OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Οι «πεφωτισμένοι» του νέου μισθολογίου στρατιωτικών! Ποιοι το επεξεργάζονται;

24/06/2014 - 00:01
Share on FacebookShare on Twitter

Το νέο μισθολογιο για τους στρατιωτικούς θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο. Και το σίγουρο είναι ότι σ΄ αυτό δεν θα υπάρχουν μισθολογικές προαγωγές. Πολύ πιθανό -το πιθανότερο- το νέο μισθολόγιο να προβλέπει “κουρεμένες” αποδοχές αν και στην κυβέρνηση μετά από την ψυχρολουσία του ΣτΕ θα πρέπει να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο “δικαστικής κατάρριψης” και του νέου μισθολογίου. Το ερώτημα είναι: ποιοι επεξεργάζονται το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών; Το υπουργείο Οικονομικών ή κάποιοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Στρατιωτικοί που υπηρετούν εντός των Γενικών Επιτελείων “ποντάρουν” στο δεύτερο και κάνουν λόγο για “επιτροπή …πεφωτισμένων” εντός των Γενικών Επιτελείων που συνεδριάζουν για την επεξεργασία του νέου μισθολογίου.

Στις προτάσεις των … “πεφωτισμένων” θα στηριχθεί το νέο μισθολόγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες επί της ουσίας πρόκειται για ένα μέρος της περιβόητης επιτροπής που είχε συσταθεί από το ΓΕΕΘΑ για τα μισθολογικά θέματα των στρατιωτικών την εποχή των μεγάλων περικοπών. Επιτροπή που συνεδρίασε επί της ουσίας μια φορά, όταν κι έγινε αγιασμός και συστάσεις προς τα μέλη της να μην υπάρξει καμία διαρροή! Η …αποκάλυψη του αγιασμού και των συστάσεων οδήγησαν στην απενεργοποίηση της επιτροπής, η οποία δεν ξανασυνεδρίασε.

Από τότε πολλά άλλαξαν με κυριότερο τις αλλαγές προσώπων σε κρίσιμα οικονομικά πόστα. Τα οποία κρίνονται ως πιο έμπιστα και συνεννοήσιμα για την υποβολή προτάσεων σχετικά με το νέο μισθολόγιο των ΕΔ το οποίο επαναλαμβάνουμε πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Δυστυχώς όπως λένε οι πληροφορίες μας καμία από τις προτάσεις δεν είναι ευχάριστη για τους στρατιωτικούς. Κάποιες μπορεί να κρίνονται αναγκαίες και προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά δύσκολα θα “περάσουν” προς τα κάτω αφού δεν συνοδεύονται για ακόμη μια φορά με τις πραγματικές και ουσιαστικές περικοπές που επιβάλλεται να γίνουν στις ΕΔ. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανάγκη να κλείσουν και να συγχωνευθούν μονάδες και στρατόπεδα για παράδειγμα. Αντιθέτως γίνεται λόγος για μείωση προσωπικού στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας, το οποίο οικονομικά ελάχιστα αποδίδει.

Ουδείς βέβαια παραδέχεται και επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της άτυπης αλλά ουσιαστικής στο έργο της επιτροπής. Κι αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη καχυποψία. Δεν είναι λογικό με δεδομένη την κυβερνητική βούληση για κατάθεση νέου μισθολογίου να γίνουν προτάσεις και υποδείξεις από το ΓΕΕΘΑ και τα υπόλοιπα Γενικά Επιτελεία; Είναι αναγκαίο να γίνουν. Συνεπώς αν οι φήμες και οι πληροφορίες περί επεξεργασίας προτάσεων μακρυά από το φως της δημοσιότητας ευσταθούν, είναι απολύτως λογικό για οποινδήποτε να υποθέσει ότι αυτά που ακολουθούν θα είναι περισσότερο δυσάρεστα απ΄ όσα προηγήθηκαν για την στρατιωτική οικογένεια.

Διαβάστε ακόμη:

Σταϊκούρας προς στρατιωτικούς: «Μόνο το ασφαλιστικό θα συζητήσουμε»


Φτιάχνουν νέο μισθολόγιο στρατιωτικών τέλος οι μισθολογικές προαγωγές

Tags: ΓΕΑΓΕΕΘΑΓΕΝΓΕΣΕΠΙΤΡΟΠΗΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΥΠΕΘΑ

Related Posts

Patriot
ΥΕΘΑ

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

19/03/2026 - 20:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

19/03/2026 - 19:50
Patriot
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δένδιας: Η ΕΛΔΥΣΑ με τους Patriot έδειξε πόσο αξιόμαχη είναι με την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων [vid]

19/03/2026 - 12:07

Διαβάστε Επίσης

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

ΗΠΑ: Ενέκριναν έκτακτη πώληση ραντάρ για τα THAAD, πυραύλων AMRAAM, πυρομαχικών για F-16 και αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ

Τραμπ: «Ζήτησα από τον Νετανιάχου να μην επιτεθεί σε ιρανικά κοιτάσματα και εκείνος συμφώνησε»

Ιρανικά ΜΜΕ: Βίντεο με τη στιγμή που το Ιράν χτυπά αμερικανικό F-35

Top News

Ο Τραμπ άφησε «κόκαλο» την πρωθυπουργό της Ιαπωνίας: Ούτε εσείς μας είπατε για το Περλ Χάρμπορ

Παναγιώτης Κουτσουμπής: Η γνώμη της Κατερίνας Καινούργιου έχει αξία για μένα, κάνουμε μια νέα αρχή που γεμίζει τη ζωή με χαρά και προσμονή

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 31,1% σκαρφάλωσε η ΝΔ – Αδικαιολόγητη η επίθεση στο Ιράν λένε οι πολίτες

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert