OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Μέτσολα: Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένη όσο η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη

22/03/2023 - 20:27
Μέτσολα
Share on FacebookShare on Twitter

«Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ ολοκληρωμένη όσο η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη» τόνισε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα κατά τις κοινές δηλώσεις της με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, ενώ υπογράμμισε ότι «αυτή η διχοτόμηση ενός κράτους-μέλους δεν είναι μόνο κυπριακό ζήτημα, αλλά ευρωπαϊκό».

Παράλληλα, η κ. Μέτσολα επισήμανε ότι «δεν θα γυρίσουμε τις πλάτες μας στην Κύπρο και την κοινή μας φιλοδοξία να δούμε την επανένωση του νησιού σας υπό την αιγίδα του ειρηνευτικού σχεδίου του ΟΗΕ» συμπληρώνοντας ότι «η αλληλεγγύη της Κύπρου με την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό τον περασμένο μήνα συνιστά απόδειξη ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη».

Σημείωσε ότι «η Κύπρος είναι η βασική πύλη στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στην Κύπρο. Γνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι στο μεταναστευτικό. Και ξανά, δεν πρόκειται για κυπριακό ζήτημα. Κανένα κράτος μέλος δεν πρέπει να μένει μόνο του να αντιμετωπίζει μόνο του τις μεταναστευτικές ροές» .

«Για εμάς, μπορούμε να είμαστε όσο πιο ξεκάθαροι γίνεται , είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε σε όλους τους πιθανούς τρόπους, θα βάλουμε όλους τους πόρους μας στη διάθεσή σας. Στο τέλος της ημέρας, η ειρήνη είναι ο στόχος μας» ανέφερε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

🔴 LIVE | Press Statement with the President of Cyprus @Christodulides 🇪🇺🇨🇾@RobertaMetsola @Europarl_EN @Europarl_CY https://t.co/zIvwNRIV8w

— Roberta Metsola (@EP_President) March 22, 2023

Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να φέρει την τουρκική πλευρά πίσω στο τραπέζι

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για «ισχυρό ενδιαφέρον» από την πλευρά της κ. Μέτσολα για την επίλυση του Κυπριακού μιλώντας για «ευρωπαϊκό ζήτημα». Επιπροσθέτως, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι συζητήσεις αφορούν σε θέματα «κοινής ανησυχίας» «συμπεριλαμβανομένου φυσικά του Κυπριακού και πώς η ΕΕ μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να επιλύσουμε το Κυπριακό».

«Πραγματικά πιστεύω ότι η ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για να φέρει την τουρκική πλευρά πίσω στο τραπέζι και μέσω διαπραγματεύσεων από το σημείο που σταμάτησαν πίσω το 2017» σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο Κύπριος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι πρόκειται για «ένα πολύ σημαντικό και σοβαρό ζήτημα στην Κύπρο και όχι μόνο, ένα ζήτημα στο οποίο χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη της ΕΕ».

Νωρίτερα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Με ανάρτησή της στο τουίτερ, η Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε: «Χαίρομαι που συνάντησα τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Συζητήσαμε την πρότασή του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, εντός του συμφωνηθέντος πλαισίου. Συζητήσαμε επίσης πώς να υποστηρίξουμε περαιτέρω την Ουκρανία και να αντιμετωπίσουμε την παράκαμψη των κυρώσεων μας στη Ρωσία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΕΕΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΡΟΜΠΕΡΤΑ ΜΕΤΣΟΛΑ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert