OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Είδηση! Στρατιώτης γράφει καλά λόγια για την μονάδα του!

07/11/2014 - 19:16
Share on FacebookShare on Twitter

Συνήθως οι στρατιώτες γκρινιάζουν και παραπονούνται για την μονάδα τους ακόμη κι αν αυτή είναι στην Αθήνα. Βρήκαμε έναν που την εξυμνεί. Κι αυτό είναι είδηση.

Του Λάζου Μαντικού

Θα ειναι ίσως απο τις σπάνιες φορές που γίνεται αναφορά σε καποια στρατόπεδα, ειδικά σε Λοχους Στρατηγειων.

Υπηρέτησα εκει και το έχω σαν μια γλυκιά ανάμνηση… Κάποιοι επίσης το έχουν ως συνήθεια πλέον, οπως η κα. Λιτσα της οποίας το μπαλκόνι κοιτάει το ωραίο περιποιημένο προαύλιο της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, την λεγόμενη οπως λένε σε συντομία ΑΣΔΥΣ.

«Κάθε ημερα ακούω το εμβατήριο της έπαρσης και υποστολης της σημαίας. Δεν σας κρύβω ότι πλέον εχει γίνει συνήθεια αυτο στην καθημερινότητα μου. Πολλές φορές χωρίς να κοιτάξω το ρολόι καταλαβαίνω την ώρα! Οσο περίεργο και να σας φαίνεται, μας αρέσει που υπάρχει η ΑΣΔΥΣ εδω στο Γουδι. Νιώθουμε ασφάλεια!»

Ο Λόχος στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ αποτελεί στρατοπεδο που οι οπλίτες του ευνοούνται αρκετά στη θητεία τους. Εκτός του ότι ειναι μεσα στην Αθηνα, οι υπηρεσίες ειναι ετσι διαμορφωμένες απο τον Διοικητή του λόχου ώστε ολοι οι οπλίτες να έχουν εξόδους. Σπάνια οι οπλίτες του λόχου στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ αντιμετωπίζουν τις λεγόμενες εμπλοκές.

Μην ξεχνάμε ότι για να βγει ενα καλο προγραμμα, πρέπει να υπάρχει καλή οργάνωση. Αυτο οφείλεται στον διοικητή του λοχου που προσπαθεί με κάθε τροπο να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των υπηρεσιών που κάνουν οι οπλίτες.

Η καλή εικόνα ενός στρατοπέδου δεν ειναι δεδομένη… Κερδίζεται καθημερινά και αποτελεί ομαδικό αποτέλεσμα. Σε αυτο το ομαδικό αποτέλεσμα λοιπόν οφείλεται η άψογη εικόνα του στρατηγειου! Χώροι καθαροί και οπως λέμε με τον όρο του στρατού επιθεωρησιμοι.

Ο Λοχος Στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ καθημερινά συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του Στρατηγειου, ενώ στελεχωνει με στρατιώτες-γραφεις τα γραφεία των διάφορων τμημάτων του στρατηγειου.

Οι στρατιώτες εκει όμως δεν εκτελουν μόνο χρέη γραφεα… Ειναι οι σκοποί της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού! Προστατεύουν το στρατηγείο σαν «κόρη οφθαλμού».

Άλλωστε σύμφωνα με την αποστολή των οπλιτων που υπηρετούν τη θητεία τους στο Λοχο στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ…

«Αποστολή του Λοχου Στρατηγειου, ειναι η εξασφάλιση ευκολιων, διοικητικής μέριμνας και τοπικής ασφαλειας του στρατηγειου της ΑΣΔΥΣ».

Tags: ΑΡΒΥΛΑ NEWSΘΗΤΕΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

05/12/2025 - 20:39
Ορκωμοσία - Δ' ΕΣΣΟ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

05/12/2025 - 15:00
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47

Διαβάστε Επίσης

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert