OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Λογαριασμός στην Ελβετία «δείχνει» μίζες σε Έλληνα πολιτικό

08/01/2013 - 20:03
Share on FacebookShare on Twitter

Συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία έχουν “στοχοποιήσει” οι εισαγγελικές-ανακριτικές αρχές και ζητούν το άνοιγμά του,που όπως πιστεύουν θα οδηγήσει στην αποκάλυψη για μίζες σε δεύτερο πολιτικό μετά από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Μίζες που προήλθαν από το πρόγραμμα ναυπήγησης των υποβρυχίων.

Αυτό αποκαλύφθηκε από τον ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου οι Ελβετοί να δώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Ποιος είναι ο πολιτικός; Τα ονόματα που γράφονται και λέγονται αρκετά και μεταξύ αυτών και του Γ.Παπαντωνίου.

Κύκλοι του Γιάννου Παπαντωνίου σχολιάζοντας το νέο κύκλο φημολογιων για αναζήτηση off shore εταιρειων σε εξωτικούς προορισμούς σημείωναν ότι αν και πάλι αναζητούν πρόσωπα από το περιβάλλον του όχι μόνο θα διαψευστούν ν όπως όλες τις άλλες φορές αλλά θα γελιοποιηθούν . Και θύμιζαν τη περίπτωση του Γάλλου Ζοσεράν που επιχειρώντας το ίδιο κατέληξε στη φυλακή μετά από προσφυγή του Γιάννου Παπαντωνίου στη Γαλλική Δικαιοσύνη.


Τι αναζητά η Δικαιοσύνη

Οι ανακριτές της υπόθεσης, Γαβριήλ Μαλλής και Ι. Σταθόπουλος, με αίτημά τους στην Ελβετία ζητούν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου φαίνεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά που σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων.
Ανάλογη προσπάθεια για το συγκεκριμένο λογαριασμό είχε γίνει και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτή η αποστολή των επίμαχων στοιχείων από τις ελβετικές αρχές. Η ανακριτική έρευνα αναζητά το πρόσωπο, πραγματικό δικαιούχο της εταιρείας BEESTON MANAGEMENT SA, από λογαριασμό της οποίας φέρεται να διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, γνωστή ήδη στις αρχές, αναφέρεται στο πόρισμα που αφορά την υπόθεση της νομιμοποίησης χρημάτων του Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρείες ο ρόλος των οποίων αποσαφηνίζεται. Η επίμαχη εταιρεία φαίνεται να εξέδωσε –σε διαταγή της– τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.710.000 ελβετικών φράγκων.
Οι ανακριτές της υπόθεσης θα καλέσουν το προσεχές διάστημα μάρτυρες που φέρονται να έχουν εισπράξει ύποπτες επιταγές οι οποίες συνδέονται με την προμήθεια των TOR M1 και θα πρέπει να αιτιολογήσουν το λόγο που έλαβαν και εξαργύρωσαν τις επίμαχες επιταγές και κυρίως να διευκρινίσουν αν τα ποσά προορίζονταν για τους ίδιους ή αν ενήργησαν για λογαριασμό τρίτων προσώπων τα οποία θα κληθούν να κατονομάσουν.

Tags: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΕΛΒΕΤΙΑΜΙΖΕΣΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Related Posts

Arrow 3
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

19/12/2025 - 20:13
F127
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

19/12/2025 - 18:46
M1A1 Abrams
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

19/12/2025 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert