OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Κόπηκε το ρεύμα στο ανατολικό τμήμα του από ρωσική επιδρομή με drones και πυραύλους

10/10/2025 - 09:53
drones

REUTERS/Thomas Peter

Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Κίεβο έγινε για ακόμη μια φορά στόχος ευρείας κλίμακας ρωσικής επιδρομής τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 09-10.10.2025), η οποία έκοψε το ρεύμα στον ανατολικό τομέα της πόλης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν πολυάριθμες εκρήξεις και κινητήρες drones.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία έκανε λόγο μέσω Telegram για «επίθεση του εχθρού με βαλλιστικούς πυραύλους και μαζική επίθεση με drones», προτρέποντας τον πληθυσμό να παραμείνει στα καταφύγια. Σε εθνική κλίμακα, «οι Ρώσοι εξαπολύουν μαζικά πλήγματα εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών», ανέφερε η Οουκρανή υπουργός Ενέργειας Σβιτλάνα Χρίντσουκ μέσω Facebook.

Στο Κίεβο, «η αριστερή (σ.σ. ανατολική) όχθη (του Δνείπερου) δεν έχει ηλεκτρισμό. Υπάρχουν επίσης προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης», ανέφερε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram, τονίζοντας πως «ο εχθρός επιτίθεται σε βασικές υποδομές» της πόλης.

REUTERS/Thomas Peter

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν μέσω Telegram, ανεπιβεβαίωτες σε αυτό το στάδιο, μπήκε στο στόχαστρο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στον τομέα αυτόν της ουκρανικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε πως δεν λειτουργούν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Παράλληλα, αγόρι επτά ετών έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πληγμάτων στην περιφέρεια Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ιβάν Φεντόροφ μέσω Telegram. Στο Κίεβο, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 9 τραυματίες, πέντε από τους οποίους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Διαμερίσματα σε πολυκατοικία πήραν φωτιά, ενώ θραύσματα drones που καταρρίφθηκαν έπεσαν σε διάφορα σημεία της πόλης. Η υπουργός Ενέργειας τόνισε πως «ειδικοί παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές συνέπειες» των βομβαρδισμών και, «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας», θα αρχίσουν «να αποτιμούν τον αντίκτυπο της επίθεσης και το έργο της αποκατάστασης».

REUTERS/Thomas Peter

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξαναβάλει στο στόχαστρο τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. Βομβαρδίζουν σχεδόν καθημερινά ουκρανικές πόλεις από το ξέσπασμα του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022 και οι ενεργειακές υποδομές έχουν στοχοποιηθεί επανειλημμένα.

Προχθές Τετάρτη (08.10.2025) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία πως επιδιώξει να προκαλέσει «χάος» πολλαπλασιάζοντας τα πλήγματα, ιδίως εναντίον σιδηροδρομικών υποδομών. «Ο σκοπός της Ρωσίας είναι να σπείρει το χάος, να ασκήσει ψυχολογική πίεση στον κόσμο», υποστήριξε. Αναλυτές επισημαίνουν πως το μεγαλύτερο μέρος της επιμελητείας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων γίνεται μέσω των σιδηροδρόμων.

Χειμώνας «εξαιρετικά δύσκολος»

Στη Σλοβιάνσκ, πόλη στο Ντονμπάς υπό ουκρανικό έλεγχο, ο δήμαρχος κάλεσε πρόσφατα τους πιο ευάλωτους, ιδίως οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους, να φύγουν, καθώς τα συστήματα θέρμανσης έχουν μπει στο στόχαστρο ακατάπαυστων επιθέσεων. «Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και η περίοδος του χειμώνα εξαιρετικά δύσκολη», ανέφερε ο δήμαρχος Βαντίμ Λιάχ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

REUTERS/Thomas Peter

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι έκανε λόγο για «μεγάλη πίεση» εξαιτίας των ρωσικών πληγμάτων στον τομέα του φυσικού αερίου, που μπορεί να αναγκάσει το Κίεβο να αυξήσει τις εισαγωγές. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν επίσης συχνά στόχους στη Ρωσία, ιδίως διυλιστήρια, κάτι που αύξησε τις τιμές των καυσίμων στη χώρα από το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι υποστήριξε πως οι «ελλείψεις καυσίμων ξεπερνούν το 20% των αναγκών» στη Ρωσία. Η Ουκρανία πρόσφατα έπληξε ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στην παραμεθόρια ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, προκαλώντας διακοπές ρεύματος.

Ουκρανική αντιπροσωπεία, υπό την πρωθυπουργό Γιούλια Σβιριντένκο, σχεδιάζεται να μεταβεί «στις αρχές» της επόμενης εβδομάδας στις ΗΠΑ, για συνομιλίες όσον αφορά την ενέργεια και την αντιαεροπορική άμυνα, σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: DRONESΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΚΙΕΒΟΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τη μαζική ρωσική επίθεση – Πύραυλος Kh-101 έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο

14/05/2026 - 22:08
Ιράκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Άλι αλ Ζαΐντι – Το κοινοβούλιο δεν ενέκρινε όλους τους υπουργούς του

14/05/2026 - 20:48
Στάρμερ
ΚΟΣΜΟΣ

«Διπλωματική» απάντηση Στάρμερ στον Στρίτινγκ: «Λυπάμαι πολύ που αποχωρείς από την κυβέρνηση»

14/05/2026 - 20:05

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1948 το Ισραήλ δέχεται επίθεση από την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και την Υπεριορδανία

Ουκρανία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από τη μαζική ρωσική επίθεση – Πύραυλος Kh-101 έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο

ΜΟΕ: Ο διοικητής της 3ης Μ/Κ ΤΑΞ «Ρίμινι» επισκέφθηκε την τουρκική 9η Συνοριακή Ταξιαρχία στην Ανδριανούπολη [pics]

Ιράκ: Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Άλι αλ Ζαΐντι – Το κοινοβούλιο δεν ενέκρινε όλους τους υπουργούς του

Νίκος Χριστοδουλίδης στην Βουλή των Ελλήνων: «Η Τουρκία είναι υπόλογη, η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

«Διπλωματική» απάντηση Στάρμερ στον Στρίτινγκ: «Λυπάμαι πολύ που αποχωρείς από την κυβέρνηση»

Ζαπορίζια: Δύο υπάλληλοι τραυματίσθηκαν σε επίθεση ουκρανικού drone κοντά στον πυρηνικό σταθμό

Γεραπετρίτης για Τουρκία και «Γαλάζια Πατρίδα»: Καταδικασμένη να αποτύχει κάθε μονομερής ενέργεια

Top News

Eurovision 2026: Θρίλερ με τη συμμετοχή της Σουηδίας - Η Felicia έχασε τη φωνή της λίγο πριν τον τελικό

Eurovision 2026: O Akylas νιαουρίζει και το κοινό ενθουσιάζεται - Το βίντεο που έγινε viral

Η Μαρία Καρυστιανού προαναγγέλλει το νέο κόμμα: Στις 21 Μαΐου, όλοι μαζί με την Ελπίδα για μια νέα αρχή

Η Μπέττυ Μαγγίρα χόρεψε τσιφτετέλι με το «Jalla» στην έναρξη του «Eurovision Night»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert