OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Η «καταιγίδα» των μέτρων έρχεται. Τι ανησυχεί τη κυβέρνηση και πως «μπλέκουν» τις ΕΔ

10/10/2012 - 06:01
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ανγκέλα Μέρκελ έφυγε, η ανακοίνωση και η επιβολή  των νέων μέτρων έρχεται. Η αντίστροφη μέτρηση για να ακούσουμε και επισήμως τι μας περιμένει από τη νέα “καταγίδα” μέτρων έχει αρχίσει και το ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν και πόσο έντονες θα είναι.

Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι ανησυχεί και αυτό φάνηκε και από την απόφασή της να αποκλείσει σχεδόν όλη τη πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μέρκελ. Αυτή η απόφαση δεν είναι η μόνη ένδειξη της κυβερνητικής αγωνίας για τη διαχείριση του αρνητικού κλίματος και των αντιδράσεων που ενδεχομένως θα προκύψουν από τα νέα εξοντωτικά μέτρα.

Η κυβερνητική νευρικότητα είναι εμφανής και από την επιλογή της σκληρής στάσης που έχει επιλέξει να τηρήσει στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε αντίδρασης ξεπερνά κατά τη κρίση της τα όρια. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την εισβολή στο ΥΕΘΑ και την κατάληψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ είναι ενδεικτικός. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι ότι το κράτος δεν πρόκειται να αδρανήσει σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Το κακό είναι ότι αυτό το σχέδιο εφαρμόζεται με εμφανές έλλειμμα ψυχραιμίας, που απειλεί πλέον και τον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ. Η επίδειξη “πυγμής και αποφασιστικότητας” εκδηλώνεται πρωτίστως μέσω ΕΔ τα τελευταία 24ωρα και πιθανότατα θα εκδηλωθεί και εντός του στρατεύματος σύντομα.

Η μετατροπή του ΥΕΘΑ σε “απόρθητο οχυρό” , με στρατιώτες να φυλάνε σκοπιές “εφ΄ όπλου λόγχη” μαζί με Ειδικές Δυνάμεις, η παρουσία τεθωρακισμένων στις πύλες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και η άνευ λόγου και αιτίας ενεργοποιηση των στρατιωτικών κατασταλτικών ομάδων διαδηλωτών, δημιουργούν μια εικόνα που είναι πολύ μακρυά από την εικόνα που οι Έλληνες πολίτες έχουν διαμορφώσει για τις ΕΔ. Άλλο η αποτελεσματική φρούρηση του ΥΕΘΑ που επιβάλλεται κι άλλο η προβολή ενός “σιδηρόφρακτου” στρατιωτικού μηχανισμού που “απειλεί” με μια δρασκελιά να περάσει τη πύλη του ΥΕΘΑ από μέσα προς τα έξω.

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

03/02/2026 - 08:50
Νίκος Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: «Oι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ακρογωνιαίος λίθος της ύπαρξης της Ελλάδας, που αντιμετωπίζει σημαντική απειλή»

01/02/2026 - 17:29
ίμια
ΥΕΘΑ

Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: «Τιμάμε τη μνήμη του Αντιναυάρχου Καραθανάση, του Αντιναυάρχου Βλαχάκου και του Πλοιάρχου Γιαλοψού»

31/01/2026 - 09:54

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: «Η Ρωσία προτιμά την τρομοκρατία αντί να επιλέγει την διπλωματία»

Ιράν: Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγορά στο δυτικό τμήμα της Τεχεράνης

Ουκρανία: «Ρωσική τρομοκρατία οι επιδρομές με 450 drones και 60 πυραύλους πριν τις διαπραγματεύσεις»

Το Ιράν ξεκινά άμεσες διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ με εντολή Πεζεσκιάν – «Η Τεχεράνη έχει ανάγκη μια συμφωνία»

New START: «Στον αέρα» η συνθήκη για τον περιορισμό πυρηνικών όπλων – Η Ρωσία παίρνει τα μέτρα της

Κούβα: «Έχουμε διπλωματικές ανταλλαγές με τις ΗΠΑ αλλά όχι επίσημο διάλογο»

Τραμπ: «Θα γίνουν κακά πράγματα στο Ιράν αν δεν κλειστεί πυρηνική συμφωνία» [vid]

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

Top News

Κωνσταντοπούλου για Γεωργιάδη: «Δεν μου έκανε μήνυση γιατί είναι κότα» - Η απάντηση του υπουργού Υγείας

Ο Κώστας Σόμμερ παραμένει στο νοσοκομείο - «Το έχω βάρος που δεν τον πίστεψα από την αρχή» λέει η Βαλεντίνη Παπαδάκη

Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Τζένη Οικονόμου διαψεύδουν για το σύμφωνο συμβίωσης - «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα»

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου ζήτησε συγγνώμη για τη φράση «το τζάμπα πέθανε»: «Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert