OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 1.070 νέες προσλήψεις ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

08/10/2025 - 17:06
Πυροσβεστική

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Share on FacebookShare on Twitter

«Ήδη για τη νέα χρονιά έχουμε 1.070 νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στο «ΣΚΑΪ», έθεσε στην κορυφή της ατζέντας την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ υπενθύμισε ότι «τη φετινή χρονιά επιχειρήσαμε με τον ιστορικά υψηλότερο αριθμό πυροσβεστών, είτε μιλάμε για μόνιμους, είτε για εποχικούς, 18.000 προσωπικό».

Σχετικά με «τη θεσμική θωράκιση των εποχικών» διευκρίνισε: «Προσέξτε, μιλάμε για τους εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι φέτος, για πρώτη φορά, από εξάμηνοι έγιναν οκτάμηνοι για πέντε χρόνια, δηλαδή η σύμβασή τους είναι για την επόμενη 5ετία οκτάμηνο».

Παράλληλα, για την αξιοποίηση της εμπειρίας τους στις διαδικασίες μόνιμων προσλήψεων, σημείωσε: «Οι εποχικοί στις προσλήψεις αυτές, είτε μιλάμε για την ΕΜΟΔΕ, δηλαδή όταν θα είναι για τους δασοπυροσβέστες, είτε είναι για τους ΠΕΘ δηλαδή που είναι οι πυροσβέστες επί θητεία, έχουνε αυξημένη μοριοδότηση ακριβώς γιατί θέλουμε να προσελκύσουμε την εμπειρία τους να μπουν στο Σώμα».

Και πρόσθεσε για τη σύνθεση της ΕΜΟΔΕ: «Ακριβώς, για μόνιμους και μπορώ να σας πω ότι για παράδειγμα η ΕΜΟΔΕ το 90% προέρχεται από τους εποχικούς».

«Η αντιπυρική περίοδος παραμένει ενεργή»

Στη συνέχεια, ο υπουργός τοποθέτησε την αντιπυρική περίοδο και τον φετινό απολογισμό στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αναδεικνύοντας συγκριτικά στοιχεία και επιχειρησιακές ιδιαιτερότητες.

«Φέτος στην Ευρώπη είχαμε καταστροφές από τις πυρκαγιές τριπλάσιες του μέσου όρου της 20ετίας. 10 εκατομμύρια στρέμματα έναντι περίπου 3 εκατομμυρίων», είπε. Παρά τα ακραία δεδομένα, υπογράμμισε ότι η «Ελλάδα αυτή τη στιγμή μαζί με την Κροατία είναι οι μοναδικές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες είναι κάτω του μέσου όρου της εικοσαετίας».

«Άρα αυτό δείχνει ότι συγκριτικά, με βάση ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, τα πήγαμε πολύ καλύτερα, από ότι τα πήγαν άλλες χώρες», ανέφερε.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε, ακόμη, ότι η αντιπυρική περίοδος παραμένει ενεργή και απαιτεί επιφυλακή μέχρι την ολοκλήρωσή της: «Τυπικά είναι μέχρι τέλη Οκτωβρίου και καλό είναι ότι δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Μας έχει δώσει τα προηγούμενα χρόνια περιστατικά πυρκαγιών και αυτός ο μήνας. Επομένως θέλουμε τη μέγιστη προσοχή μέχρι τέλος», σημείωσε.

Προετοιμασία για τη χειμερινή περίοδο

Κλείνοντας, ο υπουργός περιέγραψε τον σχεδιασμό προετοιμασίας για τη χειμερινή περίοδο, με αιχμή τον συντονισμό με την αυτοδιοίκηση και τη σαφήνεια αρμοδιοτήτων.

«Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε ξεκινήσει ένα συντονιστικό με όλες τις Περιφέρειες, διαδικτυακά επί της αρχής και δώσαμε τις ξεκάθαρες οδηγίες και που πρέπει να δώσουμε βάση, είτε αφορά το θέμα των συμβάσεων, για παράδειγμα το να έχουν το αλάτι όλες οι Περιφέρειες, να έχουν τις συμβάσεις έργου με τα μηχανήματα, να είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες όταν θα ξεσπάει το φαινόμενο», είπε.

Όπως εξήγησε, η διαδικασία θα επεκταθεί πανελλαδικά: «Χθες είχα την ευκαιρία να πάω και στη Λαμία, να γίνει και το συντονιστικό επί τούτου για τη Στερεά Ελλάδα και μέχρι τέλος του μήνα θα γίνεται αυτό σε όλες τις γωνιές της χώρας, σε όλες τις Περιφέρειες. Και εγώ και ο υφυπουργός θα διατρέξουμε όλη τη χώρα», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

20/03/2026 - 04:32
Ελλάδα - Σαουδική Αραβία
ΕΛΛΑΔΑ

Η αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία: Οι Patriot, οι συνεκπαιδεύσεις και το ελληνικό «αποτύπωμα» στην περιοχή

19/03/2026 - 16:08
Patriot
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot: Ενέργεια αποτροπής και όχι εμπλοκής στον πόλεμο, λέει η κυβέρνηση

19/03/2026 - 13:42

Διαβάστε Επίσης

Οδησσός: Ρωσικά drones έπληξαν εμπορικά πλοία φορτωμένα με σιτηρά

Χέγκσεθ για τα 200 δισεκ. δολάρια που ζήτησε για τον πόλεμο στο Ιράν: «Για να σκοτώνεις κακούς, θες χρήματα»

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

Κουβέιτ: Φωτιά στο διυλιστήριο Μίνα αλ Αχμάντι μετά από επιδρομή drones – Δεν υπάρχουν θύματα

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Top News

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου ανέβασε μία τρυφερή selfie με την Ρία Ελληνίδου με τις φήμες περί σχέσης να «φουντώνουν»

Γιάννης Στάνκογλου: Ο Γιάννης Σμαραγδής είπε ότι δεν με ξέρει για να κάνει σόου, προφανώς γνωριζόμαστε

Kαιρός: Αφρικανική σκόνη μέχρι την Κυριακή - Κρύο και την επόμενη εβδομάδα

Ούρσουλα Άντρες: Η γυναίκα - μύθος και δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με το πόσο όμορφη ήταν

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert