OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

«Γκάφα ολκής» η συντριβή του βρετανικού F-35B από «πλαστικό κάλυμμα» ;

24/11/2021 - 18:10
F-35B
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης «The Sun», η πρόσφατη συντριβή ενός βρετανικού stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς τύπου F-35B κατά την απογείωση του από το αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth φαίνεται πως προκλήθηκε από μια αναπάντεχη «απροσεξία» που μπορεί να κοστίσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια λίρες.

Αρχικά, ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε μετά το ατύχημα πως το F-35 εγκαταλείφθηκε μετά την απογείωσή του από το αεροπλανοφόρο και πως οι επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές πτήσεις των αεροσκαφών που αναπτύσσονται από το HMS Queen Elizabeth συνεχίζονται κανονικά. Αυτό υποδεικνύεο ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι γνώριζαν αμέσως την αιτία της συντριβής και πως αυτή δεν ήταν τεχνική βλάβη, ειδάλλως θα είχαν δώσει εντολή για παύση δραστηριοτήτων των F-35, όπως έκαναν οι Αμερικανοί στο παρελθόν.

Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης «The Sun» ανέφερε σε χθεσινό άρθρο του, ότι ο «ένοχος» για την συντριβή του βρετανικού F-35B φαίνεται να ήταν ένα «φτηνό πλαστικό κάλυμμα» το οποίο δεν αφαιρέθηκε, όπως προβλέπεται, πριν την απογείωση του μαχητικού αεροσκάφους.

Το «μοιραίο» λάθος όπως αναμένεται να αποδειχθεί

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ναυτικοί είδαν ένα κόκκινο κάλυμμα να επιπλέει στη θάλασσα μετά την εκτόξευση του stealth μαχητικού στη Μεσόγειο, ενώ μια πηγή δήλωσε ότι «όλοι ήξεραν σχεδόν αμέσως». Πρόκειται, με άλλα λόγια, για τα καλύμματα με κόκκινο χρώμα, που χρησιμοποιούνται για να προστατέψουν τους εισαγωγείς αέρα του κινητήρα.

Ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους F-35B του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού προσπάθησε να ματαιώσει την απογείωση, αλλά ήταν ήδη αργά καθώς επρόκειτο να βγει από το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου και αποφάσισε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Αν όντως επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ της βρετανικής «Sun» τότε η συντριβή του stealth μαχητικού θα οφείλεται σε μια σειρά «ατυχών» ενεργειών, για τις οποίες θα ευθύνεται τόσο το προσωπικό για την τήρηση των διαδικασιών απογείωσης, όπως οπτικοί έλεγχοι όσο και ο πιλότος, που πραγματοποιεί επίσης ελέγχους βάσει πρωτοκόλλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες εντοπισμού του μαχητικού βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από: Sun / The Aviationist | Φωτογραφία Crown Copyright

Tags: F-35BHMS QUEEN ELIZABETHSTEALTHΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΜΕΣΟΓΕΙΟΣΣΥΝΤΡΙΒΗ F-35

Related Posts

David's Sling
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

David’s Sling: Το Ισραήλ αναβαθμίζει το σύστημα αεράμυνας με βάση τα διδάγματα απο τον πόλεμο με το Ιράν – Νέες δοκιμές [vid]

11/02/2026 - 16:46
Rafale - Dassault
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rafale: Εργαζόμενος της Dassault συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία – Βιντεοσκοπούσε την γραμμή παραγωγής των μαχητικών

11/02/2026 - 15:48
DragonFire: Επιτυχημένη δοκιμή του νέου βρετανικού όπλου κατευθυνόμενης ενέργειας με λέιζερ [pics]
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Sunray: Το χαμηλού κόστους σύστημα laser της Ουκρανίας – Θα είναι η απάντηση στα ρωσικά Shahed;

11/02/2026 - 13:53

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές στα δυτικά και ανατολικά, με θυελλώδεις ανέμους

Σαν σήμερα: Το 1878 δύναμη 2.000 Κρητών επαναστατών επιτίθεται στο φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να τον πείσει να αναλάβει δράση κατά του Ιράν – «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις»

Ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε τη χειμερινή εκπαίδευση της ΣΜΥ – Δείτε φωτογραφίες

Συρία: Οι αμερικανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν την βάση αλ Τανφ και μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία

Δαβάκης για «Ατζέντα 2030»: «Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ένταξη της εγχώριας βιομηχανίας στις διεθνείς αλυσίδες»

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

Ο Νετανιάχου έφτασε «διακριτικά» στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Τραμπ – Στο επίκεντρο το ζήτημα του Ιράν

Top News

Συνταγή για ούρφα κεμπάπ με πρόβειο κιμά

Eurovision 2026, «Sing for Greece» - Η Κατερίνα Βρανά αυτοτρολάρεται για την ταχύτητα που μιλάει: «Θα έχουμε τελειώσει σε 4,5 – 5 ώρες»

Ευαγγελία Μουμούρη: Υπέγραψα σύμφωνο συμβίωσης φορώντας μαγιό και γούνα, δεν έχω καμία φωτογραφία

Όλα όσα συνέβησαν στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Τουρκία: Το «πηγαδάκι», τα κομπολόγια , οι δηλώσεις και το «αυτοκρατορικό» μενού

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert