OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

«Να γκρεμίσουμε το τείχος στα μυαλά μας» είπε ο Ακιντζί από το Βερολίνο

25/11/2019 - 10:21
Ακιντζί: Καιρός να αποτελείται από Τ/κ η διοίκηση του «στρατού ασφαλείας»
Share on FacebookShare on Twitter

Το δικό του «μήνυμα» έστειλε ο ηγέτης του «ψευδοκράτους» Μουσταφά Ακιντζί, σχετικά με τα επόμενα βήματα στην επίλυση του Κυπριακού, με δηλώσεις που έκανε από το Βερολίνο.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, εμπνεύστηκε μάλλον από την γερμανική πόλη και την τεράστια ιστορία που έχει λόγω του «περίφημου» τείχους και έκανε έναν παραλληλισμό για το «τείχος που υπάρχει στην Κύπρο μέσα στα μυαλά των ανθρώπων», ενώ ευχήθηκε να υπάρξει θετική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ήρθα στο Βερολίνο με πρόθεση και επιθυμία να υπάρξει ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ευχόμενος να μπορέσουν να μεταφέρουν «καλά νέα» στην Κύπρο.

Τι είπε ο Ακιντζί

Ο κ. Ακιντζί προέβη σε δηλώσεις σε Τ/κ δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο όπου έφτασε γύρω στις 22.45, ώρα Κύπρου, στο οποίο διαμένει και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την ε/κ αντιπροσωπεία και θα γίνει η άτυπη τριμερής συνάντηση στο πλαίσιο δείπνου που παραθέτει ο ΓΓ του ΟΗΕ στους δύο ηγέτες απόψε, Δευτέρα.

«Εδώ θα συζητήσουμε πάνω σε έναν οδικό χάρτη», ανέφερε ενώ για μια πενταμερή διάσκεψη είπε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θέλησε πρώτα να πραγματοποιηθεί η τριμερής, και η πενταμερής, αφού προετοιμαστεί καλά και με την επιθυμία να μην υπάρξει μια αρνητική κατάληξη, παρόμοια με εκείνη στο Κραν Μοντάνα, θεώρησε (ο ΓΓ) να αφεθεί για έναν πιο κατάλληλο χρόνο.

Ο Μουσταφά Ακιντζί θυμήθηκε και την πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο το 1985, όταν ο ίδιος ήταν «δήμαρχος» Λευκωσίας, μαζί με τον Λέλλο Δημητριάδη, τότε Δήμαρχο Λευκωσίας, όταν το τείχος υπήρχε, όπως σημείωσε. «Έχουμε μια αναμνηστική φωτογραφία που τη βγάλαμε τότε μπροστά από το τείχος».

Το «μήνυμα» Ακιντζί για το «τείχος»

Το τείχος, συνέχισε, γκρεμίστηκε το 1989, 30 χρόνια πριν και τότε , ήταν ακόμα «δήμαρχος» Λευκωσίας – τον είχαν ρωτήσει για το τείχος του Βερολίνου. Θυμάμαι, είπε, ότι απάντησα πως πριν γκρεμιστεί το τείχος του Βερολίνου φυσικά (πραγματικά), είχε προηγουμένως γκρεμιστεί το τείχος στο μυαλό των ανθρώπων και στις δύο πλευρές.

«Τριάντα χρόνια μετά στην Κύπρο, προσπαθούμε να γκρεμίσουμε το τείχος στο μυαλό μας. Μπορούμε να το πετύχουμε, μπορούμε να το κάνουμε, επειδή πλέον ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ, δεν υπάρχει πλέον ο ψυχρός πόλεμος. Οι άνθρωποι, οι κοινωνίες, οι χώρες συνεργάζονται, μπορούν να αναπτυχθούν ειρηνικά, μπορούν να προχωρήσουν μπροστά. Και οι κοινότητες στην Κύπρο μπορούν να το πετύχουν αυτό».

Εάν το πετύχουν αυτό, πρόσθεσε, οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, στην περιοχή, οι σχέσεις με την Ευρώπη θα καλυτερεύσουν. Το φυσικό αέριο που σήμερα είναι αιτία κρίσης μπορεί να γίνει στοιχείο συνεργασίας, είπε.

«Και οι νέες γενιές στην Κύπρο θα μπορούν να αντικρίζουν το μέλλον με ελπίδα». Με αυτά τα συναισθήματα, συνέχισε, ήρθε στο Βερολίνο και εξέφρασε την ελπίδα να βρει την ίδια ανταπόκριση και να αποχωρήσουν από το Βερολίνο με καλά νέα.

Κληθείς από Τ/κ δημοσιογράφο να σχολιάσει δήλωση που του έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ότι εάν μείνουν μόνοι τους με τον κ. Ακιντζί θα λύσουν το Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μπορούν να βρεθούν και κατ’ ιδίαν. Θα συναντήσουμε τον κ. Γκουτέρες, μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο (με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη), μπορούμε να συναντηθούμε, πρόσθεσε. «Το θέμα το λύνουμε εάν βρεθούμε μόνοι μας, εξαρτάται από τις προθέσεις και τις στάσεις».

Ο ίδιος, είπε, από τον καιρό που ήταν «δήμαρχος» μέχρι σήμερα «δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που δεν ξέρει τι πιστεύω για τη λύση. Γι’ αυτό για μένα δεν υπάρχει θέμα».

Η «σύντομη συνάντηση με τον Αναστασιάδη»

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις μετέδωσε ότι οι δύο απεσταλμένοι της στο Βερολίνο είχαν μια σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ε/κ αντιπροσωπεία και η τ/κ επίσης, και τον ρώτησαν εάν θα θα μπορούσε να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Τ/κ ηγέτη.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε στους δύο Τ/κ δημοσιογράφους ότι τέτοια συνάντηση δεν υπάρχει στο πρόγραμμα αλλά «γιατί να μην γίνει;». Εάν οι Κύπριοι θέλουν, μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα μόνοι τους, πρόσθεσε.

Η ίδια ιστοσελίδα, Χαμπέρ Κίπρις, μετέδωσε επίσης ότι η Τζέιν Χολ Λουτ που βρίσκεται κι αυτή στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι δύο ηγέτες και θα γίνει η τριμερής συνάντηση, είχε συνάντηση χθες βράδυ με τον ειδικό αντιπρόσωπο του κ. Ακιντζί, Ερχάν Ερτσίλ. Δεν αναφέρεται ο λόγος της συνάντησης όμως μεταδίδεται η πληροφορία ότι συζητείται πριν την τριμερή, το ενδεχόμενο χωριστών συναντήσεων του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δύο ηγέτες.

Με πληροφορίες από: Offsite / ΚΥΠΕ | Φωτογραφία Reuters

Tags: ΑΚΙΝΤΖΙΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΒΕΡΟΛΙΝΟΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι για Oreshnik στη Λευκορωσία: Αποτελεί απειλή για πολλές ευρωπαϊκές χώρες

ER-GMLRS: O πύραυλος εκτεταμένης εμβέλειας ξεπέρασε τα 100 χλμ σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση από HIMARS

Ζελένσκι: Η Ουκρανία προσφέρεται να βοηθήσει την Πολωνία με τεχνολογία αντι-drone, σε αντάλλαγμα για μαχητικά MiG-29

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Καιρίδη και Δαβάκη: «Που είναι ο Νίκος Δένδιας; Προσβάλλει την Επιτροπή» - «Είσαι απαράδεκτος»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Έχω γνωρίσει έναν άνθρωπο που αγαπάει τη χωρά μου και θέλει να βοηθήσει»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert