OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Στο στόχαστρο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ο Α/ΓΕΕΘΑ για τη δημόσια τοποθέτηση περί «ελληνικού γένους»

27/02/2013 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter
Η ενδοκυβερνητική σύγκρουση με αφορμή την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα εκτονωθεί εύκολα και ίσως να έχει και “θύματα”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται εξοργισμένος περισσότερο όχι με την ουσία του θέματος ,αλλά με το γεγονός ότι εμφανίζεται η κυβέρνηση την οποία στηρίζει να τον “αδειάζει” καταργώντας μία απόφαση που ο ίδιος είχε επιβάλει.

“Λάδι στη φωτιά” , φαίνεται ότι έριξε το μήνυμα μέσω twitter του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου, ο οποίος θέλησε -για άλλη μια φορά- να εκφράσει την στήριξή του σε κυβερνητική απόφαση με την οποία προφανώς συμφωνεί. Η θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε , φαίνεται ότι έχει κάνει πιο δύσκολη για την κυβέρνηση την διαχείριση του θέματος που δημιουργήθηκε με το γένος. Και δεν αποκλείεται λένε κάποιοι να θέσει θέμα παραμονής του στην θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.Πηγές από το ΠΑΣΟΚ πάντως αναφέρουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι έξαλλος με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκο.

Η άποψη αυτή είναι προφανώς τραβηγμένη και δεν προκύπτει προς το παρόν ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που επίσης εξέφρασε τη κάθετη διαφωνία της θα θελήσουν να τραβήξουν τόσο το σχοινί. Από την άλλη είναι σαφές ότι ειδικά στην ΔΗΜΑΡ που έχει ρίξει πάρα πολύ νερό στο κρασί της τέτοιου είδους θέματα προκαλούν μεγάλα προβλήματα. Οι ψηφοφόροι της αναμένουν τουλάχιστον σ΄ αυτά τα θέματα η ΔΗΜΑΡ να θυμίζει ότι είναι κόμμα της αριστεράς. Πολλά θα κριθούν στη συνάντηση που έχει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να “περάσει” την σχετική τροπολογία , την οποία υπογράφουν 85 βουλευτές της ΝΔ. Το “μέτωπο για τα εθνικά θέματα” , που είχε εμφανιστεί στη Βουλή από ΝΔ-ΑΝΕΛ-Χρυσή Αυγή δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να περάσει την τροπολογία. Το ερώτημα είναι τι “τραύμα” θα προκαλέσει στην τρικομματική κυβέρνηση και αν θα υπάρξει “θυσία” κάποιου για να να “εξευμενιστούν” οι κομματικές αντιδράσεις.

Στη προκειμένη περίπτωση βέβαια θα είναι μάλλον άδικο να “χρεωθεί” η υπόθεση στον Α/ΓΕΕΘΑ . Η επιλογή για την επαναφορά του γένους , είναι κεντρική κυβερνητική επιλογή κι όχι απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας, η οποία πάντως συμφωνεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί» Κωσταράκο και ζητά απόσυρση της τροπολογίας για το γένος

«Θύελλα» απαντήσεων στο twitter, για το μήνυμα Κωσταράκου περί γένους

Προσοχή! Άλλο Α/ΓΕΕΘΑ κι άλλο Κωσταράκος

Ενδοκυβερνητική κόντρα για το θέμα του γένους στις στρατιωτικές σχολές

 

Tags: ΓΕΝΟΣΕΙΣΑΓΩΓΗΕΞΕΤΑΣΕΙΣΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert