OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακός Τύπος: ΗΠΑ και Βρετανία πιέζουν για συνομιλίες

13/05/2013 - 09:25
Share on FacebookShare on Twitter
Οι επισκέψεις Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων στην Κύπρο για το Κυπριακό, η ενημέρωση στην οποία θα προβεί ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ στο Συμβούλιο Ασφαλείας μια ημέρα μετά το επικείμενο δείπνο Αναστασιάδη-Ερογλου, η σημερινή συζήτηση στο Γιούρογκρουπ για την πρώτη δόση στην Κύπρο, με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος να τίθεται στο τραπέζι, η σημερινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου και η κατάκτηση του τίτλου από το ΑΠΟΕΛ είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «ΗΠΑ και Βρετανία πιέζουν για συνομιλίες» γράφει ότι ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και χειριστής του Κυπριακού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ερικ Ρούμπιν, φθάνει στη Λευκωσία στις 29 Μαΐου και το ίδιο θα κάνει και ο Βρετανός ομόλογος του στο Φόρεϊν Οφις. Σε άλλο θέμα γράφει πως παγώνει προσωρινά το επίδομα μάνας και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπόσχεται πως όταν τα οικονομικά δεδομένα το επιτρέψουν, θα επανέλθει, ενώ εξήγγειλε τη δημιουργία διυπουργικής επιτροπής για ετοιμασία δημογραφικής μελέτης. Αλλού γράφει ότι ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Ομόνοια με 4-3 και γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κρίσιμη σύσκεψη για Τράπεζα Κύπρου» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντά ξανά σήμερα το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. Στη συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα, νομικά, τεχνικά και πρακτικά, που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της Τράπεζας Κύπρου και τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί ο τερματισμός του καθεστώτος εξυγίανσής της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κυβέρνηση πρότεινε στο Μιχάλη Η. Κολακίδη να αναλάβει Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ μια ημέρα μετά το δείπνο Αναστασιάδη-Ερογλου, ενώ ενδιαφέρον να επισκεφθεί την περιοχή επιδεικνύει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Δόση αλλά με σχέδιο δράσης» γράφει ότι πρώτη δόση αλλά με action plan για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στο Γιούρογκρουπ και η Κύπρος θα πρέπει να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο πριν την εκταμίευση των πρώτων χρημάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετέωροι ίσως βρεθούν ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι θα εμπλακούν σε τροχαία ατυχήματα, αφού λόγω κρίσης διακόπτονται ασφαλιστικά συμβόλαια για οχήματα. Αλλού γράφει ότι χθες ήταν η σειρά του Κώστα Πάρπα να δεχθεί το τελευταίο χειροκρότημα και να συνοδευτεί μέχρι την τελευταία του κατοικία, 39 χρόνια αφότου έπεσε για την ελευθερία κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Ούτε υποδούλωση, ούτε διχοτόμηση» γράφει ότι την ώρα που οι Αμερικανοβρετανοί φίλοι και σύμμαχοι της Τουρκίας δηλώνουν ευθαρσώς το ενδιαφέρον τους να εμπλακούν άμεσα στην προσπάθεια για λύση του Κυπριακού, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προειδοποιεί για τους κινδύνους και καλεί σε διαβούλευση χωρίς περιορισμούς και αυτοεγκλωβισμούς. Αλλού γράφει ότι «ποτάμια οι δρόμοι από τις βροχές» που έπεσαν χθες στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι είναι μεγάλη ανάγκη η δημιουργία στην Κύπρο Κέντρου Τραύματος, που μπορεί να μειώσει μέχρι 30% τους θανάτους συνέπεια τραυματισμού.

cna.org.cy

Tags: NEWSPAPERSΒΡΕΤΑΝΙΑΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΗΠΑΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΤΥΠΟΣ

Related Posts

Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13
Κύπρος - ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ηλεκτρικής διασύνδεσης

26/11/2025 - 15:14
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων – Τα 4 θετικά σημεία

20/11/2025 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert