OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Η Πολεμική Αεροπορία πληρώνει την ανικανότητα των πολιτικών μας.

20/09/2012 - 00:43
Share on FacebookShare on Twitter
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ήρθε λοιπόν η ώρα για να αποσυρθούν τα Α 7. Πόσο ν΄αντέξουν τα αξιόπιστα αλλά “γέρικα” πια βομβαρδιστικά. Και δεν είναι λόγος η οικονομική κρίση. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα Α 7 ,έπρεπε να είχαν αποσυρθεί.

Την ίδια τύχη θα έχουν σιγά,σιγά και τα RF 4.

Το πρόβλημα δεν είναι η απόσυρση των αεροσκαφών. Αυτό ήταν γνωστό,αναμενόμενο και απολύτως φυσιολογικό. Το πρόβλημα ή καλύτερα το έγκλημα είναι ότι τα αεροσκάφη αποσύρονται χωρίς να έχει υπάρξει κανένα σχέδιο για αντικατάστασή τους! Σχέδιο που θα έπρεπε να είναι έτοιμο εδώ και πολλά ,χρόνια.

Τώρα λοιπόν οι επιπτώσεις του εγκλήματος θα πληρωθούν!

Οι υπουργοί Άμυνας από τη δεκαετία του 90 και μετά πρέπει να εξηγήσουν γιατί και πως έφεραν την ΠΑ σ΄ αυτή τη κατάσταση. Γιατί άφησαν ευκαιρίες να περάσουν χωρίς να τις εκμεταλλευτούν. Ευκαιρίες που θα έβαζαν την Ελλάδα σε κάποιο -ευρωπαϊκό ή αμερικανικό- αεροναυπηγικό πρόγραμμα.

Να μας εξηγήσουν γιατί το 2005 ,όταν η ΠΑ με έγγραφα και επιχειρήματα ζητούσε να προχωρήσει η Ελλάδα στην επιλογή μαχητικού 4ης γενιάς η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε πάνω από 2 δις για να ξαναπάρουμε 30 F 16. Και αφού πήραν αυτή την ακατανόητη απόφαση μετά δεν ενεργοποίησαν καν την “οψιόν” για τη προμήθεια άλλων 10 αεροσκαφών,όπως ζήταγαν οι αεροπόροι. Γιατί και αυτή η πρόχειρη και “τσαπατσούλικη” αγορά, έγινε “για πολιτικούς λόγους”! Σ΄ αυτή τη χώρα όταν αγοράζουμε όπλα το τελευταίο που κοιτάμε είναι …οι επιχειρησιακοί λόγοι!

Και για να περάσουμε και στο θέμα των RF 4. Αυτά θα αποσυρθούν ,λένε πηγές της ΠΑ ,ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η αγορά των recce pods που μας έβαλαν να παραγγείλουμε μαζί με τα F 16 της εποχής Καραμανλή. Τι σημαίνει το πως θα εξελιχθεί; Αν τα recce pods που μας έβαλαν να παραγγείλουμε θα μπορούν να προσφέρουν αυτά που μας είπαν ότι προσφέρουν. Γιατί μέχρι στιγμής δεν το κάνουν! Το πως και γιατί τα παραγγείλαμε απασχολεί πολλές υπηρεσίες του κράτους. Το θέμα είναι ότι σύγχρονα μέσα για αποστολές αναγνώρισης-φωτογράφισης δεν έχουμε.

Το συμπέρασμα είναι ότι η ΠΑ και οι άνθρωποί της πρέπει να πορευθούν πια μ΄ αυτά που έχουν. Και να αντιμετωπίσουν τη Τουρκική αεροπορία,όσο αποτελεσματικά το κάνουν τόσα χρόνια.

Τουλάχιστον μέσα στην ατυχία του να έχουμε τόσο ανίκανες πολιτικές ηγεσίες, είμαστε και σχετικά τυχεροί. Οι Τούρκοι έχουν εμπλακεί στο πρόγραμμα του “προβληματικού” F 35 που όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει αρκετά να πετάξει στο Αιγαίο.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρέος και εξοπλισμοί.Πως μας πούλησαν «σκουπίδια» για «χρυσάφι»! Απίστευτα στοιχεία


«Μην παίζετε…εν ου παικτοίς». Όχι άλλα παιχνίδια με την Εθνική Άμυνα. Άρθρο του Δρ.Ι.Παρίση

Οι εξοπλισμοί κρίση δεν καταλαβαίνουν.Στοιχεία από το SIPRI

Tags: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στα Χανιά [pic]

09/03/2026 - 22:12
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Η Κύπρος είναι ασφαλής – Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ είναι απόλυτα έτοιμη για την αποστολή της»

04/03/2026 - 19:23
Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Δένδιας σε Χριστοδουλίδη: «Η Ελλάδα θα δώσει στην Κύπρο όποια βοήθεια μπορεί να δώσει» [vids]

03/03/2026 - 12:59

Διαβάστε Επίσης

Η Τουρκία ακολουθεί τις εξελίξεις και μένει στο περιθώριο – Το σόου στα κατεχόμενα που κρύβει εκνευρισμό

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια

Σαν σήμερα: Το 1905 ξεσπάει η Κρητική Επανάσταση στο Θέρισο με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν: «Θα μας είχαν επιτεθεί πρώτοι – Θα τελειώσει πολύ γρήγορα»

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στα Χανιά [pic]

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να καταλάβει τα Στενά του Ορμούζ: «Ο πόλεμος στο Ιράν έχει σχεδόν ολοκληρωθεί»

Το Ιράν απειλεί: «Θα αυξήσουμε τη συχνότητα, την ισχύ και το βεληνεκές των πυραύλων που εκτοξεύουμε»

IDF: Βομβαρδίστηκαν έξι αεροπορικές βάσεις στο Ιράν – Εξουδετερώθηκαν στόχοι σε Τεχεράνη, Ισφαχάν και Σιράζ

Top News

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Θέλω να παντρευτώ μέσα στο 2026 γιατί περνάνε και τα χρόνια

Η Δέσποινα Μοιραράκη για τη σύλληψή της στο Ιράν: «Μου είχε ξεφύγει μία φράντζα και βρέθηκα κρατούμενη - Με απαξίωσαν»

Θεσσαλονίκη: Πέθανε από εγκεφαλικό καθηγήτρια Αγγλικών - Καταγγελίες για πιέσεις και bullying

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 32,7% η ΝΔ με διαφορά 15,9 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ - «Χαμηλές πτήσεις» για Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert