OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Που χάθηκε ο Φράγκος και τι γίνεται με τη τάφρο του

28/09/2012 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter
Που χάθηκε ο Φράγκος.; Το Σάββατο πάντως θα είναι στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της «Κυράς των Μαρασίων». Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της οικίας της Βασιλικής Λαμπίδου, η οποία μέχρι και το θάνατό της σε ηλικία 107 ετών, στεκόταν δίπλα στα στρατευμένα Ελληνόπουλα που υπηρέτησαν κατά καιρούς στο φυλάκιο Μαρασίων.

Όπως γράφει το kranos.blogspot.gr “το απόγευμα της ίδια ημέρας, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μουζάς, αιτιολόγησε την απόφαση αυτή ως εξής:
«Στο πρόσωπο του κυρίου Φράγκου, ως επίτιμου δημότη Ορεστιάδας, θέλουμε να τιμήσουμε όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην περιοχή μας. Ο κύριος Φράγκος συγκεντρώνει μία σειρά από στοιχεία που μας αγγίζουν ως Έλληνες ακρίτες της Ορεστιάδας.

Έχει υπηρετήσει ως μάχιμος στην περιοχή μας και μάλιστα ως διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού. Έχει φτάσει στην ανώτατη θέση ως αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, δηλαδή Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Είναι συμπατριώτης μας Θρακιώτης από το νομό Ροδόπης και δύο φορές συμπατριώτης μας, αφού οι πρόγονοί του ήρθαν ως πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη.
Τέλος, έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην αμυντική θωράκιση του Έβρου, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και υλοποιώντας μία σειρά έργων, στα οποία δεν είναι πρέπον να αναφερθούμε με λεπτομέρειες.
Το σημαντικότερο για εμάς, είναι η τιμή που επιφύλαξε για όλους τους ακρίτες των συνόρων, κάνοντας γνωστή στο πανελλήνιο την «Κυρά των Μαρασίων», Βασιλική Λαμπίδου. Αυτή την τιμή θέλουμε να του ανταποδώσουμε, ανακηρύσσοντάς τον ως επίτιμο δημότη Ορεστιάδας και στο πρόσωπο αυτού όλα τα στελέχη του ελληνικού στρατού που υπηρετούν πολλές φορές στον Έβρο κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, παντρεύονται εδώ, δημιουργούν οικογένειες, τα παιδιά τους μεγαλώνουν εδώ και πολλοί μένουν για πάντα μαζί μας, είτε είναι ντόπιοι είτε από άλλες περιοχές.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να δείξουμε ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη μας σ’ αυτούς». 

Και για όσους ανησυχούν για την τύχη της τάφρου να τους πληροφορήσουμε ότι τα έργα συνεχίζονται κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα μπορούσαν να κάνουν τέσσερις ΥΕΘΑ για την προστασία των ΕΔ από τη «λαίλαπα» των περικοπών


«Η «συντεχνία» του Στρατού Ξηράς». Ένα άρθρο που θα προκαλέσει αντιδράσεις

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Ένα βίντεο γι΄αυτούς που αναλαμβάνουν τα ακατόρθωτα



Tags: ΕΒΡΟΣΟΡΕΣΤΙΑΔΑΤΑΦΡΟΣΦΡΑΓΚΟΣ

Related Posts

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Ισχυρό το ενδιαφέρον της Κύπρου για το σύστημα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ – Θα γίνει συνάντηση με την ΕΑΒ»

24/03/2026 - 15:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για 25η Μαρτίου: Στο σύγχρονο περιβάλλον η Ελλάδα αν δεν πράξει, δεν θα υπάρξει [vid]

24/03/2026 - 11:28
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Για πρώτη φορά οπλίτες θητείας έχουν εξομοιωτές βολών, χρήσης drone και αντι-drone συστημάτων

24/03/2026 - 10:00

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Οι απαιτήσεις του Τραμπ είναι υπερβολικές – Θα σταματήσουμε τον πόλεμο με τους δικούς μας όρους»

Χεζμπολάχ: «Όχι σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Θα ισοδυναμούσαν με παράδοση»

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

IDF: Βομβαρδίστηκε η μοναδική εγκατάσταση του Ιράν για την ανάπτυξη υποβρυχίων

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

Λετονία – Εσθονία: Ουκρανικά τα drones που έπεσαν στις χώρες της Βαλτικής – Είχαν στόχο τη Ρωσία

USS Abraham Lincoln: Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση ενάντια στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Τα όπλα που «έκλεψαν» την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση: Από τις SeaHake Mod4, στους «Κένταυρο» και «Υπερίων» [pics]

Top News

Ιωάννα Τούνη: Η πανέμορφη ανθοδέσμη που της έστειλε ο σύντροφός της γιατί ακύρωσε τα σημερινά τους πλάνα

25η Μαρτίου: Καρέ καρέ η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Τράβηξαν τα βλέμματα τα M-117, τα drones και όλα τα νέα οπλικά συστήματα

Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»

Συνταγή για παξιμαδάκια λαδιού με σταφίδες και αμύγδαλα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert