OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακός τύπος: Ανοιχτή πρόσκληση Αναστασιάδη πρός ΕΔΕΚ

20/02/2013 - 09:31
Share on FacebookShare on Twitter
Οι διεργασίες που ξεκίνησαν οι υποψήφιοι πρόεδροι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς για εξασφάλιση υποστήριξης για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς και οι συναντήσεις που είχαν και οι δύο υποψήφιοι με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ, η πρόταση της ΕΔΕΚ προς το Πολιτικό Γραφείο της να μην υποστηριχθεί κανένας υποψήφιος, η δήλωση του Γιώργου Λιλλήκα ότι δεν θα υποδείξει σε κανένα ποιο από τους δύο υποψηφίους να ψηφίσει, καθώς και οι εξελίξεις στο σκάνδαλο με το κρέας αλόγου σε τροφές είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ελάτε στη νέα κυβέρνηση» γράφει ότι συμμετοχή της ΕΔΕΚ σε κυβέρνηση που θα σχηματίσει, αν αναδειχθεί νικητής την Κυριακή, ζήτησε ο Νίκος Αναστασιάδης σε χθεσινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ. Γράφει, επίσης, ότι δεν έχουν διακινηθεί στην Κύπρο συγκεκριμένα προϊόντα που περιέχουν κρέας αλόγου, διαβεβαιώνουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, όμως η Eurostat λέει ότι έφτασαν 292 τόνοι κρέατος απποειδών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας η ηγεσία της Αστυνομικής Δύναμης προχώρησε σε 61 μεταθέσεις. Οι 42 από αυτούς προήχθησαν σε λοχίες, άλλοι παραμένουν στην υπηρεσία τους ενώ αλλαγές υπάρχουν και στην ΚΥΠ.

«Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Βαθιά τα δίχτυα στη δεξαμενή του κέντρου» και γράφει ότι άκαρπες απέβησαν, όπως αναμενόταν, οι χθεσινές συναντήσεις των δύο υποψηφίων προέδρων Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά με την ηγεσία της ΕΔΕΚ προς εξασφάλιση της υποστήριξης των Σοσιαλιστών και ότι τα δύο επιτελεία δίνουν αγώνα αύξησης των ποσοστών τους. Αλλού αναφέρει ότι αποστασιοποιήθηκε πλήρως και από τους δύο ο Γιώργος Λιλλήκας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι λιωμένα φάρμακα και θρυμματισμένα-αλεσμένα γυαλιά βρέθηκαν σε παιδική κρέμα που προοριζόταν για τον μικρό Σταύρο.

«Επεσαν με τα μούτρα στο 25%» έχει τίτλο του κύριου θέματός του «Ο Φιλελεύθερος» και γράφει ότι το μεγάλο στοίχημα των δύο επιτελείων, Αναστασιάδη και Μαλά, είναι να καταφέρουν να αποσπάσουν το μεγαλύτερο μερίδιο από όσους στο πρώτο γύρο ψήφισαν Γιώργο Λιλλήκα και όσους απείχαν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κρίση και η ανεργία έστειλε στη φυλακή 22 πρόσωπα που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους, πρόστιμα στο δημόσιο ή διατροφές για τα παιδιά τους. Αλλού γράφει ότι αποκαλύπτει πόρισμα για θάνατο εντός του αεροδρομίου Λάρνακας, αναφέροντας ως αίτια την απουσία της Πολιτικής Αεροπορίας και ελλείψεις και αδυναμίες του αεροδρομίου.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Πάνω απ’ όλα η Κύπρος» και αναφέρεται σε δηλώσεις του Σταύρου Μαλά, ο οποίος είπε ότι είναι κοινωνική εντολή ο σχηματισμός Κυβέρνησης Εθνικού Συνασπισμού και «υπογραμμίζει πως κανένα κόμμα δεν θα έχει πλειοψηφία στην Κυβέρνησή του». Αλλού, γράφει επίσης ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπερασπίστηκε την Κύπρο κατά τη σύνοδο των G20 ερχόμενος σε φραστική αντιπαράθεση με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών. Αλλού αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο συζητεί σήμερα την εφαρμογή του Σχεδίου Διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών και ενδεχομένως να εγκριθούν και οι αποζημιώσεις για το πλεονάζον προσωπικό.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της “Αποτυχία παζαρέματος για εξασφάλιση υποστηρικτών» και γράφει ότι η ΕΔΕΚ είπε το «όχι» στον Ν. Αναστασιάδη και στο Σ. Μαλά, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι δεν βλέπει το λόγο να συναντηθεί με τους δύο υποψήφιους. Αλλού γράφει ότι το μέλλον του πλανήτη δεν είναι ευοίωνο, σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται μετά την ανακάλυψη του σωματιδίου του Higgs (Χιγκς). Γράφει, επίσης, για ένα νέο είδος ψαριού που έφθασε σε κυπριακά νεά από το Σουέζ, το Pterois miles (αγγλική ονομασία: devil firefish ή common lionfish, ελληνική ονομασία: λεοντόψαρο ή λιονταρόψαρο).

cna.org.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Δεύτερος γύρος για να βγει πρόεδρος

Ποιοι αντιχουντικοί ήθελαν τη καταστροφή της Κύπρου.Γ.Καρούσος μιλά
 

Tags: NEWSPAPERSΕΚΛΟΓΕΣΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣΤΥΠΟΣ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13
Κύπρος - ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ηλεκτρικής διασύνδεσης

26/11/2025 - 15:14

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert