OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νέα πολύνεκρη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην Ιντλίμπ

12/08/2018 - 21:10
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Τουλάχιστον 39 άμαχοι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη σε αποθήκη όπλων και πυρομαχικών σε κατοικημένη περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων δεν έχουν γίνει γνωστά επί του παρόντος, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο που διαθέτει πολύ μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Ο θλιβερός απολογισμός αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό νέων θυμάτων κάτω από τα ερείπια στην περιοχή Σαρμάντα, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Τα Λευκά Κράνη, οι διασώστες αυτοί που αναπτύσσουν δράση σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης και με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα προσπαθούν να ανασύρουν τα ερείπια αναζητώντας θύματα.

Πίσω από τον σωρό των ερειπίων, η πρόσοψη ενός άλλου κτιρίου είχε μαυρίσει από τη φωτιά που επεκτάθηκε μετά την έκρηξη νωρίς σήμερα το πρωί σε αυτό το βόρειο σημείο της επαρχίας που ελέγχεται από τις τζιχαντιστικές και ανταρτικές οργανώσεις.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν είπε ότι η αποθήκη βρισκόταν μέσα σε ένα κτίριο κατοικιών στη Σαρμάντα. Ανήκε σε έναν διακινητή όπλων που εργαζόταν για τη Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), τζιχαντιστική οργάνωση που συγκροτήθηκε από την πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας.

Τα περισσότερα θύματα είναι μέλη οικογενειών μαχητών της HTS, διευκρίνισε ο ‘Αμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με ένα μέλος των διασωστών, τα Λευκά Κράνη ανέσυραν ζωντανούς πέντε ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια. Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Η επαρχία Ιντλίμπ είναι μια από τις τελευταίες στη Συρία που δεν ελέγχεται από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η ανακατάληψη αυτής της περιοχής είναι ένας από τους στόχους του.

Πέφτοντας στα χέρια της αντιπολίτευσης το 2015, η Ιντλίμπ περιβάλλεται σε κάθε πλευρά της από εδάφη που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Περίπου το 60% της επαρχίας τελεί υπό τον έλεγχο της Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ, ενώ το υπόλοιπο ελέγχεται από διάφορες οργανώσεις ανταρτών.

Εν υπνώσει κύτταρα της αντίπαλης τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος υπάρχουν επίσης στην επαρχία και αναλαμβάνουν την ευθύνη επιθέσεων και δολοφονιών.

Στόχος επιθέσεων τους τελευταίους μήνες ήταν μαχητές και στελέχη της Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ καθώς και οργανώσεων ανταρτών. Μάχες μαίνονταν μεταξύ των δύο πλευρών το 2017 και στις αρχές του 2018.

Η κυβέρνηση και η Ρωσία, που είναι σύμμαχός της, κλιμάκωσαν τις αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία Ιντλίμπ και τα συριακά αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια καλώντας τους κατοίκους να παραδοθούν.

Η σύγκρουση στη Συρία που μετρά ήδη περισσότερους από 350.000 νεκρούς, άρχισε το 2011 με την καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας. Η κατάσταση περιπλάκη με την εμπλοκή ξένων χωρών και τζιχαντιστικών οργανώσεων σε ένα κατακερματισμένο έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ISISΑΣΑΝΤΕΚΡΗΞΗΙΝΤΛΙΜΠΝΕΚΡΟΙΣΥΡΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία με 800 drones και πυραύλους: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

13/05/2026 - 22:17
Κουβέιτ - Ιράκ
ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν

13/05/2026 - 21:31
Ιράν - Κουβέιτ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

13/05/2026 - 20:51

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1918 o Ελληνικός Στρατός νικάει τους Βούλγαρους στο Μακεδονικό μέτωπο

Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία με 800 drones και πυραύλους: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν

Summer Campus Στρατιωτικών Σχολών – Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΣΣΕ και της ΣΜΥ [vid]

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

«Βόμβα» από Νετανιάχου: Επισκέφθηκε μυστικά τα Εμιράτα κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν

Ουκρανία: Υπέγραψε συμφωνία για drones με τη Λιθουανία – Θα στείλει εμπειρογνώμονες στην Λετονία

Πούτιν: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές της δυνάμεις» – Νέος νόμος για την απελευθέρωση Ρώσων που κρατούνται στο εξωτερικό

Top News

Μαρία Καρυστιανού για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Καταγγέλλουμε ένα έγκλημα» - «Το κράτος εγκλωβίζει τα παιδιά μας»

Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης για τον ακρωτηριασμό του 22χρονου στο Survivor: «Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο γεγονός»

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Μυρτώ στην μητέρα της, λίγο πριν πεθάνει - «Μαμά μου σε ευχαριστώ»

Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - Οι αλλαγές στο πρόγραμμά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert