OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Οι ειρηνευτικοί όροι της Ρωσίας είναι τελεσίγραφα – Έτοιμοι για συνάντηση με Πούτιν και Τραμπ

04/06/2025 - 19:34
Ζελένσκι

REUTERS/Ints Kalnins

Share on FacebookShare on Twitter

Οι ειρηνευτικοί όροι που πρότεινε η Ρωσία στις προχθεσινές (02.06.2025) ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη είναι «τελεσίγραφα» που δεν μπορεί να δεχθεί το Κίεβο, δήλωσε σήμερα (04.06.2025) ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μάλιστα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε για συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην Ρωσία για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και τις αξιώσεις της για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας.

Ο Ουκρανός ηγέτης εκτίμησε επίσης πως το να συνεχιστούν οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, με τις παρούσες αντιπροσωπείες, «δεν θα είχε νόημα», έπειτα από δύο κύκλους απευθείας ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που δεν ήταν ιδιαίτερα καρποφόρες.

Κατά τη δεύτερη διμερή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε υπό τουρκική διαμεσολάβηση τη Δευτέρα, η ρωσική αντιπροσωπεία παρέδωσε στους Ουκρανούς τον κατάλογο των μαξιμαλιστικών απαιτήσεων της Μόσχας.

Αυτές περιλαμβάνουν κυρίως την αποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από ουκρανικές περιφέρειες των οποίων η Μόσχα έχει ανακοινώσει την προσάρτηση, την εγκατάλειψη από την Ουκρανία της φιλοδοξίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ή ακόμη τη μείωση του μεγέθους του στρατού της.

«Είναι ένα τελεσίγραφο που μας απευθύνει η ρωσική πλευρά», κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Προκειμένου οι συνομιλίες με τη Μόσχα να σημειώσουν πρόοδο, ο Ουκρανός ηγέτης διεκδικεί κατάπαυση του πυρός πριν από συζητήσεις και συνάντηση κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια συνάντηση οποτεδήποτε», είπε, μιλώντας επίσης για ενδεχόμενη παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πρότεινε τη Δευτέρα (02.06.2025) τη διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης κορυφής ανάμεσα στους Πούτιν, Ζελένσκι και Τραμπ.

Προς το παρόν, το Κρεμλίνο λέει ωστόσο ότι προϋπόθεση για μια συνάντηση Πούτιν και Ζελένσκι, η πρώτη από το 2019, είναι η εξασφάλιση προηγουμένως «συμφωνιών» ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Ο Ζελένσκι «υποβαθμίζει» τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Η θέση αυτή απογοητεύει το Κίεβο που βλέπει σε αυτήν επιθυμία της Μόσχας να κερδίσει χρόνο, την ώρα που ο ρωσικός στρατός προωθείται στο μέτωπο απέναντι στις λιγότερες αριθμητικά ουκρανικές δυνάμεις που έχουν κουραστεί έπειτα από τρία χρόνια ρωσικής εισβολής.

Σήμερα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι διεξάγει τις συνομιλίες αυτές μόνο για να αρέσει στον Ντόναλντ Τραμπ. «Το έκαναν» για να «εξασφαλίσουν μια καθυστέρηση, που εξαρτάται προσωπικά από τον πρόεδρο Τραμπ, για να ξέρουν αν θα καθυστερήσει ή όχι την εφαρμογή (νέων) κυρώσεων», εκτίμησε.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίζεται πολύ επικριτικός επίσης σχετικά με τη σύνθεση της ρωσικής αντιπροσωπείας, επικεφαλής της οποίας ήταν και τις δύο φορές ένας προεδρικός σύμβουλος δεύτερης τάξης, εκτιμώντας πως δεν είναι στο κατάλληλο «επίπεδο» προκειμένου να αποφασίσει κατάπαυση του πυρός, την οποία ζητά το Κίεβο

Παρά το ότι δεν έχει σημειωθεί σημαντική χειροπιαστή πρόοδος, ο Ζελένσκι είπε σήμερα πως «η Μόσχα «γνωστοποίησε πως αυτό το Σαββατοκύριακο, το Σάββατο και την Κυριακή, θα είναι σε θέση να μεταφέρει 500 στρατιώτες» και πως η Ουκρανία θα είναι έτοιμη να κάνει το ίδιο, στο πλαίσιο μιας νέας ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Μίλησε για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ – Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους

06/12/2025 - 19:26
ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

06/12/2025 - 17:41
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

06/12/2025 - 15:08

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1826 ο Καραϊσκάκης κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς

THEON και EXOSENS ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2030

JASSM-ER: Η Ιταλία πήρε το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την αγορά 100 πυραύλων εκτεταμένου βεληνεκούς

Ζελένσκι: Μίλησε για τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες με Γουίτκοφ και Κούσνερ – Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους Ευρωπαίους

ΗΠΑ: Εντυπωσιακό βίντεο με sniper της Ακτοφυλακής να εξουδετερώνει ταχύπλοο με κοκαΐνη στον Ειρηνικό

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό της ιστορίας της

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

Ουκρανία: Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο [pics, vid]

Top News

Βηθλεέμ: Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα

Τζο Μπάιντεν: H viral γκάφα του σε ομιλία - Έκανε σαρδάμ με το όνομα των ΗΠΑ

Κέιτι Πέρι και Τζάστιν Τριντό: Οι πρώτες φωτογραφίες στο Instagram ως ζευγάρι από το ταξίδι τους στην Ιαπωνία

Ναταλία Γερμανού για Κωνσταντίνο Αργυρό: Φωνητικά την περίοδο που ξεκίνησε δεν ήταν καλός, το λέω με πολύ σεβασμό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert