OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

«Ιερά» φαρμακερά βέλη κατά Χριστόφια.Σκληρές κουβέντες από τον Αρχιεπίσκοπο

26/12/2011 - 00:19
Share on FacebookShare on Twitter

Για “ηθικό ξεπεσμό”,”κίνδυνο επιβολής εθνικά καταστροφικής λύση” και για “ανθρώπους ανάξιους των περιστάσεων”,κάνει λόγο με εγκύκλιο-βόμβα που έστειλε να διαβαστεί σ΄ όλες τις Εκκλησίες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ήταν μάλιστα η Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος καταγγέλλει πλεκτάνες των Τούρκων και των συμμάχων τους και προειδοποιεί για τον κίνδυνο επιβολής εθνικά καταστροφικής λύσης. Κάνει λόγω για πρωτοφανή ηθικό ξεπεσμό και φοβερή εξαθλίωση της κοινωνίας μας. Ανθρωποι στους οποίους η πολιτεία εμπιστεύθηκε καίριες θέσεις, κατά την έκφρασή του, φαίνονται ανάξιοι των περιστάσεων, θέτοντας το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου. Την ίδια ώρα, προσθέτει, θεσμοί περιφρονούνται, η άμυνα παραβλέπεται, τα εθνικά ιδεώδη λοιδορούνται και οι εκπτώσεις στο εθνικό μας πρόβλημα συνεχίζονται.
 
 
«Ανερμάτιστοι πλέον, αγόμαστε και φερόμαστε από τα συμφέροντα των ξένων και τις καταχθόνιες επιδιώξεις της Τουρκίας» σημειώνει, υποδεικνύοντας ότι «φτάσαμε στο σημείο να φοβούμαστε μήπως και γίνουν αποδεκτά από τους Τούρκους τα όσα η πλευρά μας πρότεινε».

«Ανήμποροι να παρακολουθήσουμε τις πλεκτάνες των Τούρκων και των συμμάχων τους, με τους οποίους συμπλέουν, δυστυχώς, και οι εδώ εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, ανίκανοι να αξιοποιήσουμε τις νέες προοπτικές, που ανοίγονται μπροστά μας, με τον εντοπισμό ενεργειακών αποθεμάτων στον τόπο μας, συρόμαστε ανυποψίαστοι σε προδιαγεγραμμένο σχέδιο των ξένων για επιβολή μιας απαράδεκτης διαδικασίας και μιας εθνικά καταστροφικής λύσης» επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

«Να διακηρύξουμε προς όλους, φίλους και εχθρούς» επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος, «ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με το άδικο, ούτε και να αποδεκτούμε τα τετελεσμένα της βίας» και ότι «ουδείς μπορεί να μας επιβάλει λύση αντίθετη με τις αρχές αυτές, αν εμείς δεν συγκατανεύσουμε».
 
Απάντηση Χριστόφια
Απαντώντας στις επικρίσεις Αρχιεπισκόπου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου στην πολιτική και τον κάλεσε να τις τερματίσει.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να εκφράζει άποψη για το κυπριακό αλλά, πρόσθεσε, δεν μπορεί να υποδεικνύει ποιός θα είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε να αποδίδει με υβριστικό τρόπο στον Πρόεδρο πρόθεση να τουρκέψει την Κύπρο.
Αμαρτάνει, πρόσθεσε, προς τον Θεό που υπηρετεί και απέναντι στο ποίμνιό του, όταν από άμβωνος τοποθετείται με τέτοιο τρόπο.

 

Tags: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣΚΥΠΡΟΣΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ

Related Posts

Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13
Κύπρος - ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ηλεκτρικής διασύνδεσης

26/11/2025 - 15:14
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων – Τα 4 θετικά σημεία

20/11/2025 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert