OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Απόστρατοι: «Δεν ικανοποιηθήκαμε, συνεχίζουμε με κινητοποιήσεις»

12/02/2013 - 12:57
Share on FacebookShare on Twitter
Εικοσιτέσσερις ώρες μετά από το ναυάγιο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι Ενώσεις Αποστράτων εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία και επισήμως λένε ότι τα αιτήματα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Τι θα κάνουν; Συνέχιση του αγωνα, όπως λένε. Μένει να δούμε τον τρόπο.

Η ανακοίνωση:

Οι Πρόεδροι των 3 Ενώσεων Αποστράτων συναντηθήκαμε με τον κο Πρωθυπουργό , παρουσία του ΥΕΘΑ κου Παναγιωτόπουλου , μία συνάντηση που γίνεται για πρώτη φορά και διήρκησε δύο ώρες.

Μεταφέραμε στον κο Πρωθυπουργό το κλίμα απόγνωσης , οργής και αγανάκτησης που επικρατεί στον χώρο των αποστράτων , αλλά και των εν ενεργεία συναδέλφων , λόγω των μεγάλων και συνεχόμενων περικοπών . Παρουσιάσαμε διεξοδικά και με παραδείγματα παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα , την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι απόστρατοι , συνεπεία των πολλαπλών μειώσεων των συντάξεων και των μερισμάτων και της επιβολής δυσβάσταχτων φόρων και ειδικά της διπλής περικοπής των συντάξεων , λόγω της προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία και στην συνέχεια της μειώσεως τους κατά 5-20% και της ήδη αποφασισθείσης νέας προσαρμογής για το 2014.

Επισης ενημερώσαμε τον κο Πρωθυπουργό για τα αντίστοιχα προβλήματα που βιώνουν τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. που έχουν επίπτωση στο ηθικό και στο αξιόμαχο των Ε.Δ. και ζητήσαμε την επίλυσή τους.

Ο κος Πρωθυπουργός μας εγνώρισε οτι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το βασικό μας αίτημα για το 2013 , λόγω δημοσιονομικών στόχων , ενώ για το 2014 δεσμεύτηκε οτι θα επιχειρήσει να μην πραγματοποιηθούν νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων. Του γνωρίσαμε οτι σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας , ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει εγγράψει έσοδα 67 εκ.Ε για το 2013 από τις περικοπές των συντάξεων των αποστράτων , λόγω προσαρμογής τους στους μισθούς των εν ενεργεία , τελικά θα εισπράξει 204 εκ.Ε που σημαίνει οτι οι περικοπές του 2014 γίνονται ήδη από το 2013 και ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον κο Σταικούρα να το διερευνήσει άμεσα και να του αναφέρει.

Πέραν των βασικών μας αιτημάτων , του θέσαμε θέματα που έχουν πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση , όπως άρση ηλικιακών περιορισμών στην εργασία και στην λήψη κανονικής σύνταξης , ρύθμιση στεγαστικών δανείων σε Α.Ο.Ο.Α. και Τράπεζες , αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία , απόκτηση/ έκδοση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας (πτυχία Εμπορικού Ναυτικού) και δικαίωμα ναυτολόγησης αποστράτων του Π.Ν. και του Λ.Σ. , δημιουργία Γραφείου του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων (ΝΠΔΔ) στο ΥΕΘΑ για την καλύτερη συνεργασία και παρακολούθηση των θεμάτων , ενίσχυση των Μετοχικών Ταμείων και μέριμνα για τα στελέχη των Ε.Δ. που υπηρετούν σε Μονάδες παραμεθορίου περιοχής και Αιγαίου του Σ.Ξ. του Π.Ν. και της Π.Α. Σε όλα αυτά , ο Πρωθυπουργός έδειξε πλήρη κατανόηση και επικοινώνησε εκείνη τη στιγμή παρουσία μας με τους αρμοδίους Υπουργούς και έδωσε εντολή για την υλοποίησή τους. Παράλληλα ο κος Πρωθυπουργός άφησε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας του με τους τρείς Προέδρους των Ενώσεων.

Η μη επίλυση των βασικών μας αιτημάτων , τα οποία θεωρούμε οτι είναι δίκαια , δεν μας ικανοποιεί και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιζόμεθα πιεστικά για την ικανοποίηση τους.

Tags: ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣΣΑΜΑΡΑΣ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από 29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου

25/12/2025 - 13:11
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

20/12/2025 - 15:22
αυξήσεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

20/12/2025 - 09:46

Διαβάστε Επίσης

Ο Ρούτε στο Ευρωκοινοβούλιο: «Αν νομίζετε ότι μπορούμε να αμυνθούμε χωρίς τις ΗΠΑ, συνεχίστε να ονειρεύεστε»

Οι Χούθι απειλούν με νέες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς το USS Abraham Lincoln βρίσκεται στη Μέση Ανατολή

Ζελένσκι: «Τα στρατιωτικά ζητήματα στο επίκεντρο των συζητήσεων με τη Ρωσία – Προετοιμαζόμαστε για τις νέες τριμερείς συναντήσεις»

HAE: «Δεν θα επιτρέψουμε τη χρήση της επικράτειάς τους για εχθρική στρατιωτική δράση κατά του Ιράν»

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

Αναβρασμός στην Κίνα: Ο στενότερος στρατιωτικός σύμμαχος του Σι Τζινπίνγκ κατηγορείται για «διαρροή πυρηνικών μυστικών» στις ΗΠΑ

Κίεβο: Ρωσικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές στη Λαύρα των Σπηλαίων, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Τσέχοι συγκέντρωσαν πάνω από 6 εκατ. $ για αγορά γεννητριών για τους Ουκρανούς μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές

Top News

Η Εριέττα Κούρκουλου ανακοίνωσε το κλείσιμο του πρώτου ανεξάρτητου κέντρου τοκετού στην Ελλάδα: Είναι μία προσωπική μου αποτυχία

Αποκάλυψη Dailymail: Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν είναι πλέον κατάκοιτος, μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο

Καρυστιανού σε Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά: Πείτε μας τι θα συζητήσετε με Ερντογάν, ποιες είναι οι θέσεις σας

Νάξος: Οι εντυπωσιακές προσγειώσεις αεροπλάνων παρά τους θυελλώδεις ανέμους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert