OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Οι γερμανοί τζιχαντιστές με διπλή υπηκοότητα πρέπει να χάνουν τη γερμανική

11/08/2016 - 15:59
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ άνοιξε σήμερα τη συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να χάνουν τη γερμανική υπηκοότητά τους οι τζιχαντιστές που έχουν δύο υπηκοότητες, εισάγοντας αυτή την αμφιλεγόμενη πρόταση σ’ έναν κατάλογο μέτρων ο οποίος εκπονήθηκε έπειτα από μια σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο στη Γερμανία.

«Οι Γερμανοί οι οποίοι συμμετέχουν στις μάχες στο εξωτερικό υπέρ μιας τρομοκρατικής πολιτοφυλακής και διαθέτουν μια άλλη υπηκοότητα, πρέπει στο μέλλον να χάνουν τη γερμανική υπηκοότητά τους», πρότεινε ο υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Συνολικά 820 τζιχαντιστές έφυγαν από τη Γερμανία για τη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με μια καταμέτρηση που είχε ανακοινωθεί τον Μάιο από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Σχεδόν το ένα τρίτο απ’ αυτούς έχει ήδη επιστρέψει στη Γερμανία και περίπου 140 άλλοι έχουν σκοτωθεί. Γύρω στους 420 εξακολουθούν να βρίσκονται στα εδάφη της Συρίας ή του Ιράκ.

Όμως, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, ο συντηρητικός υπουργός θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να επιβάλει αυτό το μέτρο στους σοσιαλδημοκράτες κυβερνητικούς εταίρους στην κυβέρνηση συνασπισμού της συντηρητικής Άγγελα Μέρκελ.

«Θα είναι ένα δύσκολο σημείο με το SPD (το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα), αλλά πιστεύω ότι θα γίνει δεκτό» μεσοπρόθεσμα από το κόμμα αυτό, δήλωσε θέτοντας ως στόχο να υιοθετηθεί αυτό το μέτρο, καθώς και άλλα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου του 2017.
Ο Μεζιέρ υπογράμμισε πως είναι ήδη δυνατόν να στερηθούν τη γερμανική υπηκοότητά τους πρόσωπα με διπλή υπηκοότητα που πολεμούν ενταγμένα στις τακτικές δυνάμεις μιας ξένης χώρας.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί λέμε ‘δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό’, όταν ένα πρόσωπο που διαθέτει διπλή υπηκοότητα πολεμάει για μια τρομοκρατική πολιτοφυλακή παρόμοια με ένοπλες δυνάμεις, η οποία θεωρεί τον εαυτό της στρατό», υπογράμμισε.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα που πρότεινε σήμερα ο ντε Μεζιέρ έπειτα από τις δύο επιθέσεις στα τέλη Ιουλίου, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί από μετανάστες, η δημιουργία της «διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας» ως λόγου σύλληψης ώστε να μπορούν να τίθενται γρήγορα υπό κράτηση ξένοι που είναι ύποπτοι για προετοιμασία επιθέσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό, έτσι θα επιταχυνθούν επίσης οι διαδικασίες έκδοσης.
Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών υπολογίζει επίσης να θέσει υπό μία ενιαία διεύθυνση τις διάφορες γερμανικές ειδικές δυνάμεις ώστε «ένα και μόνο χέρι να μπορεί να κινητοποιεί» τις απαραίτητες δυνάμεις σε περίπτωση επίθεσης.

Ο υπουργός τάχθηκε πάντως κατά της απαγόρευσης των ενδυμασιών που κρύβουν εντελώς το πρόσωπο και το σώμα, την οποία ζητούσαν ορισμένοι συντηρητικοί αξιωματούχοι: «δεν μπορούμε να απαγορεύουμε ό,τι απορρίπτουμε, και απορρίπτω την μπούρκα», τόνισε.
Ο ντε Μεζιέρ πρότεινε επίσης σήμερα να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας «μέσα στα επόμενα χρόνια κατά πολλές χιλιάδες άτομα», να γίνουν επενδύσεις στις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπων, καθώς και να ιδρυθεί ένα κεντρικό γραφείο το οποίο θα αναλάβει να καταπολεμήσει «την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία στο Ίντερνετ», κυρίως «τις επικοινωνίες μεταξύ τρομοκρατών» και «το παράνομο εμπόριο όπλων» στο Darknet.

Πηγή: ΑΠΕ

Tags: ISISΓΕΡΜΑΝΙΑΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert