OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αυτοκτόνησε ο Ρώσος στρατιωτικός που είχε γράψει για τις μεγάλες απώλειες των Ρώσων στην Αβντιίβκα

21/02/2024 - 18:47
Αβντιίβκα
Share on FacebookShare on Twitter

Φίλοι του Ρώσου μπλόγκερ Αλεξάντρ Μορόζοφ, που είχε πολεμήσει στις γραμμές των αυτονομιστών του Λουχάνσκ και στη συνέχεια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία από το 2014, ανακοίνωσαν ότι αυτοκτόνησε. Πριν γίνει γνωστή η είδηση για τον θάνατό του, ο Ρώσος στρατιωτικός έγραψε σε κανάλι στο Telegram ότι ο ρωσικός στρατός είχε μεγάλες απώλειες κατά την κατάληψη της Αβντιίβκα που θα μπορούσαν να φθάσουν τους 16.000 νεκρούς. Όπως έγραψε σε μια τελευταία του ανάρτηση, η στρατιωτική διοίκηση τον υποχρέωσε να την κατεβάσει.

Ο επιλοχίας Μορόζοφ που είχε το κανάλι «Nam pishut iz Yanini»(«Μας γράφουν από την Γιανίνα») και είχε υπηρετήσει ως επιλοχίας σε στρατιωτικές μονάδες της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας» του Ντονέτσκ, αυτοκτόνησε εξαιτίας του εκφοβισμού που υπέστη από τους επίσημους Ρώσους προπαγανδιστές.

Την αυτοκτονία του «Μουρζ» όπως ήταν το υποκοριστικό του, επιβεβαίωσαν οι μπλόγκερ των καναλιών « PriZrak Novorosii», «Soldatskaya Pravda» ,»Zapiski Vetrana», καθώς και η σύζυγός του καταδικασθέντα για «εξτρεμιστική δραστηριότητα» πρώην αξιωματικού της ρωσικής FSB Ιγκορ Στρελκόφ Μιροσλάβα Ρεγκίνσκαγια και ο δικηγόρος Μαξίμ Πάσκοφ.

I already made the statement how terrible the Russian offensive on Avdiivka has been. The fact that even Pro-Russian blogger Andrei “Murz”Morozov admitted that at least 16,000 (probably twice that number) Russian soldiers ended up KIA, is already remarkable. The Soviet Union lost… pic.twitter.com/CRz57o24lE

— (((Tendar))) (@Tendar) February 21, 2024

16.000 νεκροί Ρώσοι στην Αβντιίβκα

Στις τελευταίες του αναρτήσεις στο δικό του κανάλι του Telegram (είχε περισσότερους από 100.000 ακολούθους) ήταν ένα σημείωμα και η διαθήκη του, όπως επίσης και η επιστολή που απηύθυνε στον κύριο στρατιωτικό εισαγγελέα, στην οποία αναφέρει ότι υπάρχουν οξύτατη έλλειψη πυρομαχικών, μεγάλες απώλειες, οι στρατιωτικοί δεν αντικαθίστανται, ελλείψεις σε ιατρική περίθαλψη στα τμήματα του, αμέλεια και αδιαφάνεια της στρατιωτικής ηγεσίας.

Πριν από αυτό ο Μαρόζοφ σε ανάρτηση του για την κατάληψη της Αβντιίβκα έγραψε ότι η κατάληψη της πόλης είχε ως αποτέλεσμα 16.000 νεκρούς και περίπου 300 κατεστραμμένα τεθωρακισμένα

«Και ο εχθρός, που διεξήγαγε αμυντικές μάχες, υπέστη στην καλύτερη για μας περίπτωση ανεπανόρθωτες απώλειες που ανέρχονται σε 5-7.000 άνδρες την ίδια περίοδο (αυτή είναι η η δική μου εκτίμηση κατά προσέγγιση και όχι κάποια γνωστά στοιχεία) λέει «αντίο» και φεύγει».

Στη συνέχεια, αρκετοί Ρώσοι προπαγανδιστές άσκησαν κριτική στον Μορόζοφ. Ένας από αυτούς χαρακτήρισε ανάρτησή του «άλλη μια ηττοπαθή κραυγή, η οποία μοιάζει αρκετά περισσότερο με πλαστογραφίες και συκοφαντίες κατά του ρωσικού υπουργείου Άμυνας».

Ο Μορόζοφ βασανίστηκε από Ρώσους κοζάκους στο Λουχάνσκ

Σύμφωνα με τον Μορόζοφ, η εντολή για την απομάκρυνση από τη θέση του δόθηκε υπό την πίεση των συνεργατών του τηλεπαρουσιαστή της ρωσικής τηλεόρασης Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, ο οποίος τον είχε εκφοβίσει. Αναφερόμενος σ’ αυτούς έγραψε ότι «είναι τσαντισμένοι για να έρθουν και να τραβήξουν οι ίδιοι τη σκανδάλη. Λοιπόν, θα το κάνω εγώ ο ίδιος. Θα αυτοκτονήσω αν δεν τολμήσει κανείς να ασχοληθεί με αυτό το ασήμαντο θέμα. Και τότε θα σας δοθούν άρματα μάχης και ελικόπτερα».

Ο Μορόζοφ είναι ένας σταλινικός blogger γνωστός στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ως Fighting Cat Murz. «Μαχόμενος Γάτος Μουρζ». Το 2008 έγινε ο πρώτος Ρώσος μπλόγκερ που καταδικάστηκε για εξτρεμιστική δραστηριότητα για τις διαδικτυακές του αναρτήσεις. Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών σε σωφρονιστική αποικία για αναρτήσεις στο κοινωνικό δίκτυο Livejournal και παράνομη κατοχή όπλων. Τον Μάιο του 2014, πήγε στην Ουκρανία για να πολεμήσει ως μέλος των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς. Κατάφερε να ενταχθεί σε αυτούς με τη δεύτερη προσπάθεια: την πρώτη φορά συνελήφθη και βασανίστηκε από Ρώσους κοζάκους στο Λουχάνσκ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρωσική υπηρεσία του BBC, Svoboda.org, Meduza / Φωτογραφίες αρχείου reuters

Tags: ΑΒΝΤΙΙΒΚΑΑΠΩΛΕΙΕΣΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert