OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Γιατί στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας φοβούνται μειώσεις ως και 40% σε εφάπαξ και συντάξεις

08/01/2016 - 07:29
Share on FacebookShare on Twitter

Φόβους για μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις στρατιωτικών αλλά και του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας από το νέο ασφαλιστικό.
Σε ό,τι αφορά στα σώματα ασφαλείας το νέο ασφαλιστικό αναφέρει χαρακτηριστικά πως “με παρόμοιο τρόπο θα υπολογιστούν τα ποσά για τους στρατιωτικούς (συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών)” και κάπως έτσι οι μειώσεις θα φτάσουν ως και το 40%.
Παράλληλα και με τον νέο υπολογισμό των συντάξεων στο δημόσιο ένας αστυνομικός με 35 έτη εργασίας θα λάβει σύνταξη 1.000 ευρώ/μήνα αντί για 1.200 ευρώ, ενώ ένας αξιωματικός του Στρατού θα λάβει σύνταξη της τάξης των 1.150 ευρώ, αντί για 1.350 ευρώ (καθαρά) με βάση τον παλιό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
Η απώλεια δηλαδή είναι 200 ευρώ, τουλάχιστον 15% για τους περισσότερους ένστολους δηλαδή, καθώς πλέον υπολογίζεται για τη σύνταξη το σύνολο του εργασιακού βίου και παύει να ισχύει ο νόμος Κουτρουμάνη με διαφορετικό υπολογισμό ως το 2010.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι ένστολοι φοβούνται ότι θα χάσουν την πλασματική πενταετία (την οποία δικαιούνται λόγω του ότι δουλεύουν έξι ημέρες την εβδομάδα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους), καθώς αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα υπολογιστούν με βάση τον ασφαλιστικό βίο και όχι τον εργασιακό.
Το νέο ασφαλιστικό «χτυπάει» και το Δημόσιο
Σύμφωνα με την πρόταση για το ασφαλιστικό, το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Και αναφέρεται χαρακτηριστικά πως τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμίδας θα ρυθμιστούν με ΟΜΟΙΟ τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο.
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως ότι έχει γραφτεί τις τελευταίες ημέρες για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους θα ισχύσει και για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Έτσι, το ψαλίδισμα που δουν όλοι οι νέοι συνταξιούχοι από 1η Ιανουαρίου 2016, τις ίδιες περικοπές στις συντάξεις τους, θα δουν και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα βγουν στη σύνταξη με τη νέα χρονιά.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση οι μειώσεις στις νέες συντάξεις θα φτάσουν και πάνω από 20%. Μάλιστα όπως αναφέρεται για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά το 2016 το 20% είναι μόνο η… αρχή, οι μειώσεις φτάνουν το 30% και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις μπαίνει ένα είδος “κόφτη” και έτσι το ποσοστό άνω του 20% μικραίνει κατά 50% και το υπόλοιπο καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά. Για τις αιτήσεις που θα γίνουν το 2017 η προσωπική διαφορά από το 50% πέφτει στο 1/4 και για τις αιτήσεις που θα γίνουν μέσα στο 2018 η προσωπική διαφορά πέφτει στο 1/4.
Αυτό όμως δεν θα ισχύσει μόνο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αλλά πλέον και για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Μάλιστα, με ειδικό άρθρο θα αναφέρεται πως όλα τα δικαίωματα και οι υποχρεώσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους όσον αφορά το ασφαλιστικό θα μεταφερθούν στο νέο φορέα, που θα αφορά τους πάντες και όλους τους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Σε αυτό το ενιαίο τεράστιο ταμείο ασφάλισης, θα υπάρχει μία ξεχωριστή διεύθυνση που θα ασχολείται με τα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων.   

Tags: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΕΦΑΠΑΞΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Related Posts

ΣΜΥΑ
ΓΕΑ

Αλλαγή διοίκησης στη ΣΜΥΑ: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Καραμάνης

06/02/2026 - 20:33
Σμήναρχος - κατασκοπεία
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σύλληψη Σμηνάρχου για κατασκοπεία: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο γραφείο, το «σπασμένο κρυφό» κινητό, ο σύνδεσμος και τα κρυπτονομίσματα

06/02/2026 - 19:01
Σμήναρχος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Προθεσμία μέχρι την Τρίτη πήρε ο σμήναρχος που συνελήφθη για κατασκοπεία – Αντιμέτωπος και με αφαίρεση ιθαγένειας

06/02/2026 - 14:52

Διαβάστε Επίσης

BBC: Ταυτοποίησε 177.477 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Αλλαγή διοίκησης στη ΣΜΥΑ: Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Ταξίαρχος (Ι) Χρήστος Καραμάνης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσε νέες κυρώσεις στο Ιράν για το πετρέλαιο, λίγο μετά το τέλος των συνομιλιών για τα πυρηνικά

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κάνει μυστικές πυρηνικές δοκιμές

Σύλληψη Σμηνάρχου για κατασκοπεία: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός στο γραφείο, το «σπασμένο κρυφό» κινητό, ο σύνδεσμος και τα κρυπτονομίσματα

WSJ: Ιράν και ΗΠΑ δεν κάνουν πίσω στις συνομιλίες – Η Τεχεράνη αρνείται να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου

C-130J: Η Βρετανία βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την πώληση των τριών τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών

Top News

Σύλληψη Σμηνάρχου για κατασκοπεία: Ο απόλυτος αιφνιδιασμός, το «σπασμένο» κρυφό κινητό, ο σύνδεσμος και τα κρυπτονομίσματα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος παίζει κλαρίνο με δύο δάχτυλα - Συγκινεί το βίντεο που ανέβασε στο instagram

Gio Kay: Ο Σηφάκης μου θυμίζει έναν που ξέρω στη μουσική, παπατζήδες τους λέμε εμείς

Καλαμάτα: Σάλος με το σποτ για το καρναβάλι της πόλης - Οι αντιδράσεις και η απάντηση του δημάρχου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert