OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Κορυφαία προτεραιότητα το Κυπριακό ,λέει ο Αβραμόπουλος

01/07/2012 - 22:33
Share on FacebookShare on Twitter

Πάγια θέση της Ελλάδος, του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της νέας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, είναι ότι «το Κυπριακό είναι η κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τον υποδέχθηκε η ομόλογός του Ερατώ Μαρκουλλή. 



Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο ξεκίνησε την Κυριακή, οπότε και η Λευκωσία αναλαμβάνει για πρώτη φορά την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε σε σχέση με το Κυπριακό ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο, που είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού και η εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και σύμφωνα με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινοτικό κεκτημένο».

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής, καθώς η επίσκεψη μου αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, για πρώτη φορά στην ιστορία της» πρόσθεσε.



Εξέφρασε, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα φέρει σε πέρας, με απόλυτη επιτυχία, το έργο της προεδρίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο την τρέχουσα περίοδο, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. 

Επίσης, ανέφερε ότι οι επαφές του στη Λευκωσία θα του δώσουν τη δυνατότητα να ενημερωθεί πληρέστερα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε «μείζον εθνικό ζήτημα».

Συγχρόνως, είπε, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και όλα τα πολιτικά κόμματα, ως προς τον συντονισμό των ενεργειών μας το επόμενο διάστημα, για την επίτευξη των κοινών μας στόχων. 



Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή καλωσόρισε με ιδιαίτερη θερμότητα τον Έλληνα ομόλογό της, τον οποίο χαρακτήρισε αγαπητό φίλο και επισήμανε ότι η επίσκεψη του είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη αξιωματούχου, δεκαέξι ώρες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία. «Αυτό είναι πολύ σημαδιακό» είπε. Ευχαρίστησε, τέλος, την Ελλάδα για τη συνεργασία και βοήθεια που δίνει στην Κύπρο, στη διάρκεια της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Αργότερα, οι δύο υπουργοί θα έχουν συνομιλίες, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος, από το αεροδρόμιο, μετέβη στο στρατιωτικό κοιμητήριο Μακεδονίτισσας και στα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου κατέθεσε τιμητικά στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Κύπρου. 

Tags: ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

07/02/2026 - 18:11
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert