OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Α/ΓΕΕΘΑ: Τι είπε στην συγκινητική επέτειο 80 χρόνων από την ίδρυση του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής [pics]

30/11/2022 - 13:53
Α/ΓΕΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ για την επέτειο 80 χρόνων από την ίδρυση του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής, στην οποία παρέστη ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα στο Πολεμικό Μουσείο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων:

● Ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Omar Amer Youssef.
● Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
● Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.
● Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.
● Ο Υποστράτηγος Σπυρίδων Πέτρου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου και ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Κολλίντζας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα.

● Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος.
● Οι Ακόλουθοι Άμυνας στην Ελλάδα της Αιγύπτου και του Ηνωμένου Βασιλείου.
● Πρόεδροι Ενώσεων Αποστράτων και Εφέδρων Καταδρομέων.
● Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.
● Στενοί συγγενείς θανόντων Ιερολοχιτών, ήτοι η χήρα του Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, ο ανιψιός του Αντιστράτηγου Ιωάννη Βάγια, η κόρη του Αντιστράτηγου Όθωνα Κυριακόπουλου, η εγγονή του Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε, η κόρη του Υποστράτηγου Δημήτριου Προβατά, η κόρη του Υποστράτηγου Ελευθέριου Συρίγου, ο υιός του Συνταγματάρχη Ευθύμιου Καραδήμου, η εγγονή του Ίλαρχου Γρηγόριου Μπουρδάκου, ο εγγονός του Έφεδρου Υπολοχαγού Ιωάννη Μπαλτά, ο υιός του Έφεδρου Επιλοχία Γεώργιου Καρασούλη, η κόρη του Έφεδρου Λοχία Ζαΐρη Χρήστου καθώς και η κόρη και ανιψιά των Αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνου Βασιλά και Υπολοχαγού Δημήτριου Βασιλά αντίστοιχα.

Α/ΓΕΕΘΑ

Η ομιλία του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου

Στον χαιρετισμό του, ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε αρχικά στην προσωπικότητα του ιδρυτή του Ιερού Λόχου Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε και έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του, από την ίδρυσή του τον Σεπτέμβριο του 1942 στην Μέση Ανατολή, την εκπαίδευσή του από Βρετανούς Καταδρομείς στο Κάιρο και στην Παλαιστίνη, την πρώτη του καταδρομική επιχείρηση τον Νοέμβριο του 1942 στην Βόρεια Αφρική και το πλήθος των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχε, μέχρι την καθοριστική συμβολή του στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τις δυνάμεις του Άξονα τον Μάϊο του 1945, γράφοντας χρυσές σελίδες στην Ελληνική Στρατιωτική Ιστορία.

Τόνισε επίσης ότι ο Ιερός Λόχος αποτέλεσε το ισχυρό θεμέλιο για την συγκρότηση των Λόχων Ορεινών Καταδρομών και μετέπειτα Μοιρών Καταδρομών, αλλά και τον πρόδρομο των σύγχρονων Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, οι οποίες μετεξελίχθηκαν στην νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Α/ΓΕΕΘΑ

Τέλος, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στο πολυσύνθετο εύρος αποστολών και υποχρεώσεων στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν σε εθνικό και διασυμμαχικό πλαίσιο, καθώς και στην γενικότερη καταξίωση και αποδοχή που αυτές απολαμβάνουν σε διεθνές επίπεδο με την συμμετοχή τους και τις εξαίρετες επιδόσεις τους σε ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις και επιχειρησιακές δραστηριότητες με φίλους, εταίρους και συμμάχους της Χώρας μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε αποσπάσματα από ομιλία του αείμνηστου Ιερολοχίτη και Καταδρομέα Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, όπως και από την παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους (ντοκιμαντέρ) «ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ – Ιστορία ενός Θρύλου», καθώς και οπτικογραφήματα από επιχειρησιακές δραστηριότητες της ΔΕΠ.  Τέλος, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, απονεμήθηκαν από τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Διοικητή της ΔΕΠ Τιμητικά Διπλώματα στους παρευρισκόμενους συγγενείς των Ιερολοχιτών, καθώς και σε εκπροσώπους Συλλόγων Εφέδρων Καταδρομέων και στους συντελεστές της εκδήλωσης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Ύμνου του Ιερού Λόχου και του Εθνικού Ύμνου.

Tags: Α/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣΑΙΓΥΠΤΟΣΒΡΕΤΑΝΙΑΔΕΠΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ

Related Posts

Η κατάταξη της 2026 Α’ ΕΣΣΟ σε Αυλώνα και Θήβα με το νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας [pics]
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων κλάσεως 2030 – Στις 30/3 η λήξη της προθεσμίας

26/03/2026 - 13:44
μαχητικά - πλοία - Κύπρος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

26/03/2026 - 05:03
Πολεμικό Ναυτικό - 25η Μαρτίου
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

25/03/2026 - 15:03

Διαβάστε Επίσης

GARC: Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή ανάπτυξη USV στα Στενά του Ορμούζ [vid]

Financial Times: Τα Εμιράτα θα συμμετέχουν σε αποστολή για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι έχει «αιχμαλωτίσει» πλοία με παναμαϊκή σημαία στα λιμάνια της

Στενά του Ορμούζ: Τα πλεονεκτήματα του Ιράν, η στρατηγική των ΗΠΑ και η παράταση στο τελεσίγραφο Τραμπ

Wall Street Journal: Ο Τραμπ εξετάζει την ανάπτυξη 10.000 επιπλέον στρατιωτών στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ και των χωρών του Κόλπου

Τραμπ στην δεξίωση για την 25η Μαρτίου: «Οφείλουμε στους Έλληνες τόσα πολλά» [vids]

Η Πολεμική Αεροπορία σε τροχιά κυριαρχίας: Ο πόλεμος φέρνει εμπόδια στα τουρκικά Eurofighter

Top News

Fuel Pass 2026: Ανοίγει από την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η χιουμοριστική ανάρτηση με τον Σάκη Κατσούλη - «Τώρα εμείς θα γίνουμε γονείς;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert