OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Οι Χούθι απειλούν με αντίποινα τις ΗΠΑ: «Στην κλιμάκωση θα απαντήσουμε με κλιμάκωση»

16/03/2025 - 17:17
Χούθι

HOUTHI MILITARY MEDIA/via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απείλησαν να ανταποδώσουν τα αμερικανικά πλήγματα που στοχοθέτησαν πολλά από τα προπύργιά τους, μεταξύ των οποίων την πρωτεύουσα Σαναά, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 31 ανθρώπους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν οι ίδιοι σήμερα (16.03.2025) στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε χθες, Σάββατο (15.03.2025), τους «τρομοκράτες Χούθι» ότι τους περιμένει «κόλαση» μετά τις απειλές τους κατά των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και ζήτησε από το Ιράν να σταματήσει «αμέσως» να τους υποστηρίζει. Η Τεχεράνη αντέδρασε καταδικάζοντας τα, όπως τα χαρακτήρισε, «βάρβαρα» πλήγματα και προειδοποιώντας ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση.

 

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλα τμήματα εδάφους στην εμπόλεμη Υεμένη, μεταξύ των οποίων την πρωτεύουσα Σαναά, προειδοποίησαν ότι οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές που διεξήχθησαν χθες το βράδυ «δεν θα μείνουν αναπάντητες».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες να απαντήσουν στην κλιμάκωση με κλιμάκωση», προειδοποιεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό γραφείο των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί «ξένη τρομοκρατική οργάνωση» από τις ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των Χούθι, τα πλήγματα είχαν στόχο την Σαναά, όπως και την επαρχία Σαάντα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, και την πόλη Ρανταά, στην επαρχία Αλ Μπάιντα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Από αυτά έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 101, «στην πλειονότητα παιδιά και γυναίκες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των Χούθι, ο Άνις Αλ Ασμπάχι. Φωτορεπόρτερ του AFP στην πρωτεύουσα της Υεμένης άκουσε τρεις εκρήξεις και είδε στήλες καπνού να υψώνονται στον ουρανό σε συνοικία με σπίτια στο βόρειο τμήμα της Σαναά.

 

Πρόκειται για τα πρώτα αμερικανικά πλήγματα κατά των Χούθι από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου. Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν «ισχυρή και αποφασιστική στρατιωτική δράση» κατά των Χούθι στην Υεμένη, ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτηση στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

«Θα κάνουμε χρήση συντριπτικής, θανατηφόρας ισχύος έως ότου επιτύχουμε τον στόχο μας», προειδοποίησε. «Οι επιθέσεις σας πρέπει να σταματήσουν από σήμερα», τόνισε. Οι Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν, ανήκουν «στον άξονα της αντίστασης» της Τεχεράνης, άτυπης συμμαχίας περιφερειακών ενόπλων οργανώσεων που αντιτίθενται στο Ισραήλ, όπως η Χαμάς στη Γάζα και η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, και ιρακινές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΗΠΑΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΥΕΜΕΝΗΧΟΥΘΙ

Related Posts

drones - Κομισιόν
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κομισιόν παρουσίασε νέο Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των drones: Οι τρεις πυλώνες

11/02/2026 - 17:36
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Εκλογές θα γίνουν μόνον όταν το επιτρέψει η κατάσταση ασφαλείας»

11/02/2026 - 17:32
Kinzhal 
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η αεράμυνα εξουδετέρωσε πυραύλους Kinzhal στη Λβιβ – Drones ξαναχτύπησαν διυλιστήριο της Lukoil

11/02/2026 - 16:12

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Να αρθεί κάθε απειλή μεταξύ μας» – Οι δηλώσεις από την Άγκυρα [vid]

Η Κομισιόν παρουσίασε νέο Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των drones: Οι τρεις πυλώνες

Ουκρανία: «Εκλογές θα γίνουν μόνον όταν το επιτρέψει η κατάσταση ασφαλείας»

David’s Sling: Το Ισραήλ αναβαθμίζει το σύστημα αεράμυνας με βάση τα διδάγματα απο τον πόλεμο με το Ιράν – Νέες δοκιμές [vid]

Ουκρανία: Η αεράμυνα εξουδετέρωσε πυραύλους Kinzhal στη Λβιβ – Drones ξαναχτύπησαν διυλιστήριο της Lukoil

Βουλή: Εγκρίθηκαν με πλειοψηφία τα πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στη στρατιωτική εκπαίδευση

Rafale: Εργαζόμενος της Dassault συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία – Βιντεοσκοπούσε την γραμμή παραγωγής των μαχητικών

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο «Λευκό Παλάτι»

Top News

Η Ιωάννα Τούνη συνεχίζει τις διακοπές με τον σύντροφό της στη Σαουδική Αραβία - Έκανε πρώτη φορά βόλτα με αερόστατο

Γιώργος Μαζωνάκης: Την Πέμπτη το εξιτήριο από το νοσοκομείο - «Είναι σε καλή κατάσταση»

Κατερίνα Παναγοπούλου: Αν έβαζα έναν τίτλο στην καριέρα μου, αυτός θα ήταν «I will survive»

Εξαφάνιση Λόρα: Έχει δώσει δείγμα DNA ο πατέρας της, ζητήθηκε και από την μητέρα της 16χρονης - Ενεργοποιείται η Eurojust

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert