OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιατί οι Τούρκοι «κατηγορούν» το Σαμαρά για πλεονεξία

25/06/2012 - 00:20
Share on FacebookShare on Twitter

Μια νέα οπτική για την πορεία του κ. Σαμαρά δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Sabah σε ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα με τον τίτλο « Η πλεονεξία του Σαμαρά έγινε αιτία να χαθούν δύο χρόνια» .

Στην ανταπόκριση γράφει ότι η πολιτική πλεονεξία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά έκανε την χώρα να χάσει δύο χρόνια. Όταν είχε πρωτοξεσπάσει η οικονομική κρίση ο Παπανδρέου που ήταν τότε στην εξουσία ζήτησε υποστήριξη από τον κ Σαμαρά για κοινό αγώνα και πέραν αυτού του είχε προτείνει επίσης να του παραχωρήσει την θέση του. Ομως τότε ο κ Σαμαράς είχε απορρίψει έντονα την πρόταση και την συνεργασία με τον ΠΑΣΟΚ. Ο πραγματικός στόχος του κ Σαμαρά που παρουσιάζει ως υπεύθυνο της οικονομικής κρίσης μόνο τον Παπανδρέου δεν ήταν να σώσει την οικονομία αλλά να ανατρέψει τον Παπανδρέου και να καθίσει στην πρωθυπουργική θέση. Τελικά αυτό που ήθελε το πέτυχε, αλλά το πέτυχε έχοντας «δεκανίκια» την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ που κάποτε απέρριπτε  και αυτό ήταν ένα παιχνίδι της μοίρας. Η φιλοδοξία του Σαμαρά οδήγησε στο να χάσει η Ελλάδα δύο χρόνια και να περιέλθει στην σημερινή θέση. Αν ανταποκρινόταν τότε στην έκκληση του Παπανδρέου θα παρεμπόδιζε το να φθάσει η Ελλάδα στην σημερινή «θέση της επαιτείας» ή «του κλοτσοσκούφι» . 

Ο κ Σαμαράς με την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση μείωσε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 6ης Μαϊου από το 33% στο 18%. Και στις 17 Ιουνίου μπόρεσε να οδηγήσει το κόμμα δια της βίας στο 29%. 

Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ Σαμαράς το 1992 όταν ήταν ΥΠΕΞ της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του επειδή υποκινούσε τον εθνικισμό και είχε διαγραφεί από την Νέα Δημοκρατία. Ο κ Σαμαράς ξαναμπήκε στο κόμμα επι πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και κατηγορείται ακόμα για «εθνικισμό».  Αναμένεται με ανυπομονησία η πολιτική που θα ακολουθήσει ο κ Σαμαράς , ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του «πατριώτη»  στα θέματα Τουρκίας –Κύπρου. Οι προεκλογικές του εξαγγελίες για ανακήρυξη ΑΟΖ χωρίς να ερωτηθούν οι γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία μπορεί να θεωρηθούν οιωνός αναζωπύρωσης του Αιγαίου,αναφέρει.  
 

Tags: ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑΣΑΜΑΡΑΣ

Related Posts

Τουρκία - Bloomberg
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Bloomberg: Η Τουρκία ετοιμάζει νομοσχέδιο για να διεκδικήσει επίσημα θαλάσσιες ζώνες σε Αιγαίο και Μεσόγειο

08/05/2026 - 15:15
τουρκικό UAV - FIR
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό CN-235 και UAV έκαναν παραβάσεις στο FIR Αθηνών – Mία παραβίαση του εναέριου χώρου από το drone

05/05/2026 - 18:02
ΟΗΕ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παρέμβαση Ελλάδας στον ΟΗΕ σε δήλωση Τουρκίας: Ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν συνάδει με τη Σύμβαση του Μοντρέ

29/04/2026 - 22:02

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1925 η Κύπρος ανακηρύσσεται αποικία του Βρετανικού Στέμματος

Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός

NYT: Η Ρωσία στέλνει εξαρτήματα για drones στο Ιράν μέσω της Κασπίας Θάλασσας, παρακάμπτοντας το Ορμούζ

HMS Dragon: Μετά την Κύπρο, το βρετανικό αντιτορπιλικό πάει στη Μέση Ανατολή – Προετοιμασία για αποστολή στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

Top News

Δέσποινα Καμπούρη: «Με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο είχαμε τα προηγούμενα χρόνια μια πάρα πολύ καλή σχέση»

Γιάννης Κότσιρας: «Ο Σταύρος Ξαρχάκος ήταν παιδικός μου ήρωας, τον λάτρευα και τον λάτρευε και η μητέρα μου»

Πόπη Μαλλιωτάκη: Δεν έχω αγαπηθεί όσο θα ήθελα, το μεγαλύτερο φταίξιμο το έχω εγώ με τις επιλογές μου

Οι Metallica έπαιξαν «Ζορμπά» και «Τρύπες» και «γκρέμισαν» το ΟΑΚΑ - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert