OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Θέλουμε ισχυρή Ελλάδα»,λέει η Μέρκελ.

28/09/2011 - 00:02
Share on FacebookShare on Twitter

 Την ισχυρή πολιτική βούληση της Ελλάδας για την προώθηση σοβαρότατων αλλαγών καθώς και την πιστή εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, πριν από το δείπνο που παρέθεσε η κ. Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό.

   

Επιπροσθέτως ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και για την δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας στην Ελλάδα.

   

Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα στήριξης από τους ευρωπαίους εταίρους προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται μεγάλες θυσίες.

   

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως πολύ θετική χειρονομία την πρόσκληση να απευθυνθεί στους Γερμανούς βιομήχανους σήμερα το πρωί, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελληνογερμανικές σχέσεις τις χαρακτήρισε «άριστες» τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

   

Σε ό,τι αφορά την βοήθεια εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην συνεργασία σε μια σειρά τομείς που εκτείνονται από την παροχή τεχνογνωσίας, ως τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει ανάγκη την παροχή τεχνογνωσίας.

    Χαρακτηρίζοντας ως πολύ θετική εξέλιξη την παρουσία κλιμακίου παροχής τεχνογνωσίας εκ μέρους της Κομισιόν στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας θα χρησιμοποιήσει τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.

   

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης, ότι η Ελλάδα πέραν της αντιμετώπισης της κρίσης, θα αναδείξει και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τόσο για να σταθεί στα δικά της πόδια, όσο και για να συνεισφέρει σε μια ισχυρή Ευρώπη.

   

Από την μεριά της η κ. Μέρκελ είπε ότι «θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα», προσθέτοντας ότι η χώρα μας πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, παραπέμποντας στην επικείμενη έκθεση της τρόικας

   

Απαντώντας σε ερωτήσεις η γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, για «τις οποίες ίσως δεν ευθύνεται άμεσα» πρόσθεσε ότι γίνεται αποτίμηση των τεκταινομένων στην Ελλάδα από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και αναφέροντας ότι η αποτίμηση αυτή θα είναι το μέτρο, τόνισε ότι με βάση αυτό το μέτρο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές των υποχρεώσεών της.

   

Από την μεριά του ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε και επισήμανε την κατά καιρούς «κακοφωνία στην Ευρώπη», επισήμανε ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου συνιστούν ισχυρό μήνυμα και πρόσθεσε ότι «όλοι είμαστε αποφασισμένοι, ο καθένας από την μεριά του για μια ισχυρή Ευρώπη και ένα ισχυρό ευρώ».

   

Ερωτηθείς για τους στόχους της Ελλάδας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι κατ’ αρχήν η μείωση του ελλείμματος και ως συνέχεια αυτού εξέφρασε την ελπίδα ότι την άνοιξη του 2012 η ελληνική οικονομία θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα.

   

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι συνθήκες στις οποίες λειτουργεί η ελληνική οικονομία μπορεί να αλλάζουν, όπως το βάθεμα της ύφεσης, πέραν των προβλεπομένων, και επισήμανε ότι η αλλαγή των συνθηκών μπορεί να αλλάζει τα δεδομένα, αλλά δεν αλλάζει τους στόχους.

    Τέλος, στην ερώτηση αν θα ενισχυθεί περαιτέρω ο EFSF, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο γερμανικός κυβερνητικός σχηματισμός θα έχει την πλειοψηφία ώστε να ανταποκριθεί στα δέοντα.


Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΔΝΤΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧΡΕΟΣ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert