OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συμφωνία για προϋπολογισμό 481 δισεκατομμυρίων παρουσίασε ο Σολτς – Πόσα παίρνει το Υπουργείο Άμυνας

05/07/2024 - 16:15
Γερμανία
Share on FacebookShare on Twitter

Για προϋπολογισμό 481 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Γερμανία, με «ρεκόρ επενδύσεων», ελαφρύνσεις ύψους 23 δισεκατομμυρίων για τους πολίτες και χωρίς άρση τελικά του «φρένου χρέους», έκανε λόγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, παρουσιάζοντας νωρίτερα σήμερα την επί της αρχής συμφωνία των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2025. Η συμφωνία επετεύχθη τα ξημερώματα, έπειτα από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών, οι οποίες κόστισαν και στην αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Ο Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ πραγματοποίησαν 23 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 80 ωρών στην καγκελαρία προκειμένου να καταλήξουν στην σημερινή συμφωνία.

«Αυτός ο προϋπολογισμός περιέχει ρεκόρ επενδύσεων, οι οποίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται και το 2025. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες για επενδύσεις περίπου στα 57 δισεκατομμύρια ευρώ. Για το 2024 το αντίστοιχο ποσό είναι 53 δισεκατομμύρια», τόνισε ο κ. Σολτς, απαντώντας στην κριτική ότι πρόκειται για προϋπολογισμό λιτότητας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δανεισμός της κυβέρνησης θα ανέλθει σε 44 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυξάνονται οι πόροι του Υπουργείου Άμυνας

Η ανάπτυξη της οικονομίας στην Γερμανία εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στο 0,5% για το 2025 και η οικονομική παραγωγή, σημείωσε ο κ. Χάμπεκ, θα αυξηθεί κατά σχεδόν 26 δισεκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιο προβλέπει ακόμη φορολογικές ελαφρύνσεις για συνταξιούχους οι οποίοι εργάζονται και για τις υπερωρίες των εργαζομένων, μέτρα περιορισμού της γραφειοκρατίας και βελτίωση των επιλογών απόσβεσης για τις εταιρίες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται, όπως αναμενόταν, στην άμυνα, με το ΝΑΤΟϊκό όριο του 2% να επιτυγχάνεται το 2025. Το υπουργείο Άμυνας θα λάβει μάλιστα σταδιακή αύξηση των πόρων του έως τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ το 2028, ακόμη και αν στο μεταξύ έχει εξαντληθεί το ειδικό ταμείο για την άμυνα. Ο τακτικός προϋπολογισμός του υπουργείου ανέρχεται φέτος στα 52 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ προβλέπονται και μέτρα προσέλκυσης νέου προσωπικού στις ένοπλες δυνάμεις.

«Δεν κάνουμε πάντα τα πράγματα εύκολα για τους εαυτούς μας, παλεύουμε σκληρά και αναζητούμε συμβιβασμούς – μερικές φορές για μισή νύχτα, μερικές φορές για όλη τη νύχτα», δήλωσε ο κ. Σολτς αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις των τριών κομμάτων και πρόσθεσε: «Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική, να εκνευριστείς, να τα παρατήσεις ή να ξεφύγεις από την ευθύνη».

Το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο στις 17 Ιουλίου και να τεθεί προς συζήτηση στην Βουλή από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο να έχει ψηφιστεί το αργότερο έως τον Δεκέμβριο.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ, Φ.Καραβίτη / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΓΕΡΜΑΝΙΑΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Οι απαιτήσεις του Τραμπ είναι υπερβολικές – Θα σταματήσουμε τον πόλεμο με τους δικούς μας όρους»

25/03/2026 - 16:29
Ισραήλ - Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: «Όχι σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Θα ισοδυναμούσαν με παράδοση»

25/03/2026 - 16:21
Ιράν - iDF
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Βομβαρδίστηκε η μοναδική εγκατάσταση του Ιράν για την ανάπτυξη υποβρυχίων

25/03/2026 - 15:28

Διαβάστε Επίσης

Οι ΗΠΑ τετραπλασιάζουν την παραγωγή πυραύλων PrSM και THAAD εν μέσω του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: «Οι απαιτήσεις του Τραμπ είναι υπερβολικές – Θα σταματήσουμε τον πόλεμο με τους δικούς μας όρους»

Χεζμπολάχ: «Όχι σε διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ όσο συνεχίζονται οι συγκρούσεις – Θα ισοδυναμούσαν με παράδοση»

Eurofighter: Τουρκία και Βρετανία υπέγραψαν σύμβαση πολλών δισεκατομμυρίων για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των νέων μαχητικών

IDF: Βομβαρδίστηκε η μοναδική εγκατάσταση του Ιράν για την ανάπτυξη υποβρυχίων

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

Λετονία – Εσθονία: Ουκρανικά τα drones που έπεσαν στις χώρες της Βαλτικής – Είχαν στόχο τη Ρωσία

USS Abraham Lincoln: Το Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση ενάντια στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Top News

Ιωάννα Τούνη: Η πανέμορφη ανθοδέσμη που της έστειλε ο σύντροφός της γιατί ακύρωσε τα σημερινά τους πλάνα

25η Μαρτίου: Καρέ καρέ η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα - Τράβηξαν τα βλέμματα τα M-117, τα drones και όλα τα νέα οπλικά συστήματα

Λύγισε η Σαβάνα Γκάθρι στην πρώτη συνέντευξη για την απαγωγή της μητέρας της: «Αφόρητη αγωνία, φαντάζομαι τον τρόμο της κάθε νύχτα»

Συνταγή για παξιμαδάκια λαδιού με σταφίδες και αμύγδαλα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert