Διαδήλωση και πορεία 31 ημερών (!) σπό στρατιωτικούς αστυνομικούς στην Κολομβία !

Είναι απίστευτο αλλά και συγκλονιστικό. Στην Κολομβία στρατιωτικοί και αστυνομικοί ξεκίνησαν πορεία την 1η Ιουλίου και την ολοκληρώνουν σήμερα 1η Αυγούστου! Διαβάστε στο κείμενο του Ε.Γκιτέρσου από την ΑΝΕΑΕΔ ,πως και γιατί οι κολομβιανοί προχώρησαν σ΄ αυτή την απίστευτη διαμαρτυρία:

«Μια διαδήλωση που έρχεται από μακριά μα είναι τόσο κοντά μας, τόσο οικία. Τριάντα μία (31) ημέρες θα διαρκέσει η μεγάλη πορεία των Κολομβιανών συνταξιούχων Στρατιωτικών και Αστυνομικών και θα διανύσουν μια απόσταση πάνω από 1286 χιλιομέτρων. Ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου 2013 από την Μπαρανκουίλα και θα τερματίσουν στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, όπου την 1η Αυγούστου στις 10:00 το πρωί θα υπάρξει μια μαζική συγκέντρωση στην Πλατεία Μπολιβάρ. Διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης για τα δικαιώματά τους, για εργασία, την υγεία και καλύτερους μισθούς /συντάξεις και παροχές που τους οφείλει η κυβέρνηση.
Τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της πορείας είναι πολλά, καταγγέλλει ο Χουάν Κάρλος Λουγκάνο Ρίτσο. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας σταματήσει με τον εκφοβισμό, την διαίρεση και τον αποπροσανατολισμό».
Μετά το μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που τους απέστειλε ο Στρατιωτικός Ιταλικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης, Δικαιωμάτων και Προόδου (AS.SO.DI.PRO), έρχεται το κοινό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών, EuroCOP και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Οργανώσεων (EUROMIL) ‐http://www.euromil.org/.
Συγχρόνως, οι δυο παραπάνω οργανώσεις, έφεραν ερώτηση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο,ότι οι συνάδελφοι της Κολομβίας κακομεταχειρίζονται από την κυβέρνηση.
Η πρόεδρος της EuroCOP Anna Nellberg και ο πρόεδρος του EUROMIL Emmanuel Jacob, αναφέρουν, σε κοινή τους δήλωση, ότι ενημερώθηκαν για την πορεία της σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και των συνταξιούχων, μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, για τα προβλήματα που τους απασχολούν και διεκδικούν τη λύση τους. Σε αυτή την κοινή δήλωση, EuroCOP και EUROMIL, «… ζητούν από την
Κολομβιανή κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με τους πρώην εργαζομένους της.
Εργαζόμενοι οι οποίοι, στην ενεργό υπηρεσία, υπηρέτησαν τη χώρα τους και τους πολίτες της, θέτοντας την υγεία και την ίδια τη ζωή τους σε κίνδυνο. Οι κυβερνήσεις οφείλουν σεβασμό στους υπαλλήλους τους και πρέπει να τους αντιμετωπίζουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια, ακόμη και όταν δεν είναι πλέον σε ενεργό υπηρεσία.
EuroCOP και EUROMIL καλούν επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση να διερευνήσουν την υπόθεση αυτή. .. η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παροτρύνει την κολομβιανή κυβέρνηση για να διασφαλιστεί, ότι οι πολίτες της αντιμετωπίζονται σωστά σύμφωνα με τους νόμους περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της εγγύησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων…».
«Η Ευρώπη μας στέλνει μήνυμα πως δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα μας», αναφέρουν μέσω του FaceBook, ενθαρρυνόμενοι οι συνάδελφοι από την Κολομβία, ευχαριστώντας για τα μηνύματα αλληλεγγύης. «Θα σας κρατάμε ενήμερους για την πορεία της διαμαρτυρίας μας», απαντάει και ο Juan Carlos Lugano Rizzo, στους Ιταλούς συναδέλφους.

Στο τέλος της πορείας θα μάθουμε την αλήθεια, γράφουν στα πανό τους.

Απόδοση: Ευθ. Γκιτέρσος – ΑΝΕΑΕΔ