OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυπριακός Τύπος σήμερα 30-12-12

30/12/2012 - 12:11
Share on FacebookShare on Twitter
Οι εξελίξεις στην οικονομία που αφορούν είτε το μνημόνιο είτε την ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει κυριαρχούν κυρίως στα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου. Άλλα θέματα είναι ο εντοπισμός εκρηκτικής ύλης κοντά στο εξοχικό του Προέδρου Χριστόφια, το κόστος της ανεργίας, οι κινήσεις και δηλώσεις υποψηφίων Προέδρων.

Η «Αλήθεια», με τίτλο «Πέτρινος χρόνος 2013», αναφέρει ότι πέντε πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι και αναλυτές σκιαγραφούν τις προοπτικές της χρονιάς που έρχεται. Αλλού γράφει ότι για πρώτη φορά κυβερνητικός αξιωματούχος δεν αποκλείει να μην ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή μνημονίου από την παρούσα κυβέρνηση και αναφέρεται στον ΥΠΟΙΚ Βάσο Σιαρλή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε υπόθεση διεθνών διαστάσεων στο Δικαστήριο Λάρνακας, όπου οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση Ιρανού που συνελήφθη στην Κύπρο και κατηγορείται για απόπειρα λαθρεμπορίου στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ προς το Ιράν.

Με τίτλο «Καυτό δίμηνο που θα κρίνει το μέλλον», η εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει ότι τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο θα ξεκαθαρίσουν πολλά για την οικονομία και τις Προεδρικές. Σε άλλο θέμα έχει αφιέρωμα στη χρονιά που πέρασε με τα σημαντικότερα γεγονότα, όπως την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την κάθοδο της Τρόικας, τις προεδρικές εκλογές. Αλλού γράφει για τη μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης που εντοπίστηκε κοντά στην εξοχική κατοικία του Προέδρου Χριστόφια.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο «Μνημόνιο σε κινούμενη άμμο», γράφει για μάχη της Λευκωσίας στην ΕΕ για να προλάβουμε το τρένο της διάσωσης της οικονομίας, έχοντας να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και παγίδες. Αλλού έχει φάκελο για τις προεδρικές εκλογές με τα κενά λίγο πριν την τελική ευθεία και την ετοιμότητα των επιτελείων των υποψηφίων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ανεργία στοίχισε 110 εκ ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, με ενδεχόμενο το κόστος να ανέλθει στα 120 εκ. μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ οι άνεργοι υπερβαίνουν τις 53,000, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Με τίτλο «Η αποχή δεν είναι απάντηση», η εφημερίδα «Χαραυγή» αναφέρεται σε δηλώσεις για το θέμα του υποψηφίου Προέδρου, Σταύρου Μαλά χθες το πρωί σε συνάντησή του με νέους στη Λάρνακα, συντροφιά με το μουσικοσυνθέτη, Θάνο Μικρούτσικο. Αλλού γράφει ότι κατοχυρώνονται δια νόμου οι επαγγελματίες γεωργοί, ενώ αναμένεται ψήφιση νομοσχεδίου για τη δημιουργία μητρώου γεωργών. Η εφημερίδα αναφέρεται και στον εντοπισμό εκρηκτικών κοντά στην εξοχική κατοικία του Προέδρου Χριστόφια, σημειώνοντας ότι άγνωστο αυτοκίνητο, χωρίς αριθμούς εγγραφής, θεάθηκε στην περιοχή, με το συνοδηγό να τοποθετεί κάτω από δένδρο μια τσάντα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Sunday Mail», με τίτλο «Η τράπεζα ξεσπά ενάντια σε κριτική Βουλευτών», αναφέρεται στην αντιπαράθεση μεταξύ Κεντρικής Τράπεζας και του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλα Παπαδόπουλου που προειδοποίησε για ύφεση που μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί φωτογραφία από το χθεσινό περίπατο του υποψηφίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην οδό Λήδρας. Αλλού αναφέρεται στο θάνατο της νεαρής Ινδής που βιάστηκε ομαδικά και την οργή που προκάλεσε τον επεισόδιο στη χώρα της.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή», με τίτλο «Οδεύουμε σε χρέος ‘επιπέδων Ελλάδας’», γράφει ότι το ΔΝΤ παραμένει στη θέση του πως το χρέος της Κύπρου δεν είναι βιώσιμο, κάτι που καθιστά τη συμμετοχή του Ταμείου στη διάσωση της χώρας, κάτι παραπάνω από αμφίβολη. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει το δεύτερο μέρος δημοσκόπησης με σημαντικότερο εύρημα την επικράτηση Ν. Αναστασιάδη στις δεξιότητες κυβέρνησης. Σημειώνει ακόμα ότι το 51% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ και το 66% του ΔΗΚΟ βρίσκεται μακριά από το κόμμα τους. Αλλού γράφει ότι εξελίξεις πυροδοτεί στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Μάχη», με τίτλο «Αμυντική συνεργασία με Ισραήλ», γράφει για τις δεσμεύσεις του Ν. Αναστασιάδη σε θέματα άμυνας που αφορούν και αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Αλλού φιλοξενεί τη συνέντευξη του Νίκου Αιμιλίου, Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα ΗΕ στο ΚΥΠΕ, όπου είπε πως η Προεδρία της ΕΕ μάς άνοιξε πόρτες και βοήθησε στην προβολή της Κύπρου στον ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα γράφει πως η Τρόικα απαιτεί από κόμματα και υποψηφίους υπογραφές για το μνημόνιο και ότι στις Βρυξέλλες υπάρχουν δύο σενάρια.

cna.org.cy

Tags: NEWSPAPERSΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣΤΥΠΟΣ

Related Posts

Εθνική Φρουρά
ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

30/01/2026 - 16:20
Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

29/01/2026 - 08:33
Hisar
ΚΥΠΡΟΣ

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

26/01/2026 - 17:22

Διαβάστε Επίσης

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Top News

Καιρός: Με βροχές και πτώση θερμοκρασίας αρχίζει η εβδομάδα - Στο επίκεντρο Δυτική Ελλάδα και Ανατολικό Αιγαίο

Η Μελίνα Νικολαΐδη έγινε 22 χρονών: Η εντυπωσιακή τούρτα γενεθλίων δίπλα στη μητέρα της Δέσποινα Βανδή

Ολίβια Κόλμαν: «Ποτέ δεν ένιωσα θηλυκή - Πάντα περιέγραφα τον εαυτό μου ως έναν γκέι άνδρα»

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος στα social media για «σατανικά σύμβολα» στην τελετή έναρξης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert