OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Γιατί η Τουρκία δε θα τα «βάψει μαύρα» αν αποβληθεί από το πρόγραμμα

11/06/2019 - 08:28
Share on FacebookShare on Twitter

Το CNBC ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Άγκυρα να αποφασίσει στις αρχές Ιουνίου είτε να ακυρώσει την απόκτηση των συστημάτων πυραύλων S-400 της Ρωσίας και να αγοράσει τους Αμερικανικούς patriot ή αλλιώς θα αποβληθεί από το πρόγραμμα των μαχητικών 5ης γενιάς F-35.

Σύμφωνα με την τουρκική Yeni Şafak, το Πεντάγωνο έκανε την τελευταία του κίνηση στέλνοντας  επιστολή την Πέμπτη, μια ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας που ορίστηκε για τις 7 Ιουνίου.

Η Άγκυρα, όπως όλα δείχνουν δίνει προτεραιότητα στους S-400s και όχι στα F-35, καθώς τα αντιαεραπορικά πυραυλικά συστήματα θεωρούνται επείγουσα ανάγκη λόγω περιφερειακών εντάσεων, ανέφερε η καθημερινή.

«Τα σχέδια B, Γ, Δ είναι έτοιμα σε περίπτωση που τερματιστεί η συμμετοχή στα F-35 λόγω των S-400», δήλωσε η Yeni Şafak. Η Τουρκία θα διατηρήσει την αεροπορική της ισχύ αυξάνοντας τη συντήρηση των υπαρχόντων αεροσκαφών, ενώ θα αυξήσει τις προσπάθειες για την παραγωγή και δικών της, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

«Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για το θέμα των στρατιωτικών αεροσκαφών είναι μεταξύ των επιλογών.Εξετάζονται επίσης τα κινέζικα J-31s, μαζί με τα ρωσικά Su-57 «, ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτές οι επιλογές θα ήταν πιο αποδοτικές σε σχέση με το κόστος τους απ΄ό,τι τα F35.

«Η Άγκυρα πιστεύει, άλλωστε, ότι ακόμα και αν παραδοθούν τα F-35, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει κινδύνους για την ασφάλεια έτσι και αλλιώς. Ο λόγος είναι ότι τα F-35 έχει τον άμεσο έλεγχο των F-35 και επομένως η Τουρκία δε θα είναι ανεξάρτητη να τα χρησιμποιεί όπως θέλει. Ως εκ τούτου, δε θα τα «βάψει μαύρα» κανεί εάν τελικά δεν παραδοθούν τα F-35 », σημείωσε επίσης η Yeni Safak.

Ο Mehmet Barlas, ένας αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, πρότεινε επίσης την άμεση παραγγελία ρωσικών αεροσκαφών, χωρίς να περιμένει τις αμερικανικές κυρώσεις που πιθανώς θα επιβληθούν βάσει του νόμου CAATSA.

Ο Tyler Rogoway και ο Joseph Trevithick ανέφεραν σε άρθρο που δημοσίευσαν τον ιστότοπο The Drive τον περασμένο μήνα ότι η Μόσχα είχε δηλώσει ότι ήταν έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για την εξαγωγή και παραγωγή του προηγμένου αεροσκάφους Su-57 για να γεμίσει το κενό των ΗΠΑ -παραγωγή F-35s.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε τον Απρίλιο ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αγοράσει αεροσκάφη αλλού, όταν ρωτήθηκε για την πιθανή απέλαση της Άγκυρας από το πρόγραμμα F-35.

«Υπάρχουν (ρωσικά) Su-34, Su-57 και άλλα. Θα ικανοποιήσουμε απόλυτα τις ανάγκες μας από κάπου, μέχρι τελικώς να μπορέσουμε να τα παράξουμε μόνοι μας «, δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Πηγή: Ahval

 

Tags: F-35 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΑΠΟΒΟΛΗΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Related Posts

ελικόπτερα - Ισπανία - Airbus
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Ισπανία έκλεισε συμφωνία για 100 ελικόπτερα από την Airbus: Στο πακέτο τα H145M και τα NH90

19/12/2025 - 07:31
SAMP/T NG
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SAMP/T NG: Νέες δοκιμαστικές βολές σε Ιταλία και Γαλλία – Το 2026 και 2027 οι παραδόσεις

18/12/2025 - 20:34
Λουκασένκο - oreshnik
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Oreshnik: Στη Λευκορωσία από χθες ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος, ανακοίνωσε ο Λουκασένκο

18/12/2025 - 18:14

Διαβάστε Επίσης

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert