OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Στη Σούδα το πολεμικό πλοίο που είχε πλήξει η Αλ Κάϊντα

21/11/2012 - 10:01
Share on FacebookShare on Twitter
Ενα πλοίο του Στόλου των ΗΠΑ – που έχει πληγεί καιρια από την  Αλ Κάιντα -  βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην ναυτική βάση στο Μαράθι της Σούδας.

Ο λόγος  για το αντιτορπιλλικό USS Cole (DDG-67) που στις 12 Οκτωβρίου του 2000 χτυπήθηκε από ένα πλοιάριο φορτωμένο-παγιδευμένο με εκρηκτικά στο Αντεν της Υεμένης, με αποτέλεσμα 17 μέλη του πληρώματός του να σκοτωθούν και 40 να τραυματισθούν.

Την ευθύνη είχε αναλάβει η Αλ Κάιντα και ο εγκέφαλος της επιχείρησης κατα τους αμερικανούς, ο Σαουδάραβας Αμπντ αλ-Ραχίμ Νασίρι δικάζεται από ειδικό στρατοδικείο στο Γκουαντάναμο. Ο 47 ετών Σαουδάραβας που θεωρείται στενός συνεργάτης του Οσάμα Μπιν Λάντεν κατα το κατηγορητήριο, έχει διαμαρτυρηθεί ότι στο Γκουαντανάμο υπέστη τα πάνδεινα…
 
H CIA  δεν πίστεψε τις πληροφορίες των Πολωνών!
 
 Μια αποκάλυψη πάντως φέτος το καλοκαίρι έδειξε ότι η επίθεση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί:Ο  Alexander Makowski, πρώην στέλεχος των πολωνικών Μυστικών Υπηρεσιών, στο βιβλίο του Ferreting Out Bin Laden, κατηγορεί ευθέως τη CIA για αδράνεια  σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση κατά του αντιτορπιλικού USS Cole ! Όπως γράφει στο βιβλίο του, η CIA είχε ροή πληροφοριών από τις πολωνικές μυστικές υπηρεσίες για σχεδιαζόμενη επίθεση κατά αμερικανικού πλοίου στην περιοχή, από το 1999! Η CIA αρχικά ζήτησε περισσότερες πληροφορίες και οι πολωνικές υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν, μεταβιβάζοντας συνεχώς πληροφορίες επί 8μηνο για μία ομάδα 27 ατόμων με έδρα το Ντουμπάι που σχεδίαζε την επίθεση καθώς και πλήρη στοιχεία όπως αριθμούς ταυτότητας και διαβατηρίου για τον φερόμενο ως επικεφαλής τους, τον  Αμπντ αλ-Ραχίμ Νασίρι (Abd al Rahim al Nashiri). Όπως αναφέρει, ο Makowski, η CIA απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται περαιτέρω, θεωρώντας αδύνατη την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επίθεσης. Τρεις μήνες αργότερα, τo USS Cole δέχθηκε φονική επίθεση από ταχύπλοο σκάφος με τουλάχιστον 200kg εκρηκτικής ύλης που άφησε πίσω του 17 νεκρούς  και ο  Αμπντ αλ-Ραχίμ Νασίρι δικαζεται  στο Γκουαντάναμο, αντιμετωπίζοντας την εσχάτη των ποινών για την ίδια υπόθεση!

Εχει και άλλες αποκαλύψεις για την ανικανότητα της CIA ο συγγραφέας – που πάντως δεν είναι κάποιος τυχαίος: Ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στις μυστικές υπηρεσίες της κομμουνιστικής Πολωνίας, υπήρξε απόφοιτος του Harvard και της ακαδημίας Στρατιωτικών Πληροφοριών του Stare Kiejkuty και υπηρέτησε επί 20ετία στην πολωνική αντικατασκοπεία φθάνοντας μέχρι το βαθμό του συνταγματάρχη.Με την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης, ο Makowski αποστρατεύθηκε και απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, προωθώντας κυρίως την πώληση οπλικών συστημάτων της πολωνικής αμυνικής βιομηχανίας στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων και στη “Βόρεια Συμμαχία” του Massoud.Τα όσα  γράφει επιβεβαιώνει και ο συμπατριώτης του και θρύλος στις τάξεις των υπηρεσιών πληροφοριών, Gromoslaw Czempinski, που είχε ηγηθεί της μυστικής επιχείρησης για την απελεύθερωση 6 πρακτόρων της CIA από το Iράκ το 1990, διαβάζουμε σε ειδικά σάιτ.

Και σχέδιο για εξουδετερωση του Μπιν Λαντεν απέρριψε η CIA!

Η άλλη απιοκάλυψή του για την CIA στο βιβλίο είναι ότι στα τέλη του 1999, δύο χρόνια πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η ομάδα του Αφγανού ηγέτη της “Βόρειας Συμμαχίας” και πολέμιου των Ταλιμπάν, Ahmed Shah Massoud (  γνωστός και ως το «λιοντάρι του Παντζίρ»,  δολοφονήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2011), πρότεινε στη CIA τη δολοφονία του Osama bin Laden με αντάλλαγμα τα $5 εκατ. της επικήρυξης του Σαουδάραβα τρομοκράτη από την κυβέρνηση Κλίντον. Η ομάδα του Massoud έδωσε ακριβείς πληροφορίες για τους τόπους διαμονής του Bin Laden στην επαρχία Κανταχάρ και τα μέσα που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του αλλά η CIA απέρριψε τουλάχιστον δύο φορές την πρόταση, ισχυριζόμενη ότι “δεν έχει άδεια να σκοτώσει” και πως σέβεται την αμερικανική έννομη τάξη.

Το USS Cole (DDG 67) έφθασε στο λιμάνι της Σούδας τις προάλλες  στο πλαίσιο  αποστολής ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή του 6ου Αμερικανικού Στόλου- απόπου και οι φωτογραφίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Ρώσος πτέραρχος στη Σούδα, για τις ασκήσεις των Γερμανών


Αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Σούδα

Αμερικανοί πάνε κι έρχονται στη Σούδα

«Όταν η Σούδα σκότωσε τον Καντάφι»! Ο Κ.ΜΑΡΔΑΣ αποκαλύπτει ένα χρόνο μετά το λιντσάρισμα Καντάφι

Tags: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟΣΟΥΔΑ

Related Posts

NATO
ΝΑΤΟ

NATO: «Εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ για να κατανοήσουμε την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία»

02/05/2026 - 13:21
Eurofighter Typhoon
ΝΑΤΟ

Eurofighter Typhoon της RAF απογειώθηκαν από τη Ρουμανία για να αντιμετωπίσουν ρωσικά drones

25/04/2026 - 18:59
Ντόναλντ Τουσκ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ: Πρώτη σύνοδος της ΕΕ χωρίς «Ρώσους» στο δωμάτιο – Το ερώτημα είναι αν οι ΗΠΑ παραμένουν πιστός σύμμαχος σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης

24/04/2026 - 12:20

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά να εκκενωθούν αρκετά χωριά στο νότο

Ιράν: Εντοπίστηκε μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο, ανοιχτά της νήσου Χαργκ

Ο Ζελένσκι «επιτρέπει» στη Ρωσία να κάνει παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης και διέταξε τον ουκρανικό στρατό να μην επιτεθεί στην Κόκκινη Πλατεία

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων κατά στόχων της Χεζμπολάχ

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Απαντήσεις από το λογισμικό του drone που βρέθηκε στη Λευκάδα: Η έρευνα που θα ρίξει φως σε κατασκευαστή, πορεία και στόχους

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πιθανές βροχές στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1945 οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις

Top News

Σία Κοσιώνη: Η έκπληξη του Κώστα Μπακογιάννη και των παιδιών τους λίγο μετά το τελευταίο δελτίο στον ΣΚΑΪ

Καιρός: Μέχρι και την Κυριακή το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης - Ξεκινούν τα 33άρια από την Τρίτη

Eurovision: Οι φορές που η Ελλάδα μπήκε στη «χρυσή» 5άδα του διαγωνισμού - Από την Έλενα Παπαρίζου, στον Σάκη Ρουβά και την Καλομοίρα

Metallica: Απόψε η μεγάλη συναυλία των θρύλων της metal στο ΟΑΚΑ – Όλες οι πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert