OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Δραγασάκης – Κοτζιάς – Λυγερός για τη κρίση: «Το μνημόνιο μας πάει στον γκρεμό»

13/02/2013 - 00:15
Share on FacebookShare on Twitter
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, με θέμα την οικονομική, πολιτική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και τις προοπτικές και δυνατότητες αντιμετώπισης αυτής.

Και οι τρεις ομιλητές της ημερίδας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιάννης Δραγασάκης, ο Καθηγητής Πολιτικών Θεωριών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Πρόεδρος του Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» Νίκος Κοτζιάς και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Σταύρος Λυγερός, συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, η χώρα μας οδηγείται «στον γκρεμό», με την βίαιη και ραγδαία εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του Ελληνικού λαού, την καταστροφή του παραγωγικού μηχανισμού της και την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας, που άπτεται, μάλιστα, κρίσιμων και ευαίσθητων εθνικών θεμάτων.

Ειδικότερα, ο πρώτος ομιλητής, Γιάννης Δραγασάκης, επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου δημοκρατικού αντιμνημονιακού μετώπου γύρω από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καθώς και την πρόταξη και ανάδειξη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, μετά από την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

Ο δεύτερος ομιλητής, Σταύρος Λυγερός, επισήμανε την ιδιαιτερότητα των επιμέρους προγενέστερων στρεβλώσεων της Ελλάδας, ως προς το βάθος της κρίσης και την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω ξεκαθάρισμα των θέσεων της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε στην επόμενη εκλογική διαδικασία να υπάρξει ανάληψη της ευθύνης από τον λαό, καθόσον ο δρόμος, και μετά τα μνημόνια, θα είναι δύσβατος, λόγω της καταστροφής, που έχει επέλθει ήδη στη χώρα.

Ο τρίτος ομιλητής και φιλοξενών την ημερίδα, Πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, τόνισε την ανάγκη άμεσης δημιουργίας διακριτού στον λαό μετώπου δημοκρατικής σωτηρίας της χώρας, στο οποίο έχουν χώρο όλες οι δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, με βάση ένα κοινό πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, στο οποίο να δίδεται βάση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τους θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και στην εδαφική ακεραιτότητα και ασφάλεια της χώρας με χάραξη νέας εξωτερικής πολιτικής, που θα ενισχύσει πολύπλευρα τα διεθνή ερείσματά μας. Επίσης πρότεινε, η δημοκρατική αντιμνημονιακή κυβέρνηση να έχει έτοιμο πρόγραμμα «εκατό ωρών», εννοώντας τις πρώτες εκατό ώρες της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, στο οποίο θα πρέπει να ψηφισθούν ένα μεγάλο μέρος δημοκρατικών και φιλολαϊκών ρυθμίσεων, έτσι ώστε να υπάρξει αναστροφή της καταστροφής και αίσθημα εμπιστοσύνης του λαού σ’ αυτή την κυβέρνηση.

 

Tags: ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣΚΟΤΖΙΑΣΚΡΙΣΗΛΥΣΗΠΡΑΤΤΩ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

03/02/2026 - 08:50

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1833 ο Όθωνας γίνεται ο πρώτος σύγχρονος βασιλιάς της Ελλάδας

Κούβα: «Έιμαστε έτοιμοι για διάλογο με τις ΗΠΑ αλλά χωρίς πιέσεις από μια θέση ισότητας και σεβασμού»

Τραμπ: «Έχουμε ένα στρατό από Τομ Κρουζ – Έχω ανάγκη να κερδίζω τις εκλογές για το εγώ μου» [vids]

Ο Πούτιν είναι έτοιμος για «σοβαρό διάλογο» με τον Μακρόν – Στη Μόσχα το «δεξί χέρι» του Γάλλου προέδρου

Γαλλία: Τέσσερα άτομα – εκ των οποίων δύο Κινέζοι – κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου

Khaibar: Βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων ανέπτυξαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν

FDI HN «Νέαρχος»: Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές της δεύτερης ελληνικής Belharra

Ομολογία του συλληφθέντος σμηνάρχου: Για την Κίνα προορίζονταν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Top News

Χρήστος Μάστορας: Εξαντλημένος ο τραγουδιστής σε νέο βίντεο μετά το πρόβλημα υγείας του - «Δεν έχω συνέλθει»

Ο Έλον Μασκ λέει πως «τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία» - Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις

Μαρία Καρυστιανού για Χίο: Πόνος βαθύς για τους ανθρώπους που χάθηκαν και αποδοκιμασία για ένα κράτος που δεν αποτρέπει τις παράνομες εισβολές

Ο Γιάννης Παναγόπουλος ελέγχεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert