OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Αναδρομικά στρατιωτικών: Εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

20/11/2018 - 05:55
Share on FacebookShare on Twitter

Σε αναμμένα κάρβουνα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα ορισθεί η ημερομηνία της καταβολής των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους. Η Υπουργική απόφαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πέσουν οι υπογραφές ακόμα και σήμερα, όπως έχουμε αναφέρει εδώ και μέρες στο OnAlert.gr.

Μετά την υπερψήφιση της σχετική τροπολογίας του Υπ. Οικονομικών από την Βουλή, το μόνο που μένει πριν ξεκινήσουν να καταθέτουν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά τα λογιστήρια των Γενικών Επιτελείων είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων τις επόμενες ημέρες, ενώ όπως αναφέραμε και πριν μερικές μέρες θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό η ΚΥΑ να υπογραφεί ακόμα και σήμερα Τρίτη (20.11.2018).

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα ποσά να καταβληθούν πριν το τέλος του μήνα, όπως είχαμε αναφέρει ήδη από τις 29 Σεπτεμβρίου. Ακόμα, παραμένει άγνωστο αν η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μαζί με την μισθοδοσία, γεγονός που θεωρείται πιθανότερο, ή ξεχωριστά.

Από ότι φαίνεται οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κερδίσει την μάχη με το χρόνο και το σενάριο που ήθελε την καταβολή των ποσών να γίνεται στα μέσα Δεκέμβρη να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, παρ’ όλο που κύκλοι του Πενταγώνου διατηρούν το σενάριο ακόμα ζωντανό.

Βέβαια, τόσο η ΥΕΦΕΘΑ, πριν από λίγες ημέρες, όσο και ο ίδιος ο ΥΕΘΑ έχουν δηλώσει ότι τα αναδρομικά θα έχουν επιστραφεί στους δικαιούχους τους πριν τελειώσει ο Νοέμβρης. Χαρακτηριστικά, ο κ. Καμμένος κατά την διάρκεια της συζήτησης της σχετικής τροπολογίας στην Βουλή είχε αναφέρει ότι τα ποσά θα επιστραφούν στους στρατιωτικούς σε 15-20 ημέρες, δηλαδή γύρω στις 27-28 Νοεμβρίου το αργότερο.

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον προϋπολογισμό ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr από καλά ενημερωμένες πηγές, τελικά δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού από οφειλές προς το δημόσιο.

Σημειώνεται, ότι στο νομοσχέδιο με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert