OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Εφοπλιστής δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις – Το «ευχαριστώ» της Βουλής

03/02/2021 - 15:03
Δωρεά Ένοπλες Δυνάμεις
Share on FacebookShare on Twitter

Διακομματικό «ευχαριστώ» της Βουλής για την δωρεά του 97χρονου βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και επιτυχημένου εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη, που εν ζωή άφησε όλη την περιουσία του -23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά πλοία- στις Ένοπλες Δυνάμεις.

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Ιάκωβος Τσούνης είναι ένας αφοσιωμένος πατριώτης και συνεπής αρωγός των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο τώρα που στα 93 του αποφάσισε να δωρίσει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Και οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να του αποδώσουν τις μέγιστες τιμές για αυτή την διαχρονική του προσφορά»

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος είπε πως «αισθάνομαι την ανάγκη και εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, να αναφερθώ σε ένα γεγονός που προκάλεσε, έχω την αίσθηση, βαθύτατη εντύπωση στον ελληνικό λαό.

Χθες, ο νεότερος εθελοντής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας 97χρονος συμπατριώτης μας, ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε και στα μέτωπα του πολέμου και στην αντίσταση κατά των κατακτητών στη συνέχεια, αλλά αγωνίστηκε και στον στίβο της ζωής με ιδιαίτερη επιτυχία και δημιουργήθηκε, χθες προέβη σε μια κίνηση η οποία πραγματικά μας δίνει αισιοδοξία.

Αναφέρομαι, στο παράδειγμα του Ιάκωβου Τσούνη, του γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος χθες δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας το σύνολο της περιουσίας του, δηλαδή 23 εκατομμύρια ευρώ και εξήντα αποβατικά σκάφη. Τιμήθηκε βεβαίως και από τον Υπουργό Άμυνας και από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόσο η δωρεά του όσο και τα λόγια με τα οποία συνόδευσε ο κ. Ιάκωβος Τσούνης αυτή του την πράξη πραγματικά μας συγκλόνισαν.

Αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα -πιστεύω ότι ερμηνεύω και τα αισθήματα όλων των συναδέλφων- κυρίως από την πλευρά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, να απευθύνω εγκάρδιες, θερμότατες, ειλικρινέστατες ευχές σε αυτόν τον άνθρωπο που δωρίζει όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σε μία εποχή που ο ευρύτερος γεωπολιτικός μας χώρος καταγράφει συνεχόμενες αναταράξεις και απειλές. Ευχόμαστε σήμερα, από το ναό της Δημοκρατίας, να βρει και άλλους άξιους μιμητές»

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Φωτεινή Μπακαδήμα, από την δική της πλευρά είπε ότι είναι «πράγματι είναι μία ιδιαίτερα συγκινητική δωρεά, μία συγκινητική κίνηση. Οφείλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε αυτόν τον άνθρωπο γιατί άφησε όλη του την περιουσία, και μάλιστα ενώ είναι εν ζωή, στο ελληνικό δημόσιο.

Ελπίζουμε κι εμείς να γίνει παράδειγμα και για άλλους εφοπλιστές, επιχειρηματίες και μέλη της ελληνικής ολιγαρχίας, γιατί ειλικρινά, εάν όλοι εκείνοι που έχουν επωφεληθεί από την κρίση και έχουν κάνει την κρίση ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια, εάν έβαζαν το χέρι στην τσέπη, ίσως να ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση σήμερα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον άνθρωπο που έβαλε το κοινό συμφέρον πάνω από το δικό του, κάτι που δεν κάνουν όλοι οι υπόλοιποι που ανήκουν στο κοινό, αν θέλετε, επιχειρηματικό λόμπι της χώρας».

Πηγή: Newsit.gr

Tags: ΔΩΡΕΑΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Η ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία θα βραβευτεί για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων

02/04/2026 - 08:56
ΚΙΜΩΝ
ΓΕΝ

O «ΚΙΜΩΝ» στην πρώτη γραμμή της Ανατολικής Μεσογείου: Τα μεγάλα κέρδη από την πρώτη επιχειρησιακή αποστολή

02/04/2026 - 05:02
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Σημαντικές συναντήσεις σε Κατάρ και ΗΑΕ, εν μέσω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

01/04/2026 - 15:47

Διαβάστε Επίσης

IDF: Πλήξαμε περισσότερους από 3.500 στόχους στον Λίβανο τον περασμένο μήνα

ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ «μπλόκαρε» προαγωγές αξιωματικών, αποκαλύπτει το NBC

Μεντβέντεφ: Η Μόσχα πρέπει να εγκαταλείψει την «ανεκτική στάση» της σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ρωσία: Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν από εκτροχιασμό τρένου

Άθικτοι οι μισοί εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, μεταδίδει το CNN

Ουκρανία: Η Ρωσία διεξάγει μεγάλη αεροπορική επίθεση κατά κύματα, σύμφωνα με το Κίεβο

Στενό του Ορμούζ: Το Ιράν «προειδοποιεί» το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά οποιασδήποτε «προκλητικής ενέργειας»

F-35: Καταρρίψαμε stealth μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Είναι F-15E, απαντούν αναλυτές [pics]

Top News

Σουβλάκι έως 5 ευρώ: Από φθηνή λύση είδος πολυτελείας - Πώς υπερδιπλασιάστηκε η τιμή του σε 6 χρόνια

Μαρία Καρυστιανού: Εντολή συγκάλυψης στη Λάρισα, δόλιος ελιγμός η αποχή της πρόεδρου από τη δίκη των «χαμένων» βίντεο των Τεμπών

Μητέρα από την Ελβετία ευχαριστεί τον δήμαρχο Λειψών για τη σωτηρία του γιου της - Ο αγροτικός γιατρός τον διέγνωσε με σακχαρώδη διαβήτη

Dailymail: Σάλος με τις δαπάνες 90.000 δολαρίων της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert