OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κύκλωμα με παράνομες βίζες στην Τουρκία – Συμμετείχαν και Έλληνες

15/07/2014 - 22:19
Share on FacebookShare on Twitter

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα  στην Τουρκία – στο οποίο φέρεται να συμμετείχαν και δυο Ελληνες – που κατηγορείται για  παράνομη – και …πανάκριβη!- χορήγηση θεώρησης (βίζα) σε …μετανάστες VIP προς διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Το θέμα στην Τουρκία αποκαλύπτει η εφημερίδα  Milliyet η οποία με τον τίτλο «Σπείρα παράνομων μεταναστών VIP», γράφει ότι η αστυνομία της Άγκυρας εξάρθρωσε παράνομη οργάνωση υπό την ηγεσία του Μουσταφά Γ., στην οποία ήταν μέλη και δύο Έλληνες πολίτες.  
Οπως αναφέρει η εφημερίδα  η 16μελής σπείρα, με τη βοήθεια ενός μέλους της, υπαλλήλου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Τουρκίας , ετοίμαζε πλαστά έγγραφα και έλυνε το θέμα θεώρησης μέσω ενός άλλου μέλους της, το οποίο συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο διάστημα από την Ελληνική Πρεσβεία. 

Η εν λόγω σπείρα, που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στο Ακσαράι, στο Γκαζιαντέπ, στο Κοτζάελι, στο Ικόνιο και στο Εσκισεχίρ, μετέφερε τους παράνομους μετανάστες, πρώτα στα Σκόπια ( «FYROM» ) και στη συνέχεια χάρη στη θεώρηση που είχαν στα χέρια τους, τους διένειμε στην Ευρώπη. 

Σε σπίτι στην Κωνσταντινούπολη που βρέθηκαν δύο παράνομοι μετανάστες, βρέθηκαν στοιχεία αναφορικά με το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης και έγγραφα που παρουσίαζαν την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών. 

Πως φέρεται να μπλέκονται οι Ελληνες και η Πρεσβεια

Η   σπείρα – πάντα κατά την τουρκική εφημερίδα- χρησιμοποιούσε την Ελληνική Πρεσβεία. Η αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις παρακολουθήσεις, διαπίστωσε ότι εμπλεκονται στο αδίκημα και δύο ύποπτοι Έλληνες υπήκοοι. Ο ύποπτος Αλέξανδρος Α., ο οποίος φέρεται να είναι από τους διευθύνοντες της οργάνωσης, αποκαλύφθηκε ότι είναι ελληνικής ιθαγένειας Τούρκος πολίτης. Έγινε αντιληπτό από την Αστυνομία ότι ο Αλέξανδρος Α. ετοίμαζε πλαστά έγγραφα έναντι χρημάτων για την έξοδο των παράνομων μεταναστών, παράνομα στο εξωτερικό και μέσω των γνωριμιών του σε διαφορετικές ξένες αποστολές στην Άγκυρα και με πλαστά έγγραφα εξασφάλιζε τη χορήγηση θεώρησης. 

Διαπιστώθηκε επίσης – γραφει η εφημερίδα – ότι άλλος Έλληνας υπήκοος ύποπτος, δρούσε μέσα στην οργάνωση, με την ονομασία Ηρακλής Τ. ήταν μέλος της οργάνωσης και ότι συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο διάστημα. Ο συγκεκριμένος βοηθούσε τους παράνομους μετανάστες έναντι χρημάτων, που αποτεινόταν στην Ελληνική Πρεσβεία και διευκόλυνε με πλαστά έγγραφα το να εξασφαλίζουν θεώρηση. 

15.000 ευρώ  από κάθε άτομο!

 Ένας άλλος ύποπτος ήταν ο Σουάτ Α., υπάλληλος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος ετοίμαζε πλαστά έγγραφα για την έξοδο των παράνομων μεταναστών και τα έδινε στα άλλα μέλη της οργάνωσης. Διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης έπαιρναν από τους παράνομους μετανάστες 12.000 στερλίνες από κάθε άτομο- εξ ού και ο τίτλος της εφημερίδας αναφέρεται σε …  παράνομους μετανάστες VIP! (οι 12.000 στερλίνες ειναι περιπου 15.000 ευρώ)

Η ασφάλεια της Άγκυρας, που κινητοποιήθηκε με την εντολή της Εισαγγελίας, έθεσε υπό κράτηση 16 υπόπτους, μεταξύ των οποίων ο Μουσταφά Γ., ο Σουάτ Α. ο Αλέξανδρος Α. και ο Έλληνας υπήκοος Ηρακλής Τ.  

Δεν προφυλακίστηκαν 

Στο σπίτι ενός κατηγορούμενου στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν δύο παράνομοι μετανάστες και κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν διαβατήρια που περίμεναν για θεώρηση και ανήκαν στους λαθρομετανάστες, καθώς επίσης και αιτήσεις που υποβάλλονται στα προξενεία. Ακόμα βρέθηκαν και άλλα στοιχεία, προσωπικά και ιδιωτικού χαρακτήρα και άλλα αναφορικά με την υπηρεσία στο ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης. Στους Η/Υ, που κατασχέθηκαν, βρέθηκαν σφραγίδες διαφόρων ιδρυμάτων και άλλα έγγραφα. Οι ύποπτοι, που παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη για να συλληφθούν, αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν χωρίς να έχουν προφυλακιστεί

Tags: ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Τουρκία προκαλεί με νέες απειλές για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Τα όπλα σας δεν είναι αρκετά»

19/03/2026 - 12:43
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε δύο παραβάσεις στο FIR Αθηνών

13/03/2026 - 18:41
τουρκικά UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αιγαίο: Δύο τουρκικά drones πέταξαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης

12/03/2026 - 18:15

Διαβάστε Επίσης

Οι ΗΠΑ τετραπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων PrSM και THAAD εν μέσω του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: «Οι απαιτήσεις του Τραμπ είναι υπερβολικές – Θα σταματήσουμε τον πόλεμο με τους δικούς μας όρους»

Χεζμπολάχ: «Όχι σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Θα ισοδυναμούσαν με παράδοση»

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

IDF: Βομβαρδίστηκε η μοναδική εγκατάσταση του Ιράν για την ανάπτυξη υποβρυχίων

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

Λετονία – Εσθονία: Ουκρανικά τα drones που έπεσαν στις χώρες της Βαλτικής – Είχαν στόχο τη Ρωσία

USS Abraham Lincoln: Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση ενάντια στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Top News

Ιωάννα Τούνη: Η πανέμορφη ανθοδέσμη που της έστειλε ο σύντροφός της γιατί ακύρωσε τα σημερινά τους πλάνα

25η Μαρτίου: Καρέ καρέ η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Τράβηξαν τα βλέμματα τα M-117, τα drones και όλα τα νέα οπλικά συστήματα

Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»

Συνταγή για παξιμαδάκια λαδιού με σταφίδες και αμύγδαλα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert