OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Στρατιωτικοί λένε όχι στο νέο μισθολόγιο – Τι ζητούν από τον ΥΕΘΑ για τους ΕΜΘ

13/06/2016 - 08:00
Share on FacebookShare on Twitter

Την πρόταση για τους ΕΜΘ  των τεσσάρων μεγάλων οργανώσεων στρατιωτικών που αποτελούν το Πανελλήνιο Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων, απέστειλαν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Μεταξύ άλλων ζητούν να προσβληθεί η πρόταση που συνδέει τις αποδοχές με το διοικητικό βαθμό και να μην εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο. Πάγια θέση τους είναι η εραφμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Στην επιστολή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά: 

 Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Ενόπλων Δυνάμεων ( ΠΑΣΕΔ ) συστάθηκε από τρεις Ενώσεις και έναν Σύνδεσμο εν ενεργεία στρατιωτικών, με σκοπό την από κοινού ανάδειξη προβληματισμών και ερωτημάτων περί του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού και μισθολογικού νομοσχεδίου. Μέσω την επιστολής μας αυτής, επιτρέψτε μας όπως ‘’παρεκκλίνουμε’’ λίγο του αρχικού σκοπού μας, αναδεικνύοντας ένα θέμα που απασχολεί την καθημερινότητα πλήθους συναδέλφων, οι οποίοι και ζήτησαν την ανάδειξη του θέματος τους μέσω του ΠΑΣΕΔ. Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας που προσελήφθησαν και στα τρία Σώματα ( Σ.Ξ. – Π.Ν. – Π.Α.) αν και αποτελούν περίπου το 30% του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα (συνταξιοδοτικά – βαθμολογικής εξέλιξης) που για χρόνια παραμένουν ανεπίλυτα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει έμπρακτη κυβερνητική βούληση για την επίλυσή τους.

Με τον νόμο 3257/2004, οι συνάδελφοι Εθελοντές ( Ν.445/1974) και Εθελόντριες (Ν.705/1977) προήχθησαν σε ανώτερους βαθμούς Αξιωματικών, ‘’προκαλώντας’’ εύλογα αίσθημα δυσμενούς και διακριτικής μεταχείρισης για τους υπόλοιπους συναδέλφους Εθελοντές Μακράς Θητείας.

Το σημερινό σύστημα προαγωγών για τους Εθελοντές Μακράς Θητείας, δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά τους και σε καμία περίπτωση δεν παρέχει στην υπηρεσία τη δυνατότητα της πλήρους αξιοποίησής τους σε θέσεις ανάλογες της εμπειρίας τους και της τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί βάση αυτής.

Χαρακτηριστικά πρέπει να αναφέρουμε εδώ, χωρίς αυτό φυσικά να αποτελεί το μόνο πρόβλημα, ότι στελέχη προερχόμενα από αυτό τον θεσμό, ευρισκόμενα σε ηλικία άνω των 45 ετών, καλούνται να εκτελέσουν, βάση των διαταγών, υπηρεσίες όπως πεζά περίπολα και σκοπιές, σε αριθμό μάλιστα ο οποίος δυσκολεύει τρομακτικά και την εκτός υπηρεσίας ζωή τους, αφού στην πλειοψηφία τους είναι οικογενειάρχες.

Εδώ πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία στο γεγονός ότι βιολογικά ένας οργανισμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο στην ηλικία των 45 όπως σε αυτή των 20. Εδώ πέραν της φυσικής καταπόνησης των συγκεκριμένων στελεχών, πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι μας, αν αυτό που συμβαίνει είναι προς όφελος της ίδιας της υπηρεσίας.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κατεχόμενος βαθμός των στρατιωτικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την επιχειρησιακή αξιοποίηση τους. Στελέχη προερχόμενα από τον θεσμό των ΕΜΘ με 25 χρόνια ενεργούς – μάχιμης υπηρεσίας, εξακολουθούν να στελεχώνουν τις ίδιες θέσεις που κατείχαν στο ξεκίνημα της καριέρας τους, μη δυνάμενοι εκ της βαθμολογικής τους κατάστασης, να παράσχουν τις υπηρεσίες που πραγματικά μπορούν, βάση της μακρόχρονης εμπειρίας τους και της τεχνογνωσίας που έχουν αποκτήσει. Η πρόταση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η τροποποίηση των χρόνων προαγωγής των ΕΜΘ ως ακολούθως :

Η πρόταση αυτή αποτελεί αίτημα των συναδέλφων – μελών μας ΕΜΘ των Ενώσεων – Συνδέσμου που εκπροσωπούμε, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε ως Έθνος, όποια άλλη αναφορά γίνεται για προαγωγή τους σε ανώτερους βαθμούς από τους προτεινόμενους, κρίνεται ως ουτοπική και παραπλανητική. Θεωρούμε δε ότι αποτελεί δίκαιη πρόταση καθώς δεν θα επιφέρει μεταβολές σε υφιστάμενες επετηρίδες καθώς και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, από τη στιγμή που μισθολογικά τα στελέχη αυτά προάγονται πέραν του κατεχόμενου βαθμού τους.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να υπενθυμίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΕΔ να μην υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς και να ‘’προσβάλλουμε’’ την ήδη υπάρχουσα πρόταση που αναφέρεται σε νέο μισθολόγιο με σύνδεση των αποδοχών με το διοικητικό βαθμό, το οποίο θα πλήξει πολύ έντονα οικονομικά όλους τους στρατιωτικούς και πολύ δε περισσότερο τους συναδέλφους προερχόμενους από τον θεσμό των ΕΜΘ και των ΕΠ.ΟΠ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα προσωπικού και μέριμνας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, θα θέλαμε να σας βεβαιώσουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι Εθελοντές Μακράς Θητείας, αναμένουν τη δικαίωση τους. Ως ΠΑΣΕΔ έχοντας στραμμένη την προσοχή μας, στην αξιολόγηση σας επί του συγκεκριμένου θέματος, επικαιροποιούμε την επιθυμία μας να σας συναντήσουμε, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να σας εκθέσουμε και άλλα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του συναδέλφου στρατιωτικού, πάντα έχοντας στην ατζέντα μας προτάσεις – λύσεις χωρίς οικονομικό κόστος, με γνώμονα πάντα το καλό των Ε.Δ., το καλό της Πατρίδος μας.


Tags: ΕΜΘΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΠΑΣΕΔΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: «Κάποια σχέδια για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία είναι έτοιμα – Ο Πούτιν δεν μπορεί να σταματήσει να σκοτώνει»

C295: Η Ισπανία παρήγγειλε επιπλέον 18 αεροσκάφη από την Airbus, σε διαμόρφωση μεταγωγικού

Ισραήλ: Παρά τη συμφωνία εκεχειρίας, ο υπουργός Άμυνας υπόσχεται ότι ο στρατός θα παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας

Γερμανία: Πρόστιμο σε όσους προσπαθήσουν να αποφύγουν τις νέες διαδικασίες για τη στρατιωτική θητεία

Υεμένη: Χούθι και κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή σχεδόν 3.000 αιχμαλώτων

Κίνα: Καταγγέλλει την υποκρισία των ΗΠΑ για τον πυρηνικό αφοπλισμό: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Ριαμπκόφ: Συζητήσαμε με τις ΗΠΑ «ενοχλητικά» ζητήματα, τα κύρια θέματα παραμένουν ανεπίλυτα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Χριστούγεννα: Sold out στις γιορτές τα μπουζούκια - Έως και 5.000 ευρώ το πρώτο τραπέζι στις μεγάλες πίστες της Αθήνας

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης χώρισαν μετά από 23 χρόνια σχέσης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert