OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ναυτικό της Κίνας αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την κυριαρχία των ΗΠΑ – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

25/06/2018 - 07:30
Share on FacebookShare on Twitter

 Δεν είναι μυστικό ότι το Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAN) επεκτείνεται με εκπληκτικό ρυθμό, αλλά η ταχεία ποιοτική του ανάπτυξη έχει γίνει εξίσου εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια. Με την πρώτη ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη ναυπηγική της μηχανή να παράγει σκάφη σαν να βρίσκεται σε καιρό πολέμου, οι δυνατότητες του PLAN έχουν εξελιχθεί από μια μεγάλη ανησυχία, σε μια άμεση απειλή για την Αμερική και τη συμμαχική ναυτική δύναμη στην περιοχή.

Ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο, που φαίνεται παρακάτω, υπογραμμίζει ότι η κατάσταση του Ναυτικού της Κίνας δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Μέρος αυτού προβλήθηκε κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ναυτικής παρέλασης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας τον περασμένο Απρίλιο, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Xi Jinping και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Το παρακάτω διάγραμμα παρέχει τουλάχιστον μια βασική ιδέα για το πόσο έχει επεκταθεί ο στόλος επιφανείας του κινεζικού ναυτικού σε μια δεκαετία:

PLA海軍の水上戦闘艦の変化
2009~2019 pic.twitter.com/ygTo8l6iNs

— OedoSoldier (@OedoSoldier) June 10, 2018


Όσον αφορά το ολικό εκτόπισμα σε τόνους, η Κίνα ξεπέρασε την παραγωγή κάθε ναυτικού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού ναυτικού. Το παρακάτω γράφημα, το οποίο αποτελεί μέρος μιας ιδιαίτερα εμπεριστατωμένης έρευνας από τη δεξαμενή σκέψης IISS, απεικονίζει πώς η ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας συνεχίζει να επιταχύνει, με μια τεράστια μετατόπιση στην παραγωγή, η οποία παρατηρείται την τελευταία δεκαετία.

Η τεράστια αύξηση για το 2015-2017 είναι κάπως στρεβλωμένη από την ναυπήγηση του πρώτου εγχώριου αεροπλανοφόρου της Κίνας, ενώ το 2014 είναι επίσης παραμορφωμένο για τις ΗΠΑ λόγω της ναυπήγησης του υπεραεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford των 100.000 τόνων.

Τα πολεμικά πλοία της Κίνας αυξάνονται επίσης δραματικά σε μέγεθος και πολυπλοκότητα, καθιστώντας την «χωρητικότητα» που αποδίδουν πολύ πιο ισχυρή από ό, τι στο παρελθόν.

View of #Dalian this wknd, showing the rapid pace of surface #warship construction for #China‘s #Navy. The 3rd & 4th big Type 055 destroyers are building side by side in the graving dock where the #carrier was built, while 3 Type 052D destroyers are fitting out. MT @OedoSoldier pic.twitter.com/Lgu9xzz1qc

— Chris Cavas (@CavasShips) May 29, 2018


Κάτω από την επιφάνεια, η απειλή που προκαλεί το κινεζικό ναυτικό είναι επίσης πιο αισθητή. Η υποβρύχια δύναμη της Κίνας έχει επεκταθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει 63 υποβρύχια και η Κίνα έχει 78 περίπου. Ενώ το Αμερικανικών Ναυτικό έχει μόνο πυρηνικές υποβρύχιες δυνάμεις, η Κίνα έχει ένα μίγμα πυρηνικών υποβρυχίων και μικρότερων ντιζελο-ηλεκτρικών.

The #PLANavy submarines as of April 1, 2018. https://t.co/fT6EfMSrJE pic.twitter.com/V7Ns37wlNy

— Naval Analyses (@D__Mitch) April 22, 2018

The #USNavy submarines as of April 1, 2018. https://t.co/RWRdl7Pg8J pic.twitter.com/nJNrqDkaDY

— Naval Analyses (@D__Mitch) April 11, 2018


Τα ντιζελο-ηλεκτρικά υποβρύχια είναι πολύ φθηνότερα για να κατασκευαστούν από ότι τα πυρηνικά και θεωρώντας ότι η Κίνα έχει επικεντρωθεί στην εφαρμογή μιας στρατηγικής A2/AD που βασίζεται στην περιφερειακή άμυνα, αυτά τα σκάφη είναι πολύ κατάλληλα για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον, τα νεότερα υποβρύχια με ηλεκτρική υποβοήθηση είναι πιο ήσυχα από τα πυρηνικά υποβρύχια και είναι ικανά να καταδύονται για εβδομάδες. Στην ουσία, είναι σχεδόν ιδανικό για να εφαρμόσουν την στρατηγική της Κίνας και να παραχθούν μαζικά ώστε να εξισορροπήσουν την Αμερική και τα υποβρύχια των συμμάχων της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.


Το Κινεζικό  Αντιτορπιλικό 055, το μεγαλύτερο πλοίο επιφανείας του PLAN

Το γεγονός ότι η Κίνα μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια τόσο μεγάλη επέκταση των ναυτικών δυνάμεών της, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ποσότητας, προκαλεί το μεγάλο ερώτημα: Πόσο ισχυρό θα είναι το Κινεζικό Ναυτικό σε μια δεκαετία;

Αυτή η τρομερή ανησυχία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες πίσω από τις φιλοδοξίες του αμερικανικού ναυτικού για το στόλο των 355 πλοίων του, οι οποίες πρόκειται να αποτελέσουν μείζονα πρόκληση για να υλοποιηθούν χωρίς δραματική αναδιάρθρωση των προτεραιοτήτων των προμηθειών, των υφιστάμενων πρακτικών υποστήριξης του στόλου και της διαχείρισης των εγκαταστάσεων .


Το υπεραεροπλανοφόρο USS Geralrd R. Ford, αξίας 12δις δολαριών

Με τη μετάβαση του Πενταγώνου προς έναν «ανταγωνισμό μεγάλων δυνάμεων» υπό τον Υπουργό Άμυνας Mattis και με την Κίνα τώρα ως τον κορυφαίο τεχνολογικό ανταγωνιστή της Αμερικής, με το συνεχώς ενισχυόμενο Ναυτικό σίγουρα θα επηρεάσει τις προτεραιότητες του Αμερικανικού πενταγώνου. Αλλά αν τα πράγματα συνεχίσουν να κινούνται με τον ίδιο τρόπο, και με ένα κινέζικο αεροπλανοφόρο εξοπλισμένο με καταπέλτη και ενδεχομένως και με ένα πυρηνικό αεροπλανοφόρο σύντομα στον ορίζοντα, οι ημέρες της απόλυτης κυριαρχίας της Αμερικής πάνω και κάτω από τις μεγάλες θάλασσες μπορεί να φτάσουν στο τέλος τους.

Πηγή The Drive

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΗΠΑ

Related Posts

Τραμπ - Ινδία - Μόντι
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

02/02/2026 - 20:13
Πολωνία
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Άγνωστο drone έπεσε σε στρατιωτική βάση στις 28 Ιανουαρίου

02/02/2026 - 19:47
Γουίτκοφ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ – Ιράν: O απεσταλμένος του Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ιρανό ΥΠΕΞ την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

02/02/2026 - 18:03

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Πολωνία: Άγνωστο drone έπεσε σε στρατιωτική βάση στις 28 Ιανουαρίου

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Meteor στην Ουκρανία; Η Σουηδία συζητά την μεταφορά μαχητικών Gripen, οπλισμένων με τους φονικούς BVR πυραύλους

ΗΠΑ – Ιράν: O απεσταλμένος του Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ιρανό ΥΠΕΞ την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη

J-20: «Μέχρι το 2030 η Κίνα θα έχει 1.000 stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς»

Λαβρόφ: «Απαράδεκτες» οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στην Αβάνα

Ιορδανία: Ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για επίθεση στο Ιράν

Top News

Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο - βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο

Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ντε Γκρες: Εκλογική συνεργασία «βλέπει» ο Νίκος Καραχάλιος

Βόμβα στα αρχεία Επστάιν: Αποκαλύφθηκε κρυφό παιδί του - Με email η Σάρα Φέργκιουσον τον συγχαίρει για τη γέννηση του γιου του πριν από 15 χρόνια

Ο Τζάστιν Μπίμπερ μόνο με μποξεράκι και κάλτσες στη σκηνή των Grammy, «χτύπησε» τατουάζ την Χέιλι Μπίμπερ στην πλάτη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert