OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλος ο Ζελένσκι μετά την μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: «Η σιωπή των ΗΠΑ ενθαρρύνει τον Πούτιν»

25/05/2025 - 20:58
Ζελένσκι

REUTERS/Stringer

Share on FacebookShare on Twitter

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες (24.05.2205) τη νύχτα ένα τρομακτικό μπαράζ επιθέσεων με 367 drones και πολλούς πυραύλους με στόχο πόλεις σε ολόκληρη την Ουκρανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους, κάτι που εξόργισε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος σχολίασε την μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση – τέτοιου είδους – που πραγματοποίησε η Ρωσία ενάντια στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, αφήνοντας αιχμές και για την στάση των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Ζελένσκι κάλεσε τις ΗΠΑ «να σπάσουν τη σιωπή τους» εκτιμώντας ότι η Ουάσινγκτον έχει υιοθετήσει μια πιο ήπια στάση απέναντι στη Μόσχα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η σιωπή της Αμερικής, η σιωπή του υπόλοιπου κόσμου ενθαρρύνει τον Πούτιν», έγραψε στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Κάθε τέτοια τρομοκρατική ρωσική επίθεση είναι επαρκής λόγος για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου όσον αφορά τον αριθμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν, αν και σε άλλα πλήγματα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι άνθρωποι.

Today, several sanctions packages were introduced.

The first targets Russian individuals involved in financing Russian terrorist activities, financial manipulations, and sanctions evasion schemes that serve Russia’s interests.

The second package targets propagandists whose…

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 25, 2025

Πάνω από 12 οι νεκροί

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο είπε ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν. Άλλοι απολογισμοί που ανακοινώθηκαν ξεχωριστά από τις τοπικές αρχές και τους διασώστες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 13.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, η Ρωσία εκτόξευσε 298 drones και 69 πυραύλους αλλά η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να καταρρίψει 266 drones και 45 πυραύλους. Από τις ρωσικές επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και τρία παιδιά στην περιοχή Ζίτομιρ της βόρειας Ουκρανίας.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Ουκρανία, Κιθ Κέλογκ, χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «ξεκάθαρη παραβίαση» των Πρωτόκολλων της Γενεύης του 1977 που αφορούν την προστασία των αμάχων και ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, είπε ότι η απάντηση σε αυτό το κύμα επιθέσεων θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των δυτικών κυρώσεων.

Μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD υποστήριξε ότι «ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται για ειρήνη, θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Για αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συμφωνήσει (στην επιβολή) πρόσθετων κυρώσεων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert