OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Επίθεση Κικίλια στην κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά

26/03/2018 - 17:56
Share on FacebookShare on Twitter

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την για έλλειψη ενιαίας εθνικής στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά έναντι του οργανωμένου σχεδίου που εξυφαίνεται από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο. Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες για την πολιτική της στο προσφυγικό. 

«Το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό υπήρξε το κλειδί με το οποίο ο Πρόεδρος Ερντογάν ξεκλείδωσε την πίεση που ασκεί σήμερα στην Ευρώπη» δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Real Fm». Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει ευθύνη, επειδή το 2015 άνοιξε τα σύνορα της χώρας και πέρασαν 1 εκ. πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες.

«Μια εγκληματική πολιτική και απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και απέναντι στη χώρα μας και την ΕΕ. Ελπίζω να μην ξαναγίνει το ίδιο λάθος» ανέφερε και σημείωσε πως η Τουρκία θέλει κομμάτι του ενεργειακού πλούτου της ΝΑ λεκάνης της Μεσογείου και πως εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα και τα ενεργειακά αποθέματα που θα βρούμε στο μέλλον.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική. Η Ελλάδα έχει δική της στρατηγική; Συμφωνεί το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης με αυτή; Έχει κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ο κ. Τσίπρας προς τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ώστε να υπάρχει μια ενιαία εθνική γραμμή; Φοβάμαι πως όχι. Η Τουρκία εξωτερικεύει τα εσωτερικά της προβλήματα για να κερδίσει γεωστρατηγικά και να ενισχύσει τη θέση της. Απέναντι σε αυτό εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ούτε να φοβόμαστε, ούτε να εφησυχάζουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ανησυχεί, ο τομεάρχης της ΝΔ σημείωσε: «Δεν πρέπει να ανησυχούμε, αλλά να είμαστε εγρήγορση. Είναι πολύ σημαντική η εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό και στρατιωτικό, αλλά και στο να κατανοήσει η ελληνική κοινωνία πού βρισκόμαστε».

Ο κ. Κικίλιας τοποθετήθηκε και για το νομοσχέδιο Τσιρώνη για τα κατοικίδια, επισημαίνοντας πως η υποχρεωτική στείρωση στα ζώα συντροφιάς, εκτός αν καταβληθεί ειδικό τέλος 100 ευρώ ετησίως, είναι λάθος μέτρο.«Απαγορεύει τη δημοσίευση αγγελιών για υιοθεσία ζώων, στερώντας από όποιον το επιθυμεί το δικαίωμα να υιοθετήσει ένα ζώο. Είναι απαράδεκτο να μειώνεται με το νομοσχέδιο αυτό το χρηματικό πρόστιμο για τις ποινές κακοποίησης ζώων» συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Tags: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΝΔ

Related Posts

παραβιάσεις - UAV
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό UAV έκανε 6 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

03/02/2026 - 18:05
Τουρκία - NAVTEX
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικές πηγές για NAVTEX: «Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο, αλλά δεν έχει αλλάξει η θέση μας»

30/01/2026 - 21:46
NAVTEX
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Νέα «βόμβα» από την Τουρκία: Οι NAVTEX για τις «παράνομες» δραστηριότητες της Ελλάδας δεν είναι για 2 χρόνια, αλλά επ’ αόριστον

29/01/2026 - 11:27

Διαβάστε Επίσης

Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι: Ο νεκρός γιός του Μουαμάρ, που από συνομιλητής της Δύσης έγινε καταζητούμενος για σφαγές

C-130H: Μεταχειρισμένα αεροσκάφη απέκτησε η Σιγκαπούρη για να ανανεώσει τον στόλο της

F-15EX: Ακυρώθηκε η προμήθεια των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών από την Ινδονησία

Ουκρανία: Τέσσερις άμαχοι νεκροί από πλήγματα ρωσικών drones σε Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια

Axios: ΗΠΑ και Ιράν θα διαπραγματευτούν την Πέμπτη στο Ομάν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

Αϊτή: Τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία αναπτύχθηκαν στο Πορτ-ο-Πρενς για την επιχείρηση «Southern Spear»

Τραμπ για Πούτιν: «Κράτησε την υπόσχεσή του, χτύπησε την Ουκρανία μετά την προσωρινή παύση επιθέσεων»

ΕΛΚΑΚ: Παρουσιάζει τον Προγραμματικό Ορίζοντα Έργων 2026 και τα αποτελέσματα τριών Innovation Challenges

Top News

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για τα γενέθλια του πατέρα της: Προσπάθησα πολύ να σε αγαπήσω, είμαι παιδί σου

Σόφη Πασχάλη: Έχω παραμείνει επτά μέρες χωρίς να φάω τίποτα αλλά δεν έχανα το βάρος που έπρεπε

Μαριαλένα Ρουμελιώτη - Σάκης Κατσούλης: Ο γάμος τους μέσα από νέες αδημοσίευτες φωτογραφίες

Η Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε το μέρος που θα γίνει ο γάμος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert