OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αδικίες στην καταβολή αναδρομικών επισημαίνει η ΕΣΠΕΘ

27/02/2015 - 00:08
Share on FacebookShare on Twitter

Για διαφορετική αντιμετώπιση στην καταβολή των αναδρομικών ποσών που λαμβάνουν στρατιωτικοί κάνει λόγο η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αν και η ευθύνη για την καταβολή βαραίνει την προηγούμενη κυβέρνηση ,η σημερινή είναι αυτή που πρέπει να διορθώσει τα λάθη.

Στο έγγραφό της προς τον Πάνο Καμμένο η ΕΣΠΕΘ αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παράπονα που μας εκφράζουν πολλά μέλη μας – στελέχη των ΕΔ για τη διαφορετική αντιμετώπιση που έτυχαν, από την Κυβέρνηση, ως προς τις δόσεις καταβολής των αναδρομικών ποσών λόγω δικαστικής απόφασης του ΣτΕ.
Συγκεκριμένα σε συναδέλφους ορθώς καταβλήθηκε, την 27 Ιαν 2015, το σύνολο των αναδρομικών για το διάστημα από 1 Αυγ 2012 έως 30 Ιουν 2014 σε 1 και μόνο δόση, ενώ αντίθετα σε άλλους συναδέλφους καταβάλλεται, για το ίδιο διάστημα, το σύνολο αυτών των αναδρομικών σε 36 ισόποσες δόσεις.

Ενδεικτικά ένα παράδειγμα, από τα πολλά που υπάρχουν, για αυτή την αδικία και την άνιση αντιμετώπιση του προσωπικού στην καταβολή αναδρομικών ποσών:
Δύο Αντισυνταγματάρχες και συμμαθητές με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας ο μεν ένας αποστρατεύτηκε με αίτηση του την 29 Ιουν 2014 ο δε άλλος παραμένει μέχρι και σήμερα στην υπηρεσία ως εν ενεργεία. Για το μεν πρώτο συνάδελφο, που αποστρατεύτηκε, το συνολικό ποσό οφειλής-επιστροφής αναδρομικών ανέρχεται σε 2.760,00€ και κατεβλήθη όλο την 27 Ιαν 2015. Για δε τον δεύτερο συνάδελφο που είναι εν ενεργεία του κατεβλήθη, την 27 Ιαν 2015, το ποσό των 77,00€ .Το δε υπόλοιπο ποσό οφειλής, ήτοι 2.683€ θα του κατατίθεται κάθε μήνα (77,00€) και για το διάστημα των επόμενων 3 χρόνων.

Αντίστοιχα τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά. με αποτέλεσμα σε χαμηλούς βαθμούς να καταβάλλονται σε εν ενεργεία συναδέλφους ποσά από 15€ το μήνα και σε 36 δόσεις. Αντίθετα άλλοι συνάδελφοι μας οι οποίοι κατά ένα μέρος ήταν εν ενεργεία και εν συνέχεια αποστρατεύτηκαν έλαβαν ΟΡΘΩΣ ΕΦΑΠΑΞ την 27 Ιαν 2015 το σύνολο των αναδρομικών, με ποσά που στους μικρούς βαθμούς ανέρχονται από 300€ και άνω και στους υψηλούς βαθμούς, Συνταγματάρχη και άνω, φτάνουν σε ποσά άνω των 3.500€. Για δε τους ανώτατους Αξκους που τα ποσά επιστροφής ξεπερνούν τα 10.000€, αυτά τα ποσά λόγω του μηνιαίου ανωτάτου ορίου αποδοχών (4.750€) επιστρέφονται σε περισσότερες από μια δόσεις (3 ή 4 κλπ), σε καμία όμως περίπτωση σε σύνολο 36.

Που οφείλεται αυτή η άδικη αντιμετώπιση και η καταβολή αναδρομικών ποσών σε μια δόση και με ποσό που ανέρχεται άνω των 3.500€;

Σύμφωνα με την υπ Αρίθμ 2/88371/ΔΕΠ (ΦΕΚ 3093/18-11-2014, ΤΕΥΧΟΣ Β) ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημοσίας Τάξης και Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε εκτέλεση του άρθρου 86 του Ν.4307/2014 καθορίσθηκε ότι στις περιπτώσεις που δικαιούχοι ήταν εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων ∆υνάµεων της Ελληνικής Αστυνοµίας, του Πυροσβεστικού Σώµατος και του Λιµενικού Σώµατος – Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά ένα µέρος του ανωτέρω χρονικού διαστήµατος (από 1−8−2012 έως 30−6−2014) και κατά το υπόλοιπο, κατέστησαν συνταξιούχοι, η εκκαθάριση και πληρωµή των ποσών της εν λόγω διαφοράς αποδοχών, που αφορούν το χρονικό διάστηµα της ενέργειας, θα γίνει σε µία δόση την 27−1−2015, από την Υπηρεσία στην οποία υπηρέτησαν κατά το χρόνο της ενέργειας.

Κατόπιν των παραπάνω και καθώς η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι:
✓ Θα εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς πρόκειται για παραβίαση της νομοθεσίας, για κατάλυση του Συντάγματος και κατάλυση της ίδιας της Δικαιοσύνης, του πυλώνα της Δημοκρατίας.
✓ Ένα μήνα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της θα κατατεθεί η υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας και κρίνει ότι οι αποδοχές τους πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα της 31ης Ιουλίου του 2012.
προτείνεται για λόγους ίδιας αντιμετώπισης όλων των στελεχών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, να καταβληθεί το σύνολο των αναδρομικών σε μια και μόνο δόση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται για την κατά την κρίση τους ενέργειες.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείτε στο πλαίσιο διαμεσολάβησης του, όπως εξετάσει την άνιση εκτέλεση της δικαστικής απόφασης του ΣτΕ σε προσωπικό φορέων της Κυβέρνησης.

Οι Βουλευτές των Κομμάτων στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούνται για την κατά την κρίση τους υποβολή κοινοβουλευτικής ερώτησης.

Ευελπιστούμε, για λόγους ισότιμης μεταχείρισης όλου του προσωπικού που θίγεται από τον τρόπο εκτέλεση δικαστικής απόφασης του ΣτΕ μέσω της ΚΥΑ, στη μελέτη και υιοθέτηση των προαναφερομένων. Είμαστε δε στη διάθεσή σας να αναπτύξουμε την αναφερόμενη στο έγγραφο επιχειρηματολογία καθώς και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία πιστεύετε ότι θα βοηθήσει στην υλοποίηση.

Tags: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑΕΣΠΕΘΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ
ΓΕΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

02/02/2026 - 19:12
drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο πόλεμος των drones: Το νέο εγχειρίδιο του ΓΕΣ και η μετάβαση στο νέο δόγμα

02/02/2026 - 05:03
ΓΕΣ - ΣΤΕΑΜΧ
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Αποφοίτησαν 12 Αξιωματικοί της 78ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΤΕΑΜΧ [pics]

01/02/2026 - 18:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Πολωνία: Άγνωστο drone έπεσε σε στρατιωτική βάση στις 28 Ιανουαρίου

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, λασποβροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert