OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Ισραήλ κατά Τουρκίας! Τι συμφωνήθηκε στο Παρίσι!

01/12/2015 - 09:08
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία που έγινε δεκτή με τιμές,φιλιά και αγκαλιές από τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλλες ,μπαίνει για τα καλά στη γωνία από τη Ρωσία . Η οποία κινείται σ΄ όλα τα επίπεδα εναντίον της Άγκυρας. Στρατιωτικά με ανάπτυξη ότι πιο σύγχρονου διαθέτει στην περιοχή της Συρίας και κυρίως διπλωματικά . Οι συζητήσεις Ρωσίας-Ισραήλ τις τελευταίες ώρες έχουνε σημασία.

Το τελευταίο 24ωρο η κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών έγινε πιο ξεκάθαρη. Το Ισραήλ φάνηκε να δίνει στην Ρωσία τον “χώρο” που χρειάζεται. Πούτιν και Νετανιάχουν συναντήθηκαν στο Παρίσι και αποφάσισαν πως πρέπει να υπάρξει στρατιωτική συνεργασία στην περιοχή. “Τα γεγονότα των τελευταίων ημέρων απέδειξαν τη σημασία του συντονισμού και της επικοινωνίας των δύο χωρών” είπε ο Βενιαμίν Νετανιάχου.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισαν την διαδικασία εγκαθίδρυσης ενός μηχανισμού για την στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών με στόχο την αποτροπή ατυχημάτων εν μέσω της ρωσικής εκστρατείας στη Συρία. «Θα ήθελα να σημειώσω ότι ο μηχανισμός που ξεκίνησε από την πλευρά σας, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στην περιοχή, λειτουργεί αρκετά καλά», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι.
Ο Νετανιάχου συμφώνησε με την εκτίμηση του Ρώσου προέδρου για το επίπεδο συνεργασίας του ισραηλινού και του ρωσικού στρατού, σημειώνοντας πως τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα προσδίδουν στον συντονισμό και την επικοινωνία των δύο χωρών ιδιαίτερη σημασία.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι οι δυτικές δυνάμεις δέχονται το ρόλο της Ρωσίας στη Συρία. Δίνουν τον χώρο που επιθυμεί ο Πούτιν. Άλλωστε και στη συνάντηση του “Τσαρου” με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, φάνηκε ότι το “παζάρι” ξεκίνησε.

Στο τραπέζι έπεσαν τα συμφέροντα σε Συρία και Ουκρανία. Οι ΗΠΑ ζητούν υποχωρήσεις των Ρώσων με βάση τη συμφωνία του Μινσκ και οι Ρώσοι απαιτούν να ξεκαθαρίσει το τοπίο μεταξύ εχθρικών και φίλιων δυνάμεων στη Συρία. Ουσιαστικά η Ρωσία ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως ο Άσαντ είναι σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή και πως δεν είναι όλες οι δυνάμεις που δρουν εναντίον του υγιείς αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Διαρροές από την αμερικανική πλευρά μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ομπάμα έλεγαν ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν σταδιακή αποχώρηση του Άσαντ ώστε να ξεκινήσει η σταδιακή ομαλοποίηση στη χώρα.
Ουσιαστικά όλα δείχνουν ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα έχει ξεκινήσει και οι δυνάμεις που έχουν λόγο στην περιοχή άφησαν έξω από το παιχνίδι την Τουρκία η οποία πλέον έχασε το πλεονέκτημα. Δεν μπορεί να δημιουργήσει λωρίδες ασφαλείας, όπως ήθελε, στην ευαίσθητη περιοχή όπου δρουν Κούρδοι αντάρτες.

Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ: Έχουμε στοιχεία για σκόπιμη κατάρριψη

Η Μόσχα δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από την κατηγορία προς την Άγκυρα πως εσκεμμένα κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό Su-24. Αυτή την κατηγορία επανέλαβε και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρουτσκο. Όπως δήλωσε, παρουσίασε στοιχεία πως οι Τούρκοι έριξαν επίτηδες το ρωσικό μαχητικό.
Ο Ρώσος εκπρόσωπος συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Βερσμπόου για να συζητήσουν το περιστατικό. «Παρουσίασα την εκτίμηση της Ρωσίας για το περιστατικό και παρουσίασα σειρά από στρατιωτικούς και πολιτικούς παράγοντες που δείχνουν την ηθελημένη φύση της επίθεσης στο ρωσικό αεροσκάφος, μέσα στον συριακό εναέριο χώρο», είπε ο Γκρούτσκο και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ που κάλυψε την Άγκυρα.
Από την πλευρά του, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε πως ο αναπληρωτής του διεμήνυσε στον Ρώσο απεσταλμένο το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο της αλλά και την ανάγκη να αποκλιμακωθεί η κατάσταση. Γι’ αυτό ζήτησε να υπάρξουν επαφές απευθείας ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα, κάτι όμως που αρνείται ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Tags: ΙΣΡΑΗΛΚΑΤΑΡΡΙΨΗ SU-24ΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45

Διαβάστε Επίσης

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert