OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Γονείς δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Τα παιδιά μας δεν μπορεί να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έκαναν

13/03/2018 - 08:18
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 «Εκείνο που προέχει είναι η άμεση επιστροφή στην πατρίδα των παιδιών μας, που παραμένουν στη φυλακή 12 μέρες τώρα. Ξέρουν όπως κι εμείς ότι δεν έκαναν κάτι κακό και γι’ αυτό δεν ανησυχούν, γιατί πιστεύουν στη δικαιοσύνη και δεν μπορεί να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έκαναν».

Με απαράμιλλη ψυχραιμία και περισσή αξιοπρέπεια, ο πατέρας του λοχία επαγγελματία οπλίτη (ΕΠΟΠ) Δημήτρη Κούκλατζη, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, όταν, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή των Καστανέων στον Έβρο, εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος και έκτοτε κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μόλις λίγες ώρες μετά τη δεύτερη συνάντησή τους στην Αδριανούπολη, αυτή τη φορά χωρίς το γυάλινο διαχωριστικό ανάμεσά τους, οι δύο γονείς, η Σοφία και ο Νίκος μοιράζονται, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, συναισθήματα και σκέψεις για όλα όσα συνέβησαν, για τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, για τις προσπάθειες που γίνονται για την επιστροφή των παιδιών τους, για τη δύναμη που παίρνουν από τη στάση των ίδιων των παιδιών.

«Η φυλακή περιορίζει μόνο τις κινήσεις τους, δεν μπορεί να περιορίσει την αξιοπρέπειά τους, την αισιοδοξία τους, τα όνειρά τους. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και αισιοδοξούμε γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν ενοχοποιούν τα παιδιά μας» λέει ο κ. Κούκλατζης, με φωνή που μαρτυρά το πόσο περήφανος νιώθει για τον γιο του, αλλά και την πεποίθησή του πως η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.

«Δεν παρακινούμε τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, όμως είναι πολύ σημαντικό το να μη νιώθεις μόνος σε μια τόσο δύσκολη δοκιμασία. Να νιώθεις ότι η χώρα ολόκληρη είναι στο πλευρό σου, ότι όλοι αντιλαμβάνονται το δίκαιο του αιτήματός μας, να επιστρέψουν τα αγόρια μας στις οικογένειές τους» εξηγεί ο κ. Κούκλατζης, ενώ η κυρία Σοφία αναφέρεται στην ανέλπιστη στήριξη που δέχεται καθημερινά. «Είναι συγκλονιστικό το ότι μητέρες από κάθε άκρη της γης τηλεφωνούν από την πρώτη μέρα για να μου πουν ότι όλα θα πάνε καλά και ο εφιάλτης θα τελειώσει» λέει.

Η μητέρα του Δημήτρη συνειδητοποιεί ότι «δεν υπάρχει τίποτε δυσκολότερο για έναν γονιό, από το να νιώσει ανίσχυρος να βοηθήσει το παιδί του». Πιστεύουν στις προσπάθειες που γίνονται για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, ωστόσο ο κ. Νίκος διευκρινίζει πως «για μας ο χρόνος, από την Πέμπτη, μετράει διαφορετικά και πρέπει να προσπαθούμε για να αποδεχθούμε ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες, ώστε να καθυστερούν ακόμη και την παραδοχή της μόνης αλήθειας».
Μοιράζονται την αγωνία τους για τον χρόνο της δίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν γνωρίζουν τι προβλέπει η νομοθεσία της Τουρκίας, ούτε ποιο είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη σύλληψη έως και τη δίκη. «Δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο. Ξέρουμε μόνο ότι ένας αποπροσανατολισμός οδήγησε τα παιδιά μας εκτός συνόρων και εντός της φυλακής» λέει ο κ. Κούκλατζης.

Τέλος, στην ερώτηση για το πώς είδαν τον γιο τους, έπειτα από 12 ημέρες κράτησης, η μητέρα ευγενικά, αλλά με ευδιάκριτη τη συναισθηματική φόρτιση, απαντά: «Επιτρέψτε μας να κρατήσουμε για εμάς τις στιγμές της συνάντησής μας μαζί του, γιατί σ’ αυτές δεν έχουν σημασία οι λέξεις, αλλά όσα λένε τα μάτια και η ψυχή. Οπότε, θα σας πω ότι είναι καλά».

Tags: ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας για Τουρκία: «Η απειλή δεν κρύβεται, διατυπώνεται με περίσσια θρασύτητα»

17/05/2026 - 12:00
φρεγάτα ΚΙΜΩΝ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στο κυνήγι του «ΚΙΜΩΝΑ»: Η πρώτη προσπάθεια της Τουρκίας να «ακτινογραφήσει» τη νέα φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

16/05/2026 - 07:58
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΑΑΜ: Παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1/26» [pics]

15/05/2026 - 20:29

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1963 ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκολ, μιλάει στη Βουλή των Ελλήνων

Νέα προειδοποίηση Τραμπ στο Ιράν μετά τη συνομιλία με τον Νετανιάχου: «Ο χρόνος τρέχει»

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 200 βλήματα προς το Ισραήλ και τα στρατεύματά του στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο

Axios: Η Κούβα αγόρασε πάνω από 300 στρατιωτικά drones και σχεδιάζει επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους

Νετανιάχου: «Επεκτείνουμε τον έλεγχό μας στην Γάζα – Είχα προειδοποιήσει για την απειλή των drones πριν 6 χρόνια»

Axios: Οι σύμβουλοι του Τραμπ ανησυχούν ότι η Κίνα μπορεί να εισβάλλει στην Ταϊβάν τα επόμενα 5 χρόνια

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Ιράν: Ο Γκαλιμπάφ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος για τις σχέσεις με την Κίνα

Top News

Η Μαρία Καρυστιανού στον Άρειο Πάγο για το νέο κόμμα τη Δευτέρα - «Είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα»

Παύλος Πολάκης: Η νέα ανάρτηση, οι κλονισμένες ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στη διαγραφή του και ο παράγοντας Τσίπρας

Eurovision 2026: Η στιγμή που η Δανία «υιοθετεί» τον εκπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου που έμεινε μόνος στο Green Room

Dara για Eurovision 2026: «Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη αν ήθελα να έρθω, είχα άγχος και αμφιβολίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert