OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Σαουδική Αραβία: Ξεκινά την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων μαζί..με την Κίνα ;

25/12/2021 - 07:22
Cheongung II
Share on FacebookShare on Twitter

Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων με τη βοήθεια της Κίνας, μετέδωσε το CNN την Πέμπτη. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι δορυφορικές εικόνες αποδεικνύουν ότι οι Σαουδάραβες στράφηκαν στην εγχώρια κατασκευή παρά στην αγορά όπλων από την Κίνα.

Η ανησυχία είναι ότι η πρωτοβουλία θα μπορούσε να αναγκάσει το Ιράν, τον βασικό αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας, να μην υποκύψει στην πίεση να σταματήσει τα πυρηνικά και πυραυλικά του προγράμματα, μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ισραήλ και άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή.

Οι δορυφορικές εικόνες υποτίθεται ότι δείχνουν τις εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων της Σαουδικής Αραβίας και το χώρο δοκιμών. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει το Ιράν.b«Η εγχώρια παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων από τη Σαουδική Αραβία υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε διπλωματική προσπάθεια για τον έλεγχο της διάδοσης πυραύλων θα πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους περιφερειακούς παράγοντες, όπως η Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ, που παράγουν τους δικούς τους βαλλιστικούς πυραύλους», δήλωσε ο Jeffrey Lewis.

Η κυβέρνηση Τραμπ «έκανε τα στραβά μάτια»

Το πρόγραμμα πυραύλων της Σαουδικής Αραβίας με την κινεζική τεχνική βοήθεια θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να βελτιώσει τις σχέσεις με το Πεκίνο. Σε μια δήλωση στο CNN, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε την απόφαση των δύο χωρών για συνεργασία και απευθύνεται σε όσους ασκούν κριτική, συγκεκριμένα τις ΗΠΑ.

«Τέτοια συνεργασία δεν παραβιάζει κανένα διεθνές δίκαιο και δεν συνεπάγεται τη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε δήλωση. Οι ΗΠΑ γνώριζαν το πρόγραμμα πυραύλων της Σαουδικής Αραβίας που χρονολογείται από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οποία άφησε το θέμα να «περάσει απαρατήρητο», παρέχοντας έτσι σιωπηρή έγκριση στους Σαουδάραβες.

«Κανονικά, οι ΗΠΑ θα πίεζαν τη Σαουδική Αραβία να μην επιδιώξει αυτές τις δραστηριότητες, αλλά η κυβέρνηση Τραμπ «αγνόησε» τις πρώτες ενδείξεις για τις επιθυμίες της αραβικής χώρας να αναπτύξει πυραύλους. Η κυβέρνηση Τραμπ, για να το θέσω ελαφρά, δεν ενδιαφερόταν να κατηγορήσει το Ριάντ για αυτά τα ζητήματα, καθώς υπήρχε στενή συνεργασία σε άλλους τομείς που προσέφεραν κέρδη στις ΗΠΑ», σύμφωνα με την Ankit Panda, ειδικό σε θέματα πυρηνικής πολιτικής.

Με πληροφορίες από: Yeni Safak / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙΗΠΑΚΙΝΑΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Related Posts

NATO
ΚΟΣΜΟΣ

NATO: Ξεκίνησε η συνάντηση Ερντογάν με τους ηγέτες Σουηδίας και Φινλανδίας

28/06/2022 - 18:37
Μακρόν
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «Η Ρωσία δεν πρέπει και δεν θα κερδίσει τον πόλεμο» – Θα συναντηθεί αύριο με τον Ερντογάν

28/06/2022 - 18:21
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ουκρανικά HIMARS έπληξαν ρωσική βάση στο Λουγκάνσκ [vid]

28/06/2022 - 17:59

Διαβάστε Επίσης

NATO: Ξεκίνησε η συνάντηση Ερντογάν με τους ηγέτες Σουηδίας και Φινλανδίας

Μακρόν: «Η Ρωσία δεν πρέπει και δεν θα κερδίσει τον πόλεμο» – Θα συναντηθεί αύριο με τον Ερντογάν

Ουκρανία: Ουκρανικά HIMARS έπληξαν ρωσική βάση στο Λουγκάνσκ [vid]

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετή ορκωμοσίας νέων Σημαιοφόρων Τάξεως 2022 παρουσία ΥΕΘΑ και ΠτΔ [pics]

Ρωσία: Το Κρεμλίνο θα σταματήσει την επίθεση όταν ο ουκρανικός στρατός καταθέσει τα όπλα

NATO: Σουηδία και Φινλανδία βλέπουν πρόοδο στις συνομιλίες με την Τουρκία – «Θέλουμε πράξεις και όχι λόγια» λέει ο Ερντογάν

Βρετανία: «Σε ετοιμότητα ο στρατός για την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής» λέει ο αρχηγός των ΕΔ

Ουκρανία: Πρώην αξιωματικός της KGB συνελήφθη στο Λβιβ για συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις

Top News

Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης: Ανοίγει το σπίτι της σπιτονοικοκυράς τους

Dress code στα ΚΤΕΛ Ξάνθης - Η θέση της διοίκησης για τον οδηγό που ζήτησε από κοπέλα να κατέβει γιατί φορούσε τοπάκι

Πότε το οικιακό φυσικό αέριο μπορεί να γίνει επικίνδυνο – Τι δείχνει νέα έρευνα

Power Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση χωρίς λάθη - Πότε κλείνει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert