Αποπομπή Δασταυρίδη ζητά ο Μιχελάκης

Την αποπομπή του Γρηγόρη Δασταυρίδη, ζητά ο πρόεδρος του Ιδρύματος Καραμανλή και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης,με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Ο Γ.Μιχελάκης ζητά από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο να τοποθετηθεί για το ζήτημα που ανέκυψε μετά τη γνωστή αρθογραφία του υποδιοικητή της 5ης ΔΥΠΕ, δείχνοντας του ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό τον δρόμο της αποπομπής.


Η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ:

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο
Θέμα : «Τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού οφείλουν να λύνουν και όχι να δημιουργούν προβλήματα»

Κύριε Υπουργέ,
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Λάρισα στα πλαίσια του προσυνεδρίου της ΝΔ, έγινα δέκτης εύλογων, δικαιολογημένων και έντονων διαμαρτυριών από απόστρατους αξιωματικούς, με αφορμή τις προκλητικές και απαράδεκτες θέσεις που διατύπωσε δημόσια εις βάρος τους ο Υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Γρηγόρης Δασταυρίδης.
Θεωρώ αδιανόητο ένα στέλεχος που έχει κληθεί από την κυβέρνηση να υπηρετήσει υπεύθυνο κυβερνητικό πόστο, να κάνει απαράδεκτες αξιολογικές κρίσεις εις βάρος των αποστράτων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει λόγος, και ιδίως την ώρα που η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις.

Τα στελέχη που επιλέγονται από την κυβέρνηση για να επανδρώσουν την κρατική μηχανή μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουν να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν νέα.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με στελέχη της πολεμικής μας αεροπορίας, αλλά και ολόκληρη η χώρα, τιμούν τόσο τους εν ενεργεία όσο και τους απόστρατους αξιωματικούς.
Όποιος λοιπόν διαφωνεί με τη θέση αυτή και προσβάλλει τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων δεν μπορεί να εξακολουθεί να υπηρετεί σε κυβερνητική θέση και θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :
Ποια είναι η θέση σας για το συγκεκριμένο ζήτημα ;
Τι σκοπεύετε να πράξετε επ’ αυτού ;
Ο ερωτών Βουλευτής
Ιωάννης Μιχελάκης