OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πρωτοβουλία Αποστράτων: Ανακοίνωση για την Κοινωνική Ασφάλιση

26/02/2016 - 20:22
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τα παζάρια με το κουαρτέτο της Κομισιόν, της Ε.Κ.Τ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, του Δ.Ν.Τ. Η αντιλαϊκή επίθεση έχει ήδη αποφασιστεί με την ψήφιση του 3ου μνημονίου που προβλέπει την κατακρεούργηση των κρατικών δαπανών, με αιχμή το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, με την παραπέρα διόγκωση της φοροληστείας απέναντι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, φτωχούς αγρότες και άλλα λαϊκά στρώματα. Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ισοπεδώνει ό,τι δεν πρόλαβαν να γκρεμίσουν η Ν.Δ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Μέχρι σήμερα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με μειώσεις πάνω από 50%, κούρεψαν τα αποθεματικά και συγχώνευσαν ταμεία, καθιέρωσαν ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, πετσόκοψαν το εφάπαξ.
Από αυτούς πήρε τη σκυτάλη η σημερινή κυβέρνηση και έχει ήδη μειώσει μισθούς και συντάξεις, θα κουρέψει ακόμη περισσότερο το εφάπαξ, έχει «παγώσει» τις προσλήψεις προσωπικού σε κρίσιμες για το λαό υπηρεσίες, έχει αυξήσει τους φόρους ακόμα και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, προχωράει τις ιδιωτικοποιήσεις, θεσπίζει φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, κόβει όλο και περισσότερα κονδύλια από νοσοκομεία, πανεπιστήμια, σχολεία, αυξάνει τη συμμετοχή μας στις παροχές υγείας. Με το αντιασφαλιστικό σχέδιο – λαιμητόμο βάζει οριστικά τέλος σε ότι είχε απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση που καταχτήθηκε με αγώνες.

Η κυβέρνηση ήδη έχει δηλώσει ότι θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση όλα τα ειδικά μισθολόγια προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες μειώσεις στους μισθούς μας.
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση με την πολιτική της, εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα, το λαό και τις ΕΔ στον πόλεμο που έχει φουντώσει στην περιοχή μας και δημιουργεί καραβάνια προσφύγων και μεταναστών. Έχει τεράστιες ευθύνες για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που δρομολογεί ουσιαστικά τη συγκυριαρχία και τη συνδιαχείριση με την Τουρκία στο Αιγαίο, αμφισβητώντας ανοιχτά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Την πρώτη απάντηση στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης την δώσαμε ήδη και με τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των ΕΔ, άλλων εργαζόμενων, συνταξιούχων.

Συνεχίζοντας σήμερα χρειάζεται όλοι, απόστρατοι και εν ενεργεία συνάδελφοι:
Να συμπορευτούμε με όλο το λαό που αγωνίζεται να μην περάσει το
νομοσχέδιο από τη Βουλή.
Να βροντοφωνάξουμε: Τώρα να το πάρει πίσω η κυβέρνηση. Να τους
σταματήσουμε.
Να μην περάσει η επιδίωξη της κυβέρνησης να μας διαχωρίσει από τον
υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό με το δόλωμα των επαγγελματικών ταμείων που κρύβει παγίδες και έχει στόχο να παραδώσει τις εισφορές μας για σύνταξη και ασφάλιση στα νύχια των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Θα μετατρέψουν την περιουσία των ταμείων μας σε μετοχές – χαρτιά. Θα γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, αγοράζοντας συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά πακέτα – προϊόντα. Οι εισφορές θα αυξάνονται διαρκώς με ταυτόχρονη μείωση των παροχών.
Τώρα είναι η ώρα, να αγωνιστούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους.
Οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί προερχόμαστε από λαϊκές οικογένειες. Όλους μας πλήττουν οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αντιτασσόμαστε στον αυταρχισμό και την καταστολή ενάντια στον
αγωνιζόμενο λαό.
Απομονώνουμε κάθε φωνή που προωθεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Βάζουμε στο περιθώριο το ναζιστικό – εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής που δημαγωγεί για τα προβλήματα μας, ενώ καθυβρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και θέλει τα Σώματα Ασφαλείας να εντείνουν ακόμα περισσότερο τον αυταρχισμό και την καταστολή προς τους εργαζόμενους που διεκδικούν και αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. έχουμε υποχρέωση να αφουγκραστούμε τον αγωνιζόμενο λαό μας.
Οργανώνουμε τον αγώνα μας στο πλάι του λαού για το Κοινωνικό
Δικαίωμα της Αποκλειστικά Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης για όλο το λαό.
Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στη δράση για να μην έρθει
στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εμπλοκή της πατρίδας μας στον
πόλεμο. Απαιτούμε να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Δυναμώνουμε – συμμετέχουμε στην «Πρωτοβουλία Αποστράτων».
Πολλαπλασιάζουμε τη δύναμη του λαού!

Όλοι στο δρόμο να παλέψουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

26/2/2016
Η Πρωτοβουλία αποστράτων 

Tags: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Related Posts

e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 27 Μαρτίου

21/03/2026 - 16:27
συντάξεις
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις ενστόλων

26/02/2026 - 19:15
e-ΕΦΚΑ
ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

07/02/2026 - 19:13

Διαβάστε Επίσης

«Άκυρο» από την ΕΕ στον Πούτιν για τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Σρέντερ στο Ουκρανικό

Ουγγαρία: Επανεξετάζεται το σχέδιο επέκτασης του πυρηνικού σταθμού Paks με ρωσικούς αντιδραστήρες

Ουκρανία: Η εκεχειρία παραβιάστηκε από ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Ιράν: «Γενναιόδωρη και υπεύθυνη» η πρότασή μας για τερματισμό του πολέμου

KAAN: «Έκλεισε» η προμήθεια των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών για την τουρκική πολεμική αεροπορία

USV στην Λευκάδα: Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες – «Διαβήματα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από το ΓΕΕΘΑ»

Νέα συνάντηση υπουργών Άμυνας της «Συμμαχίας» για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Top News

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν είμαι εγώ στη φωτογραφία με γυναίκα σε προσωπική στιγμή – Είναι προϊόν ΑΙ»

Γιώργος Καρλαύτης: Ποιος είναι ο Έλληνας σταρ του NFL - Η σχέση του με την Τέιλορ Σουίφτ και η λατρεία για τον Παναθηναϊκό

Πασχάλης Τερζής: Παντρεύτηκε η εγγονή του - Εικόνες του τραγουδιστή από τη γαμήλια δεξίωση

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Φάμελλος, Κουτσούμπας, Κωνσταντοπούλου, Τσίπρας και Κασσελάκης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert