Giraffe A4: Οι ΗΠΑ θα εξοπλίσουν τις βάσεις τους στην Ευρώπη με τα σουηδικά ραντάρ

Η Saab εξασφάλισε συμβόλαιο ύψους 48 εκατ. δολαρίων για την παράδοση πολλαπλών ραντάρ Giraffe 4A στις βάσεις της ΠΑ των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAFE).

Giraffe

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Saab ανακοίνωσε χθες, Tετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024, ότι εξασφάλισε συμβόλαιο ύψους 48 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση πολλαπλών ραντάρ Giraffe 4A στις βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAFE).

Οι παραδόσεις των προηγμένων συστημάτων ραντάρ Giraffe έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2027, ενισχύοντας τις δυνατότητες αεράμυνας και επιτήρησης για τις αμερικανικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.

Η νέα αυτή συμφωνία για τα ραντάρ Giraffe 4A αντιπροσωπεύει ένα βασικό ορόσημο στη συνεργασία των ΗΠΑ και της σουηδικής Saab, ενσωματώνοντας τεχνολογικές εξελίξεις αιχμής για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των αμερικανικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στην Ευρώπη.

Το ραντάρ Giraffe 4A διαθέτει τεχνολογία AESA, παρέχοντας τρισδιάστατη επιτήρηση μεγάλης εμβέλειας με κάλυψη 360 μοιρών. Σχεδιασμένο για γρήγορη και ακριβή ανίχνευση απειλών, διαθέτει μέγιστη εμβέλεια 300 χιλιομέτρων για συμβατικούς εναέριους στόχους και μπορεί ταυτόχρονα να παρακολουθεί εκατοντάδες απειλές, συμπεριλαμβανομένων drones, πυραύλων και αεροσκαφών. Ιδιαίτερα φορητός, μπορεί να τοποθετηθεί σε χερσαίες ή θαλάσσιες πλατφόρμες και διαθέτει προηγμένη ψηφιακή επεξεργασία πολλαπλών καναλιών, εξασφαλίζοντας ανθεκτικότητα έναντι ηλεκτρονικών εμπλοκών.

Mε πληροφορίες από: Army Recognition

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα της ESA με την Program Manager του έργου για την ICEYE Hellas, Χρύσα Οικονόμου, τον CEO της ICEYE Hellas, Βασίλη Χαλουλάκο και μέλη των ελληνικών εταιρειών και οργανισμών που συμμετείχαν
ΕΛΛΑΔΑ

ICEYE: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διαστημικό πρόγραμμα για τους πρώτους ελληνικούς δορυφόρους

Δημιουργία ισχυρής βάσης για την ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος και της ICEYE